Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego ludzia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 04, 2015 22:49 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

koteczekanusi pisze:
OKI pisze: mamy nowy sport w chałupie.
Są dwie konkurencje - "kto pierwszy do miski" i "kto żre najszybciej" oraz jedna grupowa "ile łbów na raz zmieści się w misce".

Ciesz się, że nie masz trzeciego etapu konkurencji - kto szybciej, więcej i dalej rzygnie...

Wszystkie możliwe rekordy i puchary w tej konkurencji już dawno zdobyła Babcia Szelma :roll:
Ona to ćwiczy wyczynowo :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw mar 05, 2015 8:36 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

OKI pisze:
koteczekanusi pisze:
OKI pisze: mamy nowy sport w chałupie.
Są dwie konkurencje - "kto pierwszy do miski" i "kto żre najszybciej" oraz jedna grupowa "ile łbów na raz zmieści się w misce".

Ciesz się, że nie masz trzeciego etapu konkurencji - kto szybciej, więcej i dalej rzygnie...

Wszystkie możliwe rekordy i puchary w tej konkurencji już dawno zdobyła Babcia Szelma :roll:
Ona to ćwiczy wyczynowo :roll:

najlepiej z drapaczka lub szafek idzie taki wyczyn :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 05, 2015 9:32 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Niepobitym dotąd rekordem jest paw z najwyższego hamaczka na drapaku (pod sufitem) i w innej konkurencji obrzyganie całej kuchni, bo skacząc z szafeczki przy drzwiach na stół i dalej na parapet też można rzygać w locie :roll: O pomniejszych rekordach nie wspomnę :?

Alfik jakby ciut lepiej je, ale... zje kawałek, pomruczy, tu mnie pogłaszcz, pokręci się w koło nóg, zje następny kawałek, znowu pomruczy, pomyśli, pomarudzi... oszaleć idzie :? Na pewno czuje się ciutkę lepiej i to jest pocieszające.

OKI

Post » Czw mar 05, 2015 9:47 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

:ryk: Zdolne masz koteczki :mrgreen:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt mar 06, 2015 10:34 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Tia... :roll: Do wszystkiego... :roll:

Dziś się nam kciuki przydadzą, bo wieczorkiem robimy kontrolne krwi Alfikowi.
Niby wygląda na to, że jest ciut lepiej, ale ciągle mnie bardzo martwi ten kotek.
Powinien dostać kilka dożylnych kroplówek, ale on po 10 minutach podskórnych jest tak zestresowany, że wygląda jak szmatka :?
Przy dożylnej by chyba zawału dostał ze stresu...

Tacinkowi też się kciuki przydadzą, bo dziś jest trzeci dzień bez insuliny :)
Nie jest to jeszcze remisja, więc jeszcze wszystko się może zdarzyć, ale jednak jesteśmy coraz bliżej :)

OKI

Post » Pt mar 06, 2015 10:56 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

No to lecą: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt mar 06, 2015 11:11 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Nie dziękuję ;)

Muszę jeszcze Faxika pochwalić - ostatnio sobie przypomniał, że jednak jest domowym kotkiem i zaczął przyłazić na głaskanie :)
I nawet pamięta, jak się mruczy ;)
ClaudeI to już regularnie przyłazi :)

OKI

Post » Pt mar 06, 2015 11:13 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Są i to wielkie :ok:

Czasem dożylne lepiej działają na kota. Jak leci ciepłe, opatulony polarkami... zasypia i rozluźnia się. Czasem. :roll:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 06, 2015 12:18 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Asiu, wiem, znam takie, ale Alfik to niestety nie ten przypadek :(
On tyle czasu w miejscu nie usiedzi, a dreszczy dostaje już jak go na ręce biorę.
Mam nadzieję, że wyniki jednak się choć trochę poprawią i podskórne dalej wystarczą.
Jeśli nie, to spróbujemy z dożylnymi, ale bardzo źle to widzę :?
Alfik jest w tym bardzo do Babci podobny - to histeryk i neurotyk.
Za długie leczenie, za dużo zabiegów, za długie działanie i kotu zaczyna się pogarszać zamiast polepszać :|
Takie koty nie powinny chorować przewlekle, kompletnie się do tego nie nadają :(

Taką Taćkę to ja sobie mogę i co pół godziny kłuć w ucho, a ona co najwyżej w końcu się wścieknie i mnie dziabnie, ale ogólnie to wszystko po niej spływa jak po kaczce - pełen luz i cukier ani drgnie. Alfik czy Babcia najdalej w drugim tygodniu by się pochorowali na widok glukometru :?
Na Alfika szczęście przy nerkach jednak o wiele mniej tych zabiegów, niż przy cukrzycy...

Jeśli chodzi o Babcię, to na razie sika normalnie, paski pokazują normalny ciężar właściwy.
Wiem, że są niezbyt wiarygodne, ale i tak dają nadzieję, że w ostatnim badaniu skandalicznie niski c.w. był wyskokiem spowodowanym narkozą.

OKI

Post » Pt mar 06, 2015 21:58 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Dzięki niezastąpionej ZuzCat :1luvu: zaliczyliśmy dzisiaj wetów - Alfik oddał krew na kontrol, a ja sobie cyknęłam fotkę :mrgreen:
Tylko chyba opisy ktoś pomylił i to nie moja noga :?
Nie mogę odpalić tej płytki i sobie popaczeć :placz:
Tak czy siak czeka mnie jeszcze wizyta u ortopedy w poniedziałek :x

OKI

Post » Pt mar 06, 2015 23:36 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Przyszły wyniki Alfika - kreatynina spada, mocznik stoi w miejscu (biorąc pod uwagę lepsze nawodnienie), fosfor i wapń urosły - fosfor bardzo :(
K*rwa :(

OKI

Post » Pt mar 06, 2015 23:41 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

:? a ten co, tynk żre zagryzając rybimi ośćmi :? ?? Alfik, weź no się ogarnij :roll: , Krokiet mówi, że Ci nawtyka jak się nie weźmiesz w łapę :roll:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt mar 06, 2015 23:45 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

No tak...
1. Za nóżkę Twoją :ok:
2. Za Alfika :ok:
3. Za Słodką Dziewczynkę :ok: , niech ten cukier się trzyma
4. Za resztę ogoniastych, żeby na głupie pomysły nie wpadała

Inezka-Pinezka

Od: Sob sie 09, 2014 19:25

Post » Sob mar 07, 2015 0:44 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

Wrzucam sobie tutaj, bo nie mogę znaleźć sensownej kartki, o długopisie nie wspomnę :roll:
Siki Alfika - wyniki z paska (udało mi się go złapać na laniu na ścianę :roll: )
Hemoglobina: ++/+++ (ca. 10 / ca.50), Erytrocyty: ++ (ca. 50)
Urobiligen: norm
Bilirubina: neg
Białko: neg
Azotyny: neg
Ketony: neg
Glukoza: neg
pH: 7
Gęstość: 1005-1010
Leukocyty: ++/+++ (>75)

OKI

Post » Sob mar 07, 2015 16:52 Re: Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego lud

alix76 pisze::? a ten co, tynk żre zagryzając rybimi ośćmi :? ?? Alfik, weź no się ogarnij :roll: , Krokiet mówi, że Ci nawtyka jak się nie weźmiesz w łapę :roll:

No właśnie nie wiem, co on z tym wapniem robi.
Nerkowiec powinien mieć obniżony wapń i na to są pigułki.
Z tynkiem :twisted:
Gorzej z pigułkami na nadmiar wapnia :?
Zwłaszcza przy towarzyszącym nadmiarze fosforu :roll:
Jutro będzie narada wojenna...

Na razie zaczął dostawać peritol.
Widzę zmianę - głośniej się drze o żarcie :?
Wybredny jest jak był, jada moooooże ciutkę więcej :roll:

Ale wyraźnie jest sprawiedliwość na tym świecie...
Alfik zawsze wypychał Lakiego z poduszki z prądem, a teraz sam jest wypychany przez pannę Grażkę :roll:
Dokładnie w ten sam sposób...

Inezka-Pinezka pisze:No tak...
1. Za nóżkę Twoją :ok:
2. Za Alfika :ok:
3. Za Słodką Dziewczynkę :ok: , niech ten cukier się trzyma
4. Za resztę ogoniastych, żeby na głupie pomysły nie wpadała

Nie dziękujemy ;)

Poza tym cisza, spokój...
Towarzystwo zalega po kątach.
Ja też zalegam, bo co się zacznę kręcić, to zaraz wdepnę chorą nóżką w jakąś cholerną piłeczkę :evil:

OKI

[poprzednia][następna]