dziki Patmol

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 03, 2015 7:47 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Dostałam od Rustie ziemie okrzemkową.
Bardzo dziękuje Obrazek
Wygląda jak mąka i smakuje jak mąka, 8) czyli jakby nie miała smaku.
Ajakie miny miały moje dzieci, jak powiedziałam , że dostałam trochę ziemi i zaczęłam próbować.
Obrazek

dzienna dawka
Koty – 1 łyżeczka od herbaty

Psy o wadze poniżej 16 kg - 1 łyżeczka od herbaty

Psy o wadze między 16 a 45 kg - 1 łyżka stołowa

czyli mogę sypać na oko w sumie, bo najpierw dla mieszanki dla kotów 1 łyżeczkę, potem trochę więcej i więcej -aż do wsypania tych 9 łyżeczek 8)

i sama tez mogę spróbować
Stosowanie i sposób użycia. Zacznij od przyjmowania 1 małej łyżeczki FSF dziennie. Stopniowo zwiększaj dzienną porcję FSF do 3 czubatych łyżeczek. Tempo zwiększania dziennej porcji FSF i docelowa dawka zależy od Twoich indywidualnych preferencji. Zwykle zajmuje to od jednego do kliku tygodni. Obserwuj reakcję swojego organizmu. Jeżeli czujesz, że tempo jest zbyt szybkie lub dawka zbyt duża lub masz grypopodobne objawy, co oznacza, że proces odtruwania zachodzi zbyt szybko, zmniejsz dawkę do ½ łyżeczki od herbaty i zacznij proces zwiększania dawki od początku. Kurację stosuj przez kilka miesięcy. Pij 2 litry wody dziennie. Pamiętaj, że maksymalna dzienna porcja dla dzieci (od 12 roku życia) jest mniejsza - od ½ do 1 płaskiej łyżeczki od herbaty - tak więc kurację możesz zacząć od ⅓ łyżeczki lub jeszcze mniejszej porcji zależnie od własnego uznania i obserwacji dziecka. Nie podawaj ziemi okrzemkowej noworodkom i dzieciom do lat 12.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto mar 03, 2015 12:01 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Elbert
Obrazek
bardzo lubi jeść, pierwszy pcha głowę do miski z mięsem - z której nakładam na małe miseczki wszystkim kotom
pierwszy porywa pokrojone kawałki mięsa, chętnie z kawałkiem kurczaka z kością albo szyję z kaczki
a potem chowa się w kącie, warczy jak tygrys i nie wyjdzie dopóki nie zje

można go pogłaskać, ale tak delikatnie
boi się głaskania, ale nie ucieka

Patmol

Post » Wto mar 03, 2015 14:22 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

panna Ryjonek
sama
Obrazek

i w towarzystwie
Obrazek

i z moim zestawem czarownicy (tj moździerz, maszynka do mięsa i ziółka)
Obrazek

Patmol

Post » Śro mar 04, 2015 7:47 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Szapo i rzodkiewka
Obrazek

zdejmują już mi dachówki na strychu 8) , koty w kuchni -same przychodzą rano i zajmują swoje miejsca w kuchni
nawet nie trzeba ich woląc ani zapraszać
w wannie mam zwir :roll:
wczoraj mój TZ trochę sie pienił, bo na jego ulubionym mydle w mydelniczce był żwir -pytał Młodej czy ona mu takie psikusy robi
nie zauważył 8) ze w ogóle na wannie jest źwir
to robotnicy psikusy robią :mrgreen:
jak te dachówki położą to pewnie będzie trzeba ocieplenie w łazience jeszcze raz zrobić i ścianę poprawić
bo skoro się sypie do środka , przy kładzeniu dachówek na zewnątrz -to chyba raczej marnie

koty maja apetyt pomimo hałasu
Elbert bardzo się ośmielił, daje się rano wygłaskać -jak czeka na sniadanie
i Alibaba się rozkręcił bardzo
jak mało dostanie jeśc na kolację, to rano jest bardzo aktywny i zainteresowany światem
jak dużo zje -to kladzie się na swojej poduszce i udaje że go nie ma
jakby trochę Alibabe głodziła 8) to może by sie nawet gadać nauczył

Patmol

Post » Śro mar 04, 2015 8:59 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Uważaj na wannę, żeby się odpływ nie zatkał :strach:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro mar 04, 2015 11:56 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

tak dużo tego nie ma
raczej taki pył, piasek - ładnie pokrywający mydła, szampony i podłogę w łazience-taką lekką warstwą
naturalny w sumie peeling

Zorro uwielbia wchodzić na drzwi, a potem na wysokie półki -i czyścic je z przedmiotów
Obrazek

wszystko zrzuca z wielkim hukiem
Obrazek

po prostu wskazuje mi jednoznacznie, że mam za dużo przedmiotów - skoro je muszę trzymać na półkach
pewnie ma rację

Patmol

Post » Śro mar 04, 2015 13:07 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Zorro nadrzwiowy :1luvu:

a zdjęcie z Tymoteuszem powala
on zawsze wygląda jak kosmita wśród zwykłych ziemskich kotów :D
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro mar 04, 2015 13:40 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

trzeba uważać, żeby mu nogi nie-ułamać , jak sie idzie normalnie i zamyka drzwi
one się domknąć nie chcą
człowiek mocniej ciągnie - a to Zorro łapami blokuje
i nawet nie piśnie, żeby się z zamykanie/zatrzaskiwaniem wstrzymać

Tymoteusz to zaasze wygląda i zachowuje się trochę jak kosmita
taki kot -nie kot
jeszcze jak oczy ma zamknięte -to w ogóle dziwnie wygląda z takim czarnym pyskiem
przyjdzie się przywitać i w ogóle lubi być głaskany, ale na kolanach nie lubi być -bo ja mu zaraz uszy sprawdzam, a kiedyś mu kropiłam i czyściłam
wiec woli stać pewnie na podłodze
bardzo jest ciężki -szczególnie w porównaniu z tymi maluchami, ale nawet od Garfiego jest dużo cięśzy

jak Zorro pozrzuca -to muszę częśc rzeczy po prostu wyrzucić, bo sie niszczą jak spadną z takiej wysokości
wiec rzeczywiście czyści mi mieszkanie
szkoda tylko, że prodiż zrzucił, bo nie mam w czym piec już zupełnie

Patmol

Post » Śro mar 04, 2015 16:35 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Wesoło jak zwykle :D

Z Zorro nadrzwiowym to niebezpiecznie ... Ja mam takie z dzieciństwa Młodej blokady gumowe nadrzwiowe, bo jedna moja lubi sobie drzwi łazienki zamykać.
Czy ktoś/ coś w przejściu albo w srodku stoi czy nie. Dzieki blokadzie nie da się przytrzasnąc nikogo ani niczego.
O takie coś: Obrazek
Pozyczone z jakiejś strony. Umieszczone z drugiego końca drzwi nie pozwala ich przymnąc z o wiele większym kątem.

Fajna fota taka jakby rozplanowana :1luvu:
Obrazek
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw mar 05, 2015 7:44 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

tyle tylko, że te drzwi często muszą być zamykane
i często sa zamykane
jak kroje mięso i jak Młoda robi jajecznicę i jak koty dostają jeśc -żeby im psy nie wyjadały
i teraz tez koty na dzień sa zamykane w kuchni,wiec ja je rano wołam do kuchni i ide do pracy, a domownicy sie przemykają drzwiami i zaraz je zamykają żeby kotów nie wypuścić
taka blokada to dobra na stale otwarte dzrwi

na strychu nie ma jednej ściany i kawałka sufitu -dość dużego
zabezpieczone jest od deszczu folią górą, a dołem nic nie ma -wiec ważne żeby koty tam nie weszły -
teren coraz bardziej nam się ogranicza :roll:
ale jak jest niesamowicie jasno i pięknie na strychu -bez tej ściany -normalnie super i piękny widok jest na miasto
gdybym miała pieniądze to bym chciała (nie wiem czy to w ogóle mozliwe) mieć zamiast ściany tylko szybę
no ale gdybym obfitowała w pieniądze -to bym po prostu kupiła sobie domek, ale nie inwestowałą w stary strych

Patmol

Post » Czw mar 05, 2015 14:47 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Może da się tam okno wstawić ? teraz jedyna okazja :wink:
Obrazek

psiama

Post » Czw mar 05, 2015 17:53 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

tam jest takie strychowe okno
i ono zostanie
nasza kamienica jest w ramach starego miasta i w ramach rejestru zabytków -konserwator zabytków nie pozwala nic zmieniac

Patmol

Post » Czw mar 05, 2015 22:04 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

No to faktycznie oni nie pozwalają na nic.
Ponapawaj się widokiem póki masz :D
Obrazek

psiama

Post » Pt mar 06, 2015 7:48 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

wcale tam nie wchodzę
zamknęłam nawet drzwi na klucz
bo się boję, ze ja się będę napawać widokiem, a Mlody przyjdzie zaraz o coś zapytać
i wpuści jakiegoś kota
a tam tak wygląda jakby ściana była -bo jest folia, ale dołem jej nie ma
wiec lepiej nie ryzykować

wczoraj dołożyłam kotom i psom ziemi okrzemkowej do jedzenia
Caillou oczywiscie nie chciała, ale cała reszta zjadła bardzo chetnie
zwierzaki nie chcą jeśc wątroby surowej - a powinny
i mam taki patent,że kuruję 2 kg ser drobiowych i 15 dag wątroby z indyka i przepuszczam razem przez maszynkę
i wtedy zjadają bez marudzenia
widocznie smak nie jest wyczuwalny

dzisiaj prawdopodobnie bęą nam zakładać okno w pokoju u dzieci i krzyże na dwa okna w kuchni i w łazience-pewnie będą do tego wyciągać okna
ale ciężka ta komunikacja jest
z uwagi na to, że nie mam gdzie zamknąć kotów -takiego pomieszczenia, gdzie na pewno nie bęa ruszać okna - Młoda ma dzisiaj siedzieć w domu zamiast w szkole
i w razie czego koty zabrać,no jakoś to zorganizować, żeby nie wyszły przez to ruszane okno
w naszym pokoju najprawdopodobniej nic nie bęa ruszać, ale obawiam sie zamykać na takim małym terenie tyle zwierzaków razem
tam jest ponad 20 m2, ale na tyle zwierzaków to mało jednak miejca
tym bardziej, że Sweetie ma zakodowane, że koty do naszego pokoju nie wchodzą
i same koty nie wchodzą (oprócz Patmola i Zorra- ale Zorro siada na dekoderze i dalej nie wchodzi) nawet jak są otwarte drzwi - a jak jestem w domu to zawsze są otwrate i koty nie wchodzą
czasem sobie siedzą na progu, czasem zaglądają

i takie fajne znalazłam http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obc ... mozna.html

Patmol

Post » Pt mar 06, 2015 9:15 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

łatwo nie macie z tym remontem :?
ale pewnie już "bliżej niż dalej"?

Buka jest the best :mrgreen:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

[poprzednia][następna]