PALUCH 12! MRAU. Kotów jest już ponad 100 :( Pomocy!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 02, 2015 10:10 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Za Lusię i Elofa w Ich WŁASNYCH,OSOBISTYCH domkach. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pon mar 02, 2015 13:50 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Revontulet pisze:Powiem szczerze, że oprócz Gwiazdki, pozostałych adopcji odrobinę się obawiam. Mam nadzieję, że niesłusznie.

Dziś w schronisku był też pan z córką. Oglądali Elofa. Dziś go nie wzięli go, ale pan już do mnie dzwonił, żeby kota rezerwować. Oczywiście nie zarezerwowałam, ale pan ma być po niego jutro o 12.00 :ok: .

Puma już w ogóle nie dziczy. Jest za to przesłodkim przytulasem. Prosi o pieszczoty, przymila się i ociera. Kota chyba podmienili 8O .
Puma jest wysterylizowana.

Dziękuję :) Gwiazdka ma się coraz lepiej. Dzisiaj oddałyśmy mocz i krew do badania. Dr Ola z Maxi-Wet (dr Uznańska z Animal Center jest na urlopie do 16bm a ja do lekarzy z Maxi-Wet mam pełne zaufanie) nie widzi problemu z podniebieniem. Podejrzenia ostatniej "opiekunki" (a niech ją nie powiem co ;) ) były najprawdopodobniej wynikiem dziwnego sposobu picia przez kitkę wody, co z kolei najprawdopodobniej jest wynikiem zatkanych katarem ropnym zatok, które już powolutku się udrażniają dzięki podawanym lekom.
Zapraszam do śledzenia Gwiazdki na stronie fejsbuka ;)
Margo
Ostatnio edytowano Wto mar 03, 2015 14:08 przez Tosiowa, łącznie edytowano 1 raz

Tosiowa

Od: Śro cze 05, 2013 0:02

Post » Pon mar 02, 2015 14:06 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Revontulet pisze:Pani Gwiazdki przed adopcją została poinformowana o powodzie poprzedniego zwrotu: ciągłe chorowanie i sikanie w mieszkaniu. Wyraziła wielkie oburzenie, że jak to można kota zwrócić z takich powodów.
A dlaczego zwróciła? Bo... Gwiazdka ciągle choruje i sika poza kuwetą...
Od pół roku jest bez przerwy leczona. Ma przewlekły katar, PODEJRZENIE jakiejś nieszczelności w podniebieniu, chory pęcherz i PODEJRZENIE kamieni w nerkach.
Szkoda, ze podejrzenia nie zostały zweryfikowane diagnozą. Zwłaszcza te kamienie w nerkach :strach: .
Pani oczywiście ma duże pretensje, że wciśnięto jej takiego kota.

Ja jakoś nie wierzę w to permanentne leczenie....
Margo

Tosiowa

Post » Wto mar 03, 2015 12:36 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Gwiazdeczka z każdą godziną ma się lepiej :)
Jak to się więc stało, że leczenie miesiącami nie przynosiło efektów skoro u mnie po dwóch zaledwie dniach jest zdrowsza????
Zapraszam do niej
www.facebook.com/gwiazdkakot
Margo

Tosiowa

Post » Wto mar 03, 2015 17:03 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Tosiowa pisze:Gwiazdeczka z każdą godziną ma się lepiej :)
Jak to się więc stało, że leczenie miesiącami nie przynosiło efektów skoro u mnie po dwóch zaledwie dniach jest zdrowsza????
Zapraszam do niej
http://www.facebook.com/gwiazdkakot
Margo

To oczywiste.
Gdyby była leczona to by była zdiagnozowana i byłaby diagnoza a nie podejrzenia.
Skoro miała podejrzenia to nie była wiele miesięcy lezona lub (w co mało wierzę) była leczona przez weta nie diagnozującego, czyli kiepskiego.
Fajnie, ze jest u Ciebie i czuje się coraz lepiej. :ok: :ok: :ok:

:201494 :201494 :201494
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto mar 03, 2015 17:23 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Jak ktoś chce sie pozbyc zwierzaka to każde durne tlumaczenie "dobre". Przecież powod musi być. Podejrzewam że równie dobrze moglaby sie alergia u dziecka zasłaniać.
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Wto mar 03, 2015 19:47 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Dziś do domu pojechał Abakus 50/15,którego nie wydano Państwu w niedzielę,gdyż w poniedziałek miał mieć zabieg.Wczoraj zabieg się odbył,a było nim zdjęcie szwów ze zszywanego podniebienia !I dziś kocurek pojechał do domu ,gdzie dołączył do adoptowanej 14.02. czarno-białej Jumiko 760/14.Powodzenia,Kociaki w Waszych WŁASNYCH domkach. :ok: :ok: :ok: :ok:
W A1 jest Zula 867/14 i dziś doszedł do pokoju zielonego czarno-biały Fester 48/15.Rano był mocno przestraszony,ale potem coraz bardziej się ośmielał.Dawał mi buziaki,przytulał do twarzy,drzemał na kolanach i pozwalał się nosić na rękach.Trzeba bardzo na Niego uważać,bo często siedzi pod szafką przy samych drzwiach i kombinuje, jakby dać nogę z pokoju. Jest bardzo spokojny i łagodny i bardzo duży,ale chudy-musiał długo się tułać.No i jeszcze nie domył się po tej bezdomności i ze stresu-białe na łapkach jest ciemno-szare.Ale w swoim domku,jak sobie poje dobrego jedzonka będzie wielkim, słodkim i czystym miśkiem.To super kot.Chyba boi się psów,bo bardzo nerwowo i z lękiem reagował na Ich szczekanie.Zula siedziała w budce drapaka,ale patyczkiem dała się wygłaskać i praktycznie w ogóle dziś nie warczała.Był na chwilę w schronisku Pan,który w sobotę 28.02 adoptował Szajlę 42/15.Kota na razie prowadzi nocny tryb życia,a w dzień chowa się.Ale je, kuwetkuje,była już na zdjęciu szwów.Kiedy w domu jest tylko jedna osoba zwiedza też mieszkanie w dzień.Wszystko idzie w dobrym kierunku,tylko potrzeba czasu i cierpliwości.Wczoraj przywieziono 2 koty-burego z białymi akcencikami Chłopczyka 80/15 i białą z burą grzywką,uszkami i ogonkiem Dziewczynkę 81/15.Gazet i miękkich rzeczy jest bardzo dużo.Będę w Kotów w piątek.
Obrazek

MAU

Post » Wto mar 03, 2015 20:58 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Przywiezione koty są po zmarłej pani, podobno tydzień z nią przesiedziały... :/
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Wto mar 03, 2015 21:07 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Ale czy mają kwarantanne ? Trzeba szybko je wyadoptować nim zdziczeją
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto mar 03, 2015 21:08 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Skoro są z domu ,to czemu mają kwarantannę? Czy właśnie dlatego,że były z Nią tydzień ?
Obrazek

MAU

Post » Wto mar 03, 2015 21:10 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Są w klatkach,każde w osobnej.
Obrazek

MAU

Post » Śro mar 04, 2015 9:22 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Ta dwójka poddana jest procedurze, a więc ustalany jest ich status prawny. Dlatego są na kwarantannie.

Abakus trafił najlepiej jak mógł :ok: .
Ogromnie cieszy poprawa Gwiazdki. Tylko trzeba pamiętać, że ona wymaga porządnej diagnostyki, bo problem z pęcherzem i z katarem stale u niej nawraca. Za każdym razem była zwracana z tego samego powodu...

Wczoraj umarł Dolek, brat Poldka i Fruzi. Podobnie jak rodzeństwo miał FIP :( .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro mar 04, 2015 10:12 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Dolku :placz: (*)(*)(*)

kurcze, jednak ma znaczenie pokrewieństwo w fipie....
coraz więcej kotów odchodzi na to cholerstwo, ale może o tyle dobrze, ze w koncu coś znajdą, bo bedzie taka potrzeba.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro mar 04, 2015 10:26 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Przykro :(

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Czw mar 05, 2015 21:56 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Dzięki koleżankom i kolegom z GPK Mrau udało mi się "pozbyć" dwóch tymczasów w dwa dni!
Jeszcze raz wielkie dzięki!

Lusiu i Mambo - bądźcie szczęśliwe w swoich domach.
Z domkami jestem w kontakcie.
Bardzo proszę o kciuki za otwarcie się Mamby - bidna bida po osobie zmarłej wciąż chowa się po kątach, ale wychodzi na jedzenie i kuwetowanie w nocy.

Odpoczywam mocno, bo mi ubyło 40% kotów w 2 dni :)
(miałam 3 rezydenty i 2 tymczasy, teraz mam tylko 3 rezydenty).

I powolutku szykuję się do kolejnego tymczasa.
Zaplanowałam sobie urlop na 30 marca - 6 kwietnia, to dobry moment na wzięcie tymczasa wymagającego intensywnej opieki i uwagi.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

[poprzednia][następna]