POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówce

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 04, 2015 23:17 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

Trzymam kciuki

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Śro mar 04, 2015 23:23 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

też trzymam kciuki :ok:
MUSI być dobrze
KrólowaNocy[*], Greebo[*], Jaś[*], Bojówka[*], MiniMini[*], NeverMind v.Ciocia[*], Adolfina[*], FataMorgana[*] :(

jenny170

Od: Wto wrz 17, 2002 12:19

Post » Śro mar 04, 2015 23:26 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

Kasia co z Maszeńką ?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 04, 2015 23:38 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

Zabrali mi Maszę będą dzwonić co dalej.... wet podejrzewa Fip, mała ma płyn w brzuchu
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Śro mar 04, 2015 23:44 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

To bardzo nie dobrze. Też zaczynam się o nią bardzo bać.
Nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za to żeby to nie był fip.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro mar 04, 2015 23:45 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

:(
trzymajcie się
pobrał ten płyn?
KrólowaNocy[*], Greebo[*], Jaś[*], Bojówka[*], MiniMini[*], NeverMind v.Ciocia[*], Adolfina[*], FataMorgana[*] :(

jenny170

Post » Śro mar 04, 2015 23:49 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

CZekam na telefon ma dzwonić po badaniach co wyszło z tego co mówił nie podoba mu się tak szybki przyrost brzucha i bolesność jama otrzewnej pełna płynu, boże wszystko tylko nie fip ona jest taka maleńka niech ma robaki gazy cokolwiek byle nie to
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Śro mar 04, 2015 23:51 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

Kasiu - jesteśmy z tobą :ok:
Tez się bardzo niepokoimy o Maszeńkę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro mar 04, 2015 23:54 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

nieustająco trzymam kciuki

jenny170

Post » Śro mar 04, 2015 23:58 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

Ja już tylko się modlę nie robiłam tego od 30 lat jak nie dłużej czekam na telefon jak na zbawienie wiem że moi weci dobrzy są w diagnostyce i w leczeniu ale co mi z tego spać na 100% dziś nie pójdę nie ma szans. A jutro od rana do Buska modlę się,żeby po odbiór Maszy z dobrze rokującą diagnozą...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Czw mar 05, 2015 0:06 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

pamiętaj że wszyscy są z wami i trzymają kciuki!

jenny170

Post » Czw mar 05, 2015 1:41 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

Kasia czy masz jakieś wieści ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw mar 05, 2015 2:06 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

Masza wróciła do domu pięć minut temu wet ją przywiozł w klinice niby jest możliwość przenocowania kota ale doszliśmy do wniosku że nie ma sensu jej bardziej stresować, przy nerkach ( prawdopodobnie ) wskazane to nie jest. Wieści w pewnym sensie pmyślne, test FEL FiV ujemne na dowód mam płytke z testem, wyniki zeskanuję i wkleję jutro dziś nie mam dostępu do skanera. Mniej pomyślne wieści, kreatynina podniesiona aczkolwiek nieznacznie, to co miało być płynem w otrzewnej okazało się makabrycznie powiększoym pęcherzem niemniej jednak nie wykluczają Fip.Nadal nie wiadomo co Maszy dolega. ma wenflon w łapie ja na jutro mam antybiotyk w zastrzyku do podania w okolicach 12 13 podskórnie, po 15 na kroplówkę do gabinetu. Diagnostyka trudna ze względu na słabą pracę dróg moczowych, po podaniu zastrzyków rozkurczowych dość silnych z resztą Masza wysiusiała z siebie koło pół litra płynu masakra. Na chwilę obecna laleczka wnerwiona na maksa wenflonem w łapie i ogólnie wszystkim ale na kolankach siedzi i doi mi podkoszulek. Nie wiadomo o co tu chodzi bo cewka moczowa podrażniona że bardziej się nie da, a zastój moczu jest możłiwy w każdej chwili. Masakra.... Jutro jedziemy na kolejną kroplówkę i będziemy dalej szukać. Ktoś najwyraźniej czuwa nad Maszą, co do rokowań...Wyjdzie w praniu....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Czw mar 05, 2015 2:25 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

Kocia, a o SUK - syndromie urologicznym kotów - nie wspomniał wet? o zatkaniu światła cewki moczowej? rzadziej się to zdarza u kociczek, bo mają szerszą sikawkę niż kocurasy, ale zdarza... Kryształy, zasadowe albo kwasowe, w sikach są?
jeśli to byłoby to, to da się leczyć, tylko bywa niestety bolesne i męczące dla kociastego....
trzymam kciuki u rąk i u nóg!

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Czw mar 05, 2015 2:32 Re: POMOCY!!!Historie mrożące krew w żyłach i mięso w lodówc

Wspominał o SUK, będziemy szukać, z ulgi że płyn w otrzewnej okazał się jedynie powiększonym do granic możliwości pęcherzem zesłabłam i w sumie mało co do mnie dotarło z tego co wet do mnie mówił, jutro wypytam dokładnie i o wyniki badań moczu i o wszystko co trzeba będzie, chwilowo mam wyniki badań krwi na wydruku, moczu nie mam więc nawet nie wiem czy badali czy nie. Ale jutro będę wiedzieć więcej jeśłi to SUK to przestawię Szylkretową Bułę na karmę Urinary i miejmy nadzieję,że to pomoże. O ile oczywiście to SUK a nie na przykład chłoniak co też padło w sugestiach....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

[poprzednia][następna]