Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 14, 2015 14:09 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

Merrick pisze:... mój mąż rano jak wstawał do pracy nie poznawał mieszkania :) W ciągu dnia jak były same to grzecznie przesypiały do jego powrotu a w nocy mały szalał. W kuchni kwiatki pozwalane, w łazience kosmetyki z okna też zrzucone na ziemię, ręczniki po całym mieszkaniu i pranie z suszarki pościągane i wymiętolone.

Faraon Samo Zło :mrgreen:
Mówiłam! Ostrzegałam :lol:

Najważniejsze, ze chłopaki sobie przypadli do gustu!
Prawda - Faro potrafił się sam bawić zabawkami godzinami, nie potrzebował nawet towarzystwa do tego. Ale jak tylko Rudy pojawiał się w zasiegu wzroku, żadna zabawka nie była tak atrakcyjna jak żywy kumpel :kotek:

Faro, nie chcę słyszeć o wpadkach kuwetowych! Co to ma być? Tak cie wychowałam? Wstydź się!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob lut 14, 2015 20:11 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

Avian pisze:
Faro, nie chcę słyszeć o wpadkach kuwetowych! Co to ma być? Tak cie wychowałam? Wstydź się!

:ryk: :ryk: :ryk: całe Twoje wychowanie Iza poszło w las, mały czarny kotek musiał mocno i zdecydowanie zaznaczyć nowy teren :lol: :lol: .
Ale zaznaczył i już nie powtórzy, bo wie że jest u siebie :201461 .
Dawaj te mms-y jak możesz co ?

Faraonku, masz przesympatyczną Merrick, dzieciaki i fajnego, rudego kumpla :kotek: :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw lut 26, 2015 19:37 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

?

Jola Wela

Od: Sob sie 06, 2011 8:15

Post » Czw lut 26, 2015 21:37 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

Wszystko ok, Zło szaleje, żre jak koń (ale rybek z akwarium jeszcze nie zjadł) i eksploruje domowe sprzęty ;)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Czw lut 26, 2015 22:27 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

pralka :strach:
Mam nadzieję, że uważają na niego
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lut 27, 2015 12:34 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

To normalne zachowanie normalnego kota. Jeden z moich w niczym mu nie ustępuje.
Jeżeli kociur Bercik nie pojawia się przez kilkanaście minut - nerwowo przeszukujemy szafy i tapczany. Pralka też była w robocie, a jakże. I on jest nie do pokonania. Zawsze wytrzeszczy seledynowe oczy tam, gdzie się nie spodziewasz. Bercik - jedyny taki. Kot przez duże "K".
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt lut 27, 2015 12:57 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

O, Villenie, fajnie, że tu zajrzałeś - bo właśnie ostrzegałam Merrick, że następnym obiektem zainteresowania Faraona będzie lodówka :mrgreen:
Powiedziała, ze założy kłódkę - i od razu mi się Twoja pancerna lodówka skojarzyła :lol:
Obrazek

Avian

Post » Pon mar 02, 2015 13:39 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

Mam dorosłego, trzyletniego kocurka Alberta, który zachowuje się jak Faraon. Lodówka to nie wszystko. Drzwi też trzeba było zabezpieczyć, bo Bercik nauczył kumpli otwierania lodówki, a Odiś - drzwi.

Obrazek
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pon mar 02, 2015 19:11 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

Dlatego mam gałki, nie klamki
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon mar 02, 2015 19:21 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

U mnie jeden kot potrafi otwierać lodówkę, drugi do niej wskakuje jak tylko ją otworzę.Wszystkie klamki zabezpieczone, bo jeden się nauczył, że jak skoczy na nie to "sezamie, otwórz się".Na drzwiczkach szafek kapeluszowe gumki, pojawiły się, kiedy zaspane koty wyciągałam razem ze swetrami.Niektóre z tych swetrów są nie do odkłaczenia.Gąbka do naczyń zawsze schowana i już nigdy nie zostawiam ścierki w misce w zasięgu kotów po tym, jak dokładnie umyły mi podłogę i nie tylko, wody nie żałując :mrgreen: Ale i tak je kocham bardzo.
A Faraon w pralce wygląda przecudnie, to piękny kotek :1luvu: , od początku czytam jego wątek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon mar 02, 2015 21:18 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

Ja też mam gumki i sznurki na wszystkich drzwiach od szafek. A i tak Albercik przenika do środka w momencie nieuwagi. Kota z szafy nie da się wyjąć bez wywalania zawartości. A Bercik jest okropny wścibol. Wlezie wszędzie. A ostatnio sika do wanny - prosto w odpływ. 8O W zasadzie to nawet dobrze - żwirek się oszczędza. Bo tylko spłukać. I do zlewozmywaka też sika. Też prosto w odpływ. Ten kot to geniusz. :)
Co to są "kapeluszowe gumki"?
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pon mar 02, 2015 21:41 Re: Faraon "Samo Zło" znów pakuję plecaczek - Pojechał ! :))

Ja mam wszystkie drzwi z zamkami z kluczem :oops:
To przez Rycha, poprzedniego persa, który wszystkie drzwi otwierał, nawet gałki potrafił obrócić. Do tego przekazał umiejetności młodzieży ;)
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]