Moderator: Moderatorzy
asigo pisze:Boo chciałam tylko przekazać słowa pani doktor. Ja sama nie zagłębiam się już w temat czy dieta renal przedłuża życie czy nie i skąd PNN się bierze, bo do wiarygodnych badań trzeba by było mieć dwa sklonowane koty i jednego trzymać na złej karmie a drugiego na mięsnych karmach lub jednego na renalu a drugiego na wyłapywaczach. Dlatego tłumaczenie, że ktoś przeprowadził jakieś badania i stwierdził że np renal przedłuża życie jest dla mnie i tak mało wiarygodne... Za to jak najbardziej jestem za dużą ilością mięsa w diecie - bo to jest zgodne z naturą kota.
Czarnuszek6 pisze:Na bólowość dostał zastrzyk (Meloxycan) i jutro mam odebrać to w lecznicy w syropie. Wyraźnie lepiej się po tym czuł, do misek podchodził, zabawił się, przynajmniej tak jak jeszcze ze 2/3 miesiące temu. Smarować dziąsła teraz będziemy i rano i wieczorem, OraZn i Solcoseryl. Omówiliśmy wszystkie opcje zabiegu chirurg. ząbków, ale to db że nasz wet. jest taki zachowawczy i ostrożny, primum non nocere, żadnej presji na ryzykowne zabiegi. Wskazał i na to, że nawet jeśli kiciuś przeżyje, to nie jest to radykalne leczenie; jakaś ulga będzie ale mocznica nadal będzie niszczyć dziąsła więc na razie objawowo traktujemy, by mniej cierpiał i mieć jeszcze ...czas. Czyli doszedł nam Meloxycan, Relanium w syropie.
anka1515 pisze:asim- chodzi o to ,ze z każdej porcji jedzenia musisz go wyłapać./fosfor/
Inaczej nie da rady.Może przejdź na mokre.Ale wiem jak jest więcej kotów to nie zawsze możliwe.a na przykład przy kroplówkach nie da się lespewetu podawać/nie znam się na sercowych sprawach/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości