Diabelska ósemka - czyli jak koty zdecydowały za nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2005 23:04

:twisted:

aguś

Od: Czw sty 29, 2004 20:51

Post » Pt mar 04, 2005 23:28

Alebo - bardzo lubie Twoj watek :D
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob mar 05, 2005 1:56

Widzę, że mnie dyscyplinujecie :lol:
Wieczorem wlazłam sobie pod kocyk i zamierzałam oglądać film. Oczywiście po pewnym czasie zmorzył mnie sen, więc oglądanie się skończyło. Obudziłam się przed chwilą i zastałam wszystkie koty w łóżku - Malucci leżał koło mojej twarzy, Inka trochę niżej z łapami prawie na jego brzuchu, Onet w nogach. Sielanka :1luvu:
Onet robi się zazdrosny o to, że głaszcze Malucciego, a nie jego. Robi się przez to coraz bardziej bezczelny i poufały :lol: Wczoraj łasił sie do moich nóg kiedy stałam obok pudła, na którym leżał Malucci i go głaskałam. W końcu uznał, że poświęcam mu za mało uwagi (mimo, że do niego zagadywałam i próbowałam wyciągać rękę - pogłaskać się nie dawał, mały dzikus) i ugryzł mnie w łydkę 8O
Dzisiaj sytuacja się powtórzyła, ale kiedy przerwałam głaskanie i zaczęłam wołać Oneta, podszedł do mnie i pozwolił się pogłaskać, a potem wziąć na ręce 8O Potem wylegiwał się na moich kolanach, strzelał baranki, mruczał jak mały agregat i podgryzał moją rękę :wink:
Prawie się popłakałam ze wzruszenia - na początku to był kot, który czmychał w najciemniejszy zakamarek, kiedy tylko się zrobiło gest w jego stronę. A teraz, po 2 miesiącach... :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob mar 05, 2005 13:58

No to dzisiaj rano koty dały popis :twisted:
Pobudka była o 5:30 i wtedy według sierściuchów powinnam była pobiec nakarmić głodomorki. Ponieważ jestem nieużyta z natury, nie lubię wstawać rano i nie dam się szantażować trzem głodnym mordom :lol: przetrzymałam kociszcza jeszcze godzinkę. To znaczy ja udawałam, że śpię, a one się wściekały.
Śniadanko była mniamśne nad wyraz, więc szybciutko znikło. Potem podręczyliśmy z TŻ trochę Inkę (ciągle podajemy jej leki - dzisiaj z mizernym skutkiem, bo udało nam się w nią wepchnąć tylko pół przepisowej dawki).
A potem nastąpiła seria:
- najpierw przyłapałam koty na kąpaniu myszy w wodzie wylanej z miseczki (Aguś, to ta myszka od Ciebie - brudna była, czy co? :conf: )
- oczywiście pogoniłam kotom kota :wink: , mysz wysuszyłam i wytarłam podłogę - ku wielkiej radości Malucciego, który mógł się z lubością oddać polowaniu na ścierkę
- potem Onet wmeldował się do kuwety i strzelił efektowanego kupala - nie zasypując go, bo koteczkowi nie podobał się rodzaj żwirku w kuwecie. Więc zamiast w nim kopać, wolał kontestować 8)
- kiedy zabrałam kuwetę do sprzątnięcia do łazienki, Inka stwierdziła, że musi w trybie pilnym załatwić swoją potrzebę - więc wlazła do niej, przy okazji rozdeptując to, czego Onet wcześniej nie zasypał (i brudząc sobie tym łapy, ofkorsik) :twisted:
- wypucowałam Inkę (ku jej wielkiej radości, oczywiście), wywaliłam nielubiany przez koty żwirek (nigdy więcej tego nie kupię :!: ), wymyłam kuwetę i napełniłam swojskim, kochanym Benkiem. Kiedy skończyłam i podniosłam pokrywę od kuwety, żeby ją założyć - zobaczyłam, że pod spodem siedział Malucci. Też mu się chyba baaardzo chciało, bo już nie czekał na dół kuwetki ze żwirkiem, tylko wyprodukował kupala bezpośrednio na parkiet :twisted: (1... 2... 3... wdech... wydech... obiecywałam przecież go nie bić...)
- posprzątałam ślady po Maluccim - znowu szmata w akcji, więc kot szczęśliwy. Ja już nie miałam nastroju, więc go wywaliłam za drzwi
- kiedy już wszystko spacyfikowałam, do pokoju wparował Onet, zobaczył w kuwecie swój ukochany żwirek (bo jako rasowa blondynka ciągle nie założyłam pokrywy), więc z radosnym kwikiem podbiegł i zaczął gmerać w nim łapką. Już tylko jęknęłam, kiedy zobaczyłam, jak 1/3 zawartości kuwety malowniczym łukiem leci na zewnątrz... A Onet z jeszcze dzikszym mraukiem wpadł do środka i puścił łapki w ruch... Obiecałam święcie, że mu coś urwę, najlepiej łapsko i będzie kuśtykał na 3 :twisted: :twisted: :twisted:
Oczywiście temu wszystkiemu towarzyszyły dzikie galopki, tupot łapek i zgrzyt pazurków w wykonaniu tych kotów, które akurat bezpośrednio nie brały udziału w opisywanych powyżej akcjach. Odnotować należy, że Inka też już gania się z Maluccim. W trakcie tych ganianek dziwnym trafem została zwalona mysz od komputera oraz klawiatura - w wyniku tego zespuła się spacja...
Potem jeszcze była chwila gimnastyki: Onet doskonalił swoją sprawność fizyczną zwisając na przednich łapach z lufcika (okno malowane w grudniu ma już odpryski farby - ciekawe dlaczego :conf: ) i trenował na moim łóżku zapasy z Maluccim... Zapasy są fajne - koty zbijają się we włochatą kulę, Onet gryzie Malucciego w ucho, Malucci wybiera miejsce na cielsku Oneta, w które się wgryza, po czym zamyka oczy i zaciska chwyt szczęk :lol: Cfaniak, nie będzie narażał ślepków na oberwanie jedną z kopiących Onetowych łap... Potem koty puszczają swoje chwyty, odskakują od siebie, Onet leży z otwartym pyskiem, wywalonym jęzorkiem i dyszy (wygląda jak szczeniak :roll: ), a Malucci zaczaja się i wypatruje stosownego momentu do ataku.

I na to wszystko potrzeba było kotkom niecałych 2 godzin - podczas gdy one świetnie się bawiły, ja latałam po domu ze ścierą i zmiotką...
No i dodam, że to wszystko działo się przed 8 rano w sobotę :strach:
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob mar 05, 2005 15:16

No to mialas fajny poczatek weekendu :lol:
I podpis masz jakis nieaktualny cos mi sie zdaje... :twisted:

zuza

Post » Sob mar 05, 2005 15:24

No podpis mam nieaktualny, bo nie mam cyfrówki i nie mogę fotnąć Malucciego.
Cyknęliśmy kilka zdjęć aparatem w telefonie, ale mamy kłopot z ich przesłaniem na kompa.
Ale pracuję na tematem...
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob mar 05, 2005 21:31

No bo przecież scierka do podłogi to ulubiona zabawka Malucciego :D
Można na niej pojeżdzić, można ją poszarpać, można popatrzec jak się pani wścieka :twisted: Tak samo miotła. Każde zamiatanie wywoływało w małym spazmy radości.
Ale widzisz jak nauczyłaś go ze koopala się robi pod przykryciem? Mądry kotek wszedł pod pokrywę kuwety. Bo przecież tam sie robi koopale. Masz duży sukces wychowawczy :wink:

aguś

Post » Nie mar 06, 2005 21:04

aguś pisze:Ale widzisz jak nauczyłaś go ze koopala się robi pod przykryciem? Mądry kotek wszedł pod pokrywę kuwety. Bo przecież tam sie robi koopale. Masz duży sukces wychowawczy :wink:

Tiaaa, ja dziękuję uprzejmie za taki sukces wychowawczy :wink:
Chociaż - hmmm - w końcu pedagogiem z wykształcenia jestem, to może powinnam się poczuć dumna? :lol:
Moim następnym zadaniem wychowawczym powinno być oduczenie kotów od kąpania myszy w wodzie :twisted: Dzisiaj były bardziej litościwe dla mnie (bo nie wylały wody z miseczki), ale za to bardziej bezwzględne dla biednej myszki (bo zbulbiły ją w misce w całości).
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon mar 07, 2005 0:22

No to jeśli mam mieć kolejne sukcesy wychowawcze :wink: , to podpowiedzcie mi jak przekonać Malucciego do jedzenia suchej karmy.
Próbowałam już rozmaczać suche w wodzie, mleku dla kociąt i śmietance. Jeśli jest krótko moczone, to mleko lub śmietankę można wypić, a resztę zostawić. Jeśli jest moczone dłużej i mleko lub śmietanka przeszły smakiem chrupek, wszystko jest błeee i zasługuje na zasypanie (czyli odchodzi intensywne skrobanie łapką koło miski).
I to nawet jeśli Malucci jest głodny - wścieka się, że inne koty jedzą, a on nie - ale nie ruszy suchej karmy w żadnej postaci :?
Oczywiście nie głodzę go, tylko dostaje co innego. Ale tak bym chciała, żeby zaczął jeść suche...
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon mar 07, 2005 0:27

Będzie Ci ciężko kochana....
Ja tez przerobiłam wszystko. I wiele różnych suchych karm. Nie lubi. Traktował jak zabawki. Wyłuskiwał sobie jedno ziarenko z miseczki i biegał z nim jak wściekły. Nawet jak mu sie nieco w ferworze zabawy w pysiu rozmemłało to ze wstrętem wypluwał.
Zawsze jak wracałam z pracy to bidok był tak wsciekle głodny ze aż strach. Moje stare doopy sobie dogryzły suchym a on czekał aż ja wrócę i dam coś jadalnego :wink:

aguś

Post » Pon mar 07, 2005 7:24

MOze jak podrosnie to mu sie zmieni?
Moze po 5 dkg wszystkich karm suchych i cos mu przypasuje?

zuza

Post » Śro mar 09, 2005 23:33

No więc stało się...
Malucci nam dojrzał i dzisiaj radośnie posikuje po całym mieszkaniu :twisted:
I to jeszcze patrząc mi się bezczelnie/zaczepnie w oczy :twisted:
Będziem ciachać po jajkach, oj będziem :twisted: :twisted: :twisted:

A Inka ciągle chora. I na razie nie ma poprawy :cry:
Wet mnie pociesza, że skoro się nie pogarsza, to jest dobrze - ale ja tak bym chciała, żeby kicia wreszcie wydobrzała. Umęczeni jesteśmy zabiegami wokół niej - i przede wszystkim ona jest umęczona tymi wszystkimi tabletkami, pastami, zastrzykami i jeżdżeniem do lecznicy...
No i najgorsze, że ciągle nie wiemy z czym mamy do czynienia :cry:
Proszę o kciuki za moją kicię...
Ostatnio edytowano Śro mar 09, 2005 23:36 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro mar 09, 2005 23:35

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Śro mar 09, 2005 23:40

:ok: :ok: :ok:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro mar 09, 2005 23:49

za Inke :ok: :ok: :ok:

a Malucci niech nie bedzie taki hardy - musisz byc troche dluzej twarda niz przez kilka godzin :wink:
mnie sie tez wydawalo, ze Muczacza nie chce jesc kociecych chrupek - a jak przeszlam na karmienie tylko o ustalonej porze, to nawet kociece byly zjadliwe
ale trwalo to jakies 2 tygodnie i mocno w tym czasie niedojadal :lol: nie chcial suchego to nie dostawal nic w zamian, tylko tyle mokrego ile mial dostac :wink: :oops:

i Muczacza dojrzewajacy pozdrawia Malucciego 8) :lol:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia][następna]