Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 06, 2015 21:42 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

jasia.stargard2 pisze:Ale widać, że Rambuś był senny i wreszcie się ululał. On bardzo podobny, tylko szczuplejszy od mojej Kiciuni i ona ma zielone oczka a on ma złote. Ale jednak ślicznoty z nich. :201461 :201461

Jasiu, on tylko wygląda na "chudzielca" bo ma "wysokie nóżki" ale naprawdę to on ma mocno nabite ciałko :D
Miraclle pisze:Jesteśmy i my :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zuziu ale pędzicie jak torpeda :mrgreen: :mrgreen:

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

WItaj Basiu :1luvu:
Na początku to każdy tak "leci" ale potem to już różnie bywa :ryk:

Kociama pisze:

Łomatko jakie One słodkie :1luvu:
Całusy posyłamy i mizianki dla Wszystkich

Witaj Iwuś :1luvu:
Dziękujemy mocno, mocno za mizianki i całuski!

barbarados pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witaj Basiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Caragh pisze:Żuczusiątko :1luvu: :1luvu:

Będzie, będzie to Twoje Żuczusiątko, tylko niech ja go dorwę z aparatem :ryk:

Przez kilka dni miałam "gonitwę" :mrgreen: I wcale nie ganiałam za Rambolińskim, tylko po urzędach :evil:
Ale dzisiaj już obiecałam sobie, że w końcu dotrę do miau :D
Mam malusi problem z Lunką, kocia kilka dni temu wygoniła z koszyczka Cudaczka, z koszyczka w którym kocio uwielbia spać, ale koszyczek stał w pokoju gdzie oglądamy telewizję, a tam Lunce nie pasowało, kocia bardzo chciała koszyczek mieć tylko dla siebie, ale nie w tym miejscu, więc nosiłam ją po kątach aż przypadło do jej gustu miejsce na stole w salonie :ryk: I tam kicia od kilku dni śpi, Ewcia L. świadkiem :D
Pilnuje tego kosza jak skarbu, wychodzi tylko na jedzenie i to nie dalej jak na wyciągnięcie łapy :mrgreen: bo pańcia (stara a głupia) donosi żarełko na stół. Kocia jest przeszczęśliwa, a ja mam palpitację serca za każdym razem gdy zadzwoni dzwonek do furtki. We wtorek przyjechała do mnie koleżanka z Gdańska, która nie lubi zwierząt, a ja nawet nie zwróciłam uwagi, że koszyk pełny kota stał na stole.....co się nasłuchałam w swoim domu to moje....nawet mi zagroziła, że więcej do mnie nie przyjedzie....no nic jak nie przyjedzie to mam jeszcze inne fajne koleżanki, płakać nie będę, ale się trochę wnerwiłam. A przecież dla gości mam inne stoły i stoliki, wygodne fotele i insze wszelakie dobra, i wcale nie muszą siadać do dużego stołu gdy nie podaję obiadu :mrgreen: :ryk:

A o to dowód niezadowolenia mojego gościa:)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

I jeszcze grubiutka fanka piłki nożnej.
Tym razem ogląda mecz na kanapie, z dala od telewizorni, co by piłką nie dostać :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt mar 06, 2015 22:18 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

Chyba będziesz musiała drugi koszyczek kupić ... :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt mar 06, 2015 22:21 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

AnnAArczyK pisze:Będzie, będzie to Twoje Żuczusiątko, tylko niech ja go dorwę z aparatem :ryk:

Sobie zacytuję i wyciągnę w razie konieczności :mrgreen:
Wycałować proszę ten pocieszny, słodki pysio :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt mar 06, 2015 22:35 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

barbarados pisze:Chyba będziesz musiała drugi koszyczek kupić ... :wink:

Koszyczków u mnie jest kilka :D
Ale te obie małpy normalnie tępią Cudaczka i umilają mu życie jak tylko potrafią a mają swoje perfidne sposoby, gdy on śpi w innym koszu w łazience, to z kolei Kropcia chodzi tak długo "podglądac" go, aż chłopak odstąpi jej "dobrowolnie" swoje spanko

Caragh pisze:
AnnAArczyK pisze:Będzie, będzie to Twoje Żuczusiątko, tylko niech ja go dorwę z aparatem :ryk:

Sobie zacytuję i wyciągnę w razie konieczności :mrgreen:
Wycałować proszę ten pocieszny, słodki pysio :1luvu:

Chciałam wycałować, ale on wyszedł z domu, pobiegł na siu....a ja po ciemku mogę nie trafić w pychola, żeby wycałować, poczekam aż wróci :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt mar 06, 2015 22:56 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

Dobrowolny przymus :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

barbarados

Post » Sob mar 07, 2015 14:16 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

Uśmiałam się z Lunki, jaki sposób znalazła na mało przyjemnego gościa. Ale zdjęcia są super. Kropka przy tym telewizorze widać, że się nudzi, już piłka przestała widocznie ją interesować. Świetne macie zwierzaczki i Jamniś czy bezoogonek są wspaniali. Tylko ich głaskać można i kochać. :201461 :201461 :201461
Obrazek

jasia.stargard2

Od: Wto sty 27, 2015 16:02

Post » Sob mar 07, 2015 14:27 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

AnnAArczyK pisze:Chciałam wycałować, ale on wyszedł z domu, pobiegł na siu....a ja po ciemku mogę nie trafić w pychola, żeby wycałować, poczekam aż wróci :mrgreen:

Może być, byleby został wycałowany od Ciotki :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Sob mar 07, 2015 18:32 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

Witaj Zuziu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
W sumie to nie rozumiem koleżanki... przecież to nie jej dom więc w czym problem. To Ty i Mąż tak mieszkacie, wasza sprawa jak życie, czy macie zwierzęta i gdzie chodzą, śpią itd.
Nie ma co się przejmować, bo by człowiek zgłupiał :ok: Jak ktoś nie ma futer to tego nie załapie choć by nie wiem co :wink:
Laluni ślicznie w koszyczku na stole :ok: :ok: :ok: a jak Duża zanosi papu pod sam pyszczek to kocia jeszcze bardziej szczęśliwa :mrgreen:

Kropeczka moja słodka kibicka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie mar 08, 2015 8:05 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

Ja poproszę o wycałowanie ślicznych Kociastych :1luvu: a Żuczusia najmocniej bo jestem jego fanką
jesoo jaki on jest słodki do zaciumkania :oops:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Nie mar 08, 2015 9:22 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

Luneczka przecudna w tym koszyczku <3
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie mar 08, 2015 10:28 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie mar 08, 2015 10:57 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

Mam malusi problem z Lunką, kocia kilka dni temu wygoniła z koszyczka Cudaczka, z koszyczka w którym kocio uwielbia spać, ale koszyczek stał w pokoju gdzie oglądamy telewizję, a tam Lunce nie pasowało, kocia bardzo chciała koszyczek mieć tylko dla siebie, ale nie w tym miejscu, więc nosiłam ją po kątach aż przypadło do jej gustu miejsce na stole w salonie :ryk: I tam kicia od kilku dni śpi, Ewcia L. świadkiem :D
Pilnuje tego kosza jak skarbu, wychodzi tylko na jedzenie i to nie dalej jak na wyciągnięcie łapy :mrgreen: bo pańcia (stara a głupia) donosi żarełko na stół. Kocia jest przeszczęśliwa, a ja mam palpitację serca za każdym razem gdy zadzwoni dzwonek do furtki. We wtorek przyjechała do mnie koleżanka z Gdańska, która nie lubi zwierząt, a ja nawet nie zwróciłam uwagi, że koszyk pełny kota stał na stole.....co się nasłuchałam w swoim domu to moje....nawet mi zagroziła, że więcej do mnie nie przyjedzie....no nic jak nie przyjedzie to mam jeszcze inne fajne koleżanki, płakać nie będę, ale się trochę wnerwiłam. A przecież dla gości mam inne stoły i stoliki, wygodne fotele i insze wszelakie dobra, i wcale nie muszą siadać do dużego stołu gdy nie podaję obiadu :mrgreen: :ryk:

A o to dowód niezadowolenia mojego gościa:)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Lunka ładnie się prezentuje w koszyczku :mrgreen:
dla "koleżanki" i im podobnym , o ile masz, powinnaś wywiesić regulamin domu jaki ma Ewcia :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie mar 08, 2015 11:05 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

Przekleiłam z wątku Klaudii.
U mnie wisi taki regulamin w przedpokoju i każdemu się każę z nim zapoznać jeśli nie akceptują to już mozemy sie pożegnać zanim opuszczą przedpokój i wejda do pokoju.Dzięki temu odwiedzają mnie tylko zwierzolubni znajomi.

Ewa L. pisze:Oto regulamin panujący w moim domu:
NASZ DOM
NASZE KOTY
NASZE ZASADY

1. TO JEST DOM NASZ JAK I NASZYCH KOTÓW, ZATEM OKAŻ IM SZACUNEK. JEŚLI ZOSTAŁEŚ TU ZAPROSZONY ZNACZY, ŻE ZNASZ NAS DOBRZE I WIESZ, ŻE KOCHAMY KOTY.

2. JEŚLI CHCESZ USIĄŚĆ - ZNAJDŹ WOLNE MIEJSCE. NIE OCZEKUJ OD KOTA ŻE CI GO USTĄPI.

3. JEŚLI NIE JESTEŚ W STANIE ZAAKCEPTOWAĆ KOCICH KŁACZKÓW NA UBRANIACH, LEPIEJ NIE SIADAJ, PRZYNIEŚ ZE SOBĄ ROLKĘ DO CZYSZCZENIA UBRAŃ BĄDŹ ROZBIERZ SIĘ PRZED WEJŚCIEM ( CHOĆ LEPIEJ NIE ) :wink:

4. NIE PROŚ NAS O USUNIĘCIE KOTA Z POKOJU. MA PRAWO W NIM PRZEBYWAĆ TAK SAMO JAK TY.

5. JEŚLI MASZ ALERGIĘ NA KOTY - WEŹ TABLETKĘ I ZAPRZESTAŃ NARZEKANIA, A JEŚLI NIE POMAGA TO NASZ DOM NIE JEST MIEJSCEM ODPOWIEDNIM DLA CIEBIE.

6. NIE PRZEGANIAJ KOTA. JEŚLI ZECHCE SIĘ PRZYWITAĆ, NIE BĄDŹ NIEGRZECZNY.

7. JEŚLI KOT USIĄDZIE OBOK CIEBIE POTRAKTUJ TO JAK ZASZCZYT, NIE ZŁOŚĆ SIĘ. JEŚLI ZEZŁOŚCISZ SIĘ NA KOTA MY ZEZŁOŚCIMY SIE NA CIEBIE.

8. NIE INTERESUJE NAS TWOJA KRYTYKA DOTYCZĄCA SWOBÓD CZY ZACHOWAŃ KOTÓW W NASZYM DOMU. PATRZ ZASADA NR 1.

9. STWIERDZENIE " TO TYLKO KOT " JEST DLA NAS OBRAŹLIWE. KOTY SĄ CZĘŚCIĄ NASZEJ RODZINY. KOCHAMY I SZANUJEMY WSZYSTKICH CZŁONKÓW RODZINY, TYCH CZWORONOŻNYCH TAKŻE.

10. NIE ZAPOMINAJ O TYM, ŻE JEŚLI BĘDZIEMY MUSIELI WYBRAĆ MIĘDZY KOTEM A TOBĄ, WYBIERZEMY DOMOWNIKA.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie mar 08, 2015 14:03 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

jasia.stargard2 pisze:Uśmiałam się z Lunki, jaki sposób znalazła na mało przyjemnego gościa. Ale zdjęcia są super. Kropka przy tym telewizorze widać, że się nudzi, już piłka przestała widocznie ją interesować. Świetne macie zwierzaczki i Jamniś czy bezoogonek są wspaniali. Tylko ich głaskać można i kochać. :201461 :201461 :201461

No bo ile można oglądać mecze piłki nożnej? :D
Jasiu, masz trochę racji, Kropcia się odrobinkę nudziła, i długo tam nie poleżała, za to Lunka okupuje koszyczek do dzisiaj:)
Chyba będzie jeszcze długo, długo stał na stole wypełniony Luneczką :wink:

Caragh pisze:
AnnAArczyK pisze:Chciałam wycałować, ale on wyszedł z domu, pobiegł na siu....a ja po ciemku mogę nie trafić w pychola, żeby wycałować, poczekam aż wróci :mrgreen:

Może być, byleby został wycałowany od Ciotki :1luvu:

Nie dało rady wycałować jamnisiowego pychola :cry:
Pychol dzisiaj wymiotował...
Trawą...
Teraz wygrzewa się w słoneczku na tarasie:)
Ale wycaujemy, wycałujemy :mrgreen:

Miraclle pisze:Witaj Zuziu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
W sumie to nie rozumiem koleżanki... przecież to nie jej dom więc w czym problem. To Ty i Mąż tak mieszkacie, wasza sprawa jak życie, czy macie zwierzęta i gdzie chodzą, śpią itd.
Nie ma co się przejmować, bo by człowiek zgłupiał :ok: Jak ktoś nie ma futer to tego nie załapie choć by nie wiem co :wink:
Laluni ślicznie w koszyczku na stole :ok: :ok: :ok: a jak Duża zanosi papu pod sam pyszczek to kocia jeszcze bardziej szczęśliwa :mrgreen:

Kropeczka moja słodka kibicka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Masz rację Basiu, nie należy się przejmować, ale jak się jest wrażliwcem :mrgreen: to trochę człowieka takie cosik męczy....
Na szczęście, koleżanka mieszka w Gdańsku i rzadko mnie odwiedza, zaś bardzo lubi (w dobie telefonów kom.) robić mi naloty bez uprzedzenia :mrgreen:

Kociama pisze:Ja poproszę o wycałowanie ślicznych Kociastych :1luvu: a Żuczusia najmocniej bo jestem jego fanką
jesoo jaki on jest słodki do zaciumkania :oops:

Witaj Iwuś:)
Wycałuję od Ciebie z wielką przyjemnością, tylko nie wiem kiedy :D wyległy sobie na słoneczko, poukładały się pokotem na tarasie i wygrzewają swoje ciałka w słońcu:) Aż im zazdroszczę....tez bym się tak rozłożyła :mrgreen:

MonikaMroz pisze:Luneczka przecudna w tym koszyczku <3

Przecudna Lunka? To prawda Moniko, to prawda! I ona chyba o tym wie, bo go nie opuszcza :ryk:

mir.ka pisze:Lunka ładnie się prezentuje w koszyczku :mrgreen:
dla "koleżanki" i im podobnym , o ile masz, powinnaś wywiesić regulamin domu jaki ma Ewcia :wink:

Mirko, na szczęście mamy znajomych zwierzolubnych, za wyjątkiem dwóch przypadków :mrgreen:
Ale regulamin sobie zafunduję, widziałam u Ewy na ścianie i bardzo mi się ten pomysł spodobał. Jutro pójdę do Leroy Merlin po ładną ramkę :ok:

Ewa L. pisze:Przekleiłam z wątku Klaudii.
U mnie wisi taki regulamin w przedpokoju i każdemu się każę z nim zapoznać jeśli nie akceptują to już mozemy sie pożegnać zanim opuszczą przedpokój i wejda do pokoju.Dzięki temu odwiedzają mnie tylko zwierzolubni znajomi.

O! Kto nas odwiedził :1luvu:
Ewuś, też sobie cosik takiego zafunduję na ścianie :ok:

Żuczuś nam dzisiaj trochę wymiotował trawą, myślę, że to nic grożnego, bo z niego taki "tadekniejadek" lubi tylko jedzonko gotowane, nie je gotowych karm, nie je przysmaczków za wyjątkiem swoich trzech ulubionych, kocha masełko, twarożek i szyneczkę gdy ta leży na pańci kanapkach :mrgreen:
Poprzedni jamniś nie gardził żadnym jedzeniem, nawet jak nie dali to sam się poczęstował:)
Pamiętam gdy wskoczył na krzesło i próbował wylizać talerz w którym zostało troszkę zupki pomidorowej, gdy go na tym przyłapałam to miał taką minę jakby go do tego przestępstwa sama poprzednia Kropcia siłą przymusiła :20145
Ale też i wagę miał odpowiednią ok.16 kg i musieliśmy ostro hamować jego zapędy kulinarne.
Potem udało nam się utrzymywać jego wagę między 9-11 kg, ale żarłok był z niego niesamowity:)
Ten jamniś jest pod względem łakomstwa odwrotnością poprzednika...
Jedyna wspólna cecha obu długaśnych, to ich skoczność!
Poprzedni pomimo swojej wagi potrafił wskakiwać na krzesła bez problemu, ten skacze "w zwyż", najfajniej wygląda nasz jamniś gdy siedzimy przy stole, jemy obiad, a tu nad stołem nagle wynurza sie połowa jamnika z uszami w górze :mrgreen:
Może uda mi się kiedyś zrobić fotkę:)

A narazie dwie wcześniejsze fotki Żuczusia:)
nie był wtedy zainteresowany pozowaniem, "bo kółeczko takie fajne" :)
ObrazekObrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie mar 08, 2015 21:29 Re: Dwie Dziewczyny, Chłopak na Opak i Łobuz....

Słodziaczek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

[poprzednia][następna]