Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z PNN

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 07, 2015 17:22 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

gatiko pisze::mrgreen: musi wrócić.

:ryk: no wyjścia nie ma :ryk: A jak tam Twoje dzieciaczki się czują ?:)
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob mar 07, 2015 17:26 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

Moje ... muszę im powtórzyć ( niedługo już powinnam ) krewkę - nereczki, jonogram. Wetka sugerowała USG,ale chyba na razie odpuszczę , bo akurat na USG, to muszę jechać i powtarzać do innego miasta. No i co, mocz muszę złapać w tym tygodniu koniecznie, 4 razy ! :strach:
Trzymaj kciuki,żeby bakterii nie bylo w moczu u moich futerek...
Jak się czują... a spią krokodyle dużo. Mało jedzą, ale to już od kilku miesięcy. No i co mnie przeraża, mało piją ( to nie nowość). :strach:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Sob mar 07, 2015 17:35 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

O złapać mocz jest ciężko, ale uda się :ok: Kciuki trzymam w takim razie by bakterii w moczu nie było :ok: :ok:
Z tym piciem to faktycznie kiepsko :( moja odwodniona mocno i tez nic kompletnie nie pije :evil:
A z wagą jak ? Utrzymują chociaż ?
Kciuki za wszystkie wyniki mocno trzymam, daj znać jak już będziesz znać :ok:
Obrazek

sistersy25

Post » Sob mar 07, 2015 17:46 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

Doberek Truskaweczki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 07, 2015 18:25 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

Doberek Bozenko :piwa:
Obrazek

sistersy25

Post » Sob mar 07, 2015 21:03 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

sistersy25 pisze:O złapać mocz jest ciężko, ale uda się :ok: Kciuki trzymam w takim razie by bakterii w moczu nie było :ok: :ok:
Z tym piciem to faktycznie kiepsko :( moja odwodniona mocno i tez nic kompletnie nie pije :evil:
A z wagą jak ? Utrzymują chociaż ?
Kciuki za wszystkie wyniki mocno trzymam, daj znać jak już będziesz znać :ok:

Najpierw mi kitka strajkowała. Czaiłam się jak kto głupi. Potem, kotuś zaczął też strajkować i już był podwójny problem. Kilka godzin czekania... Raz czekałam od 4.45 (jakoś tak) i co ? I nic... kilka ładnych godzin, bo to było konieczne... jak udało mi się pobrać, to nie nadawało się do niczego, bo za mało :ryk:
Trzymaj, trzymaj... mam nadzieję,że będzie ok, duuuży stres. :strach:
Moje tez wiecznie odwodnione,a pić nie chcą... wrrr.
Schudły jakiś czas temu, nawet sporo ( wciągu miesiąca). Raczej nie chudną,a utrzymują te "odchudzoną wagę". :201461

gatiko

Post » Sob mar 07, 2015 21:10 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

O to najważniejsze że waga się trzyma, może jeszcze nadrobia te stracone kg, trzymam kciuki :ok:
No z tym sikiem to jest problem :evil: ja ostatnio miałam dzidzia Rudka mocz do analizy zanieść i jak na złość kiedy chciałam mu złapać to mu się odechciało, bieglam za nim przez pół osiedla w rękawiczkach i pojemniczkpojemniczku na mocz i ledwo ledwo 10 ml ubierałam kropelkami :evil: A jak mocz pobierasz ? ;)
Obrazek

sistersy25

Post » Sob mar 07, 2015 21:32 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

Ja kiedyś próbowałam, ale za chiny nie dałam rady-na chochelkę.
Ale podobno można też poczekać, aż kta się wysiusia do czystej, wyparzonej kuwety. Moja nieżyjąca Kamusia nie miała z tym problemu. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 07, 2015 21:35 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

Wszystko zależy od kotka Kasiu - Maciusiowi podstawiłam kubek pod tyłek w momencie jak zaczął sikać i mu było obojętnie co pod tyłkiem się dzieje, czy mi sika na rękę czy do kubka czy na żwirek. Kitula się oburzyła i przestała sikać. Muszę jej zlać mocz z wyparzonej kuwety :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob mar 07, 2015 21:38 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

kalair pisze:Ja kiedyś próbowałam, ale za chiny nie dałam rady-na chochelkę.
Ale podobno można też poczekać, aż kta się wysiusia do czystej, wyparzonej kuwety. Moja nieżyjąca Kamusia nie miała z tym problemu. :P

Oj ja na chochelce tez nie dałabym rady :ok: nie umiem być aż tak dyskretna by dziecię się nie zorientowało ze coś tam kombinuje :ryk:
Z ta czysta wyparzoną kuweta można próbować :ok: , chociaż teraz są tez te zwirki specjalne do łapania :ok: ale nie wiem jak to działa :ryk: nie próbowałam jeszcze Lolki sika łapać :roll: u psiaków jest zdecydowanie łatwiej :D
Obrazek

sistersy25

Post » Sob mar 07, 2015 21:40 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

klaudiafj pisze:Wszystko zależy od kotka Kasiu - Maciusiowi podstawiłam kubek pod tyłek w momencie jak zaczął sikać i mu było obojętnie co pod tyłkiem się dzieje, czy mi sika na rękę czy do kubka czy na żwirek. Kitula się oburzyła i przestała sikać. Muszę jej zlać mocz z wyparzonej kuwety :)

:ryk: Klaudia ja Lolce nawet nie próbowałam jeszcze :ryk: wiem jak psiaków łapać, tu większego problemu nie ma, no chyba ze któryś się zorientuje ze coś koło niego dziwnego robie to obrażony i koniec sikania ryk: :ok: tak jak u Ciebie Kitulka :ok:
Obrazek

sistersy25

Post » Sob mar 07, 2015 22:11 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

sistersy25 pisze:O to najważniejsze że waga się trzyma, może jeszcze nadrobia te stracone kg, trzymam kciuki :ok:
No z tym sikiem to jest problem :evil: ja ostatnio miałam dzidzia Rudka mocz do analizy zanieść i jak na złość kiedy chciałam mu złapać to mu się odechciało, bieglam za nim przez pół osiedla w rękawiczkach i pojemniczkpojemniczku na mocz i ledwo ledwo 10 ml ubierałam kropelkami :evil: A jak mocz pobierasz ? ;)

Hihihi , toż to szok z tym pobieraniem moczu.
Pobieram tak,że czaję się, strugam głupa ... ( a kotka np patrzy na mnie z mina " taaaa, bo ja nie wiem myslisz, że się czaisz na moje siusiu") , no dobra, pominę to co wyprawiam podczas przyczajki...
Pojemniczek podkładam pod pupcię ( ostatnio nawet delikatnie ogonek podniosłam - u kotka łatwiej, bo on siusia różnie, pozy ma przeróżne :mrgreen: ,a kicia dośc nisko ma pupcię, to ciężej,a na dodatek nietykalska :mrgreen: ) , ręce mi się przy tym trzęsą i nie tylko, bo takiego mam stresa że cała "chodzę" w środku,a serce, to słyszę jak mocno wali :strach:
Tak wygląda moje łapanie ,czyli tradycyjnie.

gatiko

Post » Sob mar 07, 2015 23:12 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

:ryk: Gatiko, właśnie u kotki ciężko złapać, ja miałam małej mojej łapać i jak zobaczyłam jak pupą przy samym żwirku szura to ni jak nie miałam pomysłu jak sie za to zabrać :ryk: A że sie stresujesz to sie nie dziwię się, ja też mam zawsze stresa , że nie zdąże dobiec z kubeczkiem np. i będzie problem 8O
:ryk: :ryk: nasze zwierzaczki zawsze wyczają, że coś kombinujemy :ryk:
Obrazek

sistersy25

Post » Sob mar 07, 2015 23:21 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

Obrazek

Wybaczcie tą paskudną jakość :ryk:
Malentas tak cały dzień obserwuje, dupala od dwóch dni nie podnosi prawie wcale 8O
Obrazek

sistersy25

Post » Nie mar 08, 2015 12:18 Re: Kochane byłe biedy-OSKAR , LOLA i RUDEK <3- walczymy z P

Moja ksieżniczka, Lola <3 :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]