Dzięki, szybenka!
Muszę sobie gdzieś zanotować

Moderator: Moderatorzy
szybenka pisze:Feliska97 dzięki
Taki fosfor już miałyśmy i zbiłam do normy nerkowców, może i teraz się uda.
Problem z jedzeniem - Niki raz je chętnie, innym razem nie. Jest b. wybredna. Kuczak gotowany zazwyczaj jest zjadany. Zapewne Alusalu za mało daję. Muszę wprowadzić jakiś inny wyłapywacz (bo Alusal mi się kończy), tylko że moja kotka nie ma stałych pór jedzenia, je małymi porcjami przez cały dzień. Trudno będzie wstrzelić się z wyłapywaczem - może coś podpowiecie.
szybenka pisze:Nie karmię Niki nerkowo, ale ona zawsze była wybredna. Pasowały jej karmy ze średniej, niższej półki. Testowałam wiele tych dobrych - kasa wyrzucona. Robię kolejne podejścia, może w końcu coś zaskoczy.
Surowego je niewiele, nie chce.
Yagutka pisze:U nas peritol działał średnio, to znaczy Maciek po nim jadł, ale nie jakoś bardzo i na pewno nie działał w ciągu minut od podania.
Sama chętnie podtuczyłabym Maćka, ale nie mam pomysłu, bo lepszych karm to on jeść za bardzo nie chce, no i ogólnie je mało.
Tak zamierzam zrobić. Perotil mam, jeszcze nie stosowałam.rtratkie pisze:Ja bym w celu podtuczenia jednak stosowała lepsze karmy/lepsze jakościowo jedzenie + wspomaganie apetytu.
Jaka była wcześniejsza 'normalna' waga kotki, na jakim przedziale czasu schudła 0.5kg?
To mnie pociesza, bo po dobroci (choć na siłę) u mnie sporo da się zrobić. Tylko czas... sporo jestem poza domemrtratkie pisze:U nas było to samo. Jak nasz odmawiał zupełnie jedzenia przeszliśmy na karmienie strzykawką i się podtuczył. Wtedy nie ma problemu, że kocina czegoś nie chce więc można dobrze bilansować posiłki. Tylko trzeba dawać odpowiednio dużo, odpowiedni często a kocina musi współpracować. Nasz pod tym względem był super obsługowy, początkowo pluł, ale obie strony wypracowały system, niestety nie każdemu (a szkoda) dane jest mieć takiego kota.
szybenka pisze:Niki jest drobna. Przed zabiegiem ważyła 3,4-3,3 kg (na dwóch różnych wagach) teraz waży 2,9 kg. Schudła w tydzień po zabiegu.
szybenka pisze:Muszę ją podtuczyć. W tydz. po zabiegu dawałam jej ok. 7 ml Convy/dobę, bo strasznie mi osłabła, strzykawką indyk Gebera i potem gotowanego kurczaka, którego już sama jadła..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości