Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 23, 2015 21:40 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Nie będę tego czytała co napisałyście, bo znowu do rana nie zasnę :strach: :strach: :strach:
:mrgreen: za wrażliwa jestem
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pon lut 23, 2015 21:48 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

[quote="sistersy25"
Zgraj, nikt się nie będzie śmiał, co ty :p na internecie nie znajdę tego filmu ? Obejrzałabym coś takiego, innego niż obecnie wszystkie filmy o duchach, na jedno kopyto :roll:[/quote]

Kiedyś jak było coś takiego jak wymiana kaset (pamiętacie????) chodziło się w takie miejsce i wymieniało z ludziami kasetami vhs i w ten prosty sposób, każdy miał w domu co sobotę nowe filmy. Tak trafił do mnie tamten film, strzegę go jak oka w głowie. Szkoda, że się nie uchował na necie gdzieś, niektóre zdjęcia z tego filmu krążą po internecie. nie umiem tego znaleźć, ale tamte są wiarygodne, bo z czasów analoga i badacze wyjaśniają tam dokładnie czy możliwa była manipulacja. Jak zgram to Ci prześlę Kasiu.

Chyba przegnałyśmy wszystkich z mojego wątku :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon lut 23, 2015 21:50 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Chyba nawet ja twarda sztuka zaczęłam się bać :lol:
Juz nie zagladne to dziś więcej będę miała koszmary dziś przez te opowieści z krypty :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon lut 23, 2015 21:52 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:[quote="sistersy25"
Zgraj, nikt się nie będzie śmiał, co ty :p na internecie nie znajdę tego filmu ? Obejrzałabym coś takiego, innego niż obecnie wszystkie filmy o duchach, na jedno kopyto :roll:

Kiedyś jak było coś takiego jak wymiana kaset (pamiętacie????) chodziło się w takie miejsce i wymieniało z ludziami kasetami vhs i w ten prosty sposób, każdy miał w domu co sobotę nowe filmy. Tak trafił do mnie tamten film, strzegę go jak oka w głowie. Szkoda, że się nie uchował na necie gdzieś, niektóre zdjęcia z tego filmu krążą po internecie. nie umiem tego znaleźć, ale tamte są wiarygodne, bo z czasów analoga i badacze wyjaśniają tam dokładnie czy możliwa była manipulacja. Jak zgram to Ci prześlę Kasiu.

Chyba przegnałyśmy wszystkich z mojego wątku :D[/quote]

Ooo byłoby super, z chęcią bym zobaczyła :1luvu:
Pamiętam te czasy z wymianami kaset :piwa: uwielbiałam to :1luvu:
:ryk: nie przegnałyśmy :piwa: ( mam nadzieje :ryk: ) po prostu -pozna pora, rano wstać trzeba :piwa:
Dla mnie temat ciekawy :smokin:
oj Martus :ryk: Haha, jakie tam opowieści z krypty :piwa:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pon lut 23, 2015 21:56 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

sistersy25 pisze:Klaudia to była głupia dziecięca zabawa. Byłyśmy jeszcze w podstawówce, z koleżankami, zrobiliśmy krąg, oddałyśmy każda po kropli krwi i uznaliśmy ze wywołany św Walentego :strach: coś wtedy przylazlo, świeczki pogasly, firanki się poruszył, przerwałyśmy krąg i zaczęłyśmy uciekać.. strasznie tego żałuję teraz... w czarną magię tez się nie bawię, bawiłyśmy się tylko w laleczki voodoo, i wiem ze to działa. Ale się było głupim kiedyś :evil: gdybym miała taki sen jak ty - o matko, nie dziwię się że płakałaś :strach: Nie wiem o jakich rytuał ach piszesz, ale umarła bym ze strachu przywołując demona :strach: w sumie przy wywoływanie duchów, na to samo wychodzi :strach:

Tak na to samo, albo i gorzej... ja po tym śnie zrozumiałam, że dla Armii ciemności człowiek jest nikim, że go nie potrzebują i zniszczą jak będą chcieli, a boga nie ma dla takich ludzi jak ja, bo kościół to tylko ściany. Ten sen mi chyba miał pokazać że to nie jest dobra droga. Porzuciłam rytuały na zawsze :)

Ja kiedyś z dziećmi ogladałam maraton Scoobidoo i też mi sie przyśnił powtwór, miks tych wszystkich w jednym hehe
A próbowałyście nocą przejść przez cmentarz? Ja się panicznie boję, ale bywałam. Normalnie atmosfera nocą jest taka jakby gęstniało powietrze, ciężko przejść przez cmentarz - coś okropnego ;)

Jak byłyśmy dziećmi ja 9 lat - inni od 7-15 to przesiadywałyśmy wszyscy z dwóch bloków na jednej ławce pod klatką i wieczorem opowiadaliśmy sobie straszne historie latem gdy już zapadała noc - było nas sporo 10 osób może więcej, w pewnym momencie atmosfera była już tak straszna, że nie wytrzymywałyśmy napięcia i z krzykiem rzucałyśmy się wszyscy do klatki i do domów :ryk: a na drugi dzień zaś to samo :D

klaudiafj

Post » Pon lut 23, 2015 21:58 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Klaudia, nie przegoniłyście :lol: Ja akurat trzymam się od takich rzeczy z daleka, więc za bardzo się nie wypowiadam.
Ale jak lubicie te klimaty to Egzorcyzmy Emil Rose poogladajcie. :mrgreen: .
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lut 23, 2015 22:00 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No dobrze :D to kończymy te straszne opowieści, bo jeszcze mi wątek nawiedzi :D Ja sobie zobaczę horror :D

Kasiu plus tego wszystkiego jest taki, że jak będziemy babciami to będziemy miały na co straszyć wnuki :ryk:

A jak byłam całkiem dzieckiem to koleżanka śpiewała mi upiorną piosenkę o kobiecie, którą żywcem zamurowano :twisted: seriooo ładna piosenka dla dziecka 7 letniego :ryk:

klaudiafj

Post » Pon lut 23, 2015 22:02 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hahah, Klaudia, my też tak robiliśmy :D tylko u nas było nocowanie w namiotach, włączona latarka i opowiesci :ok: jakoś nigdy nie dotrwalismy do rana, po takich opowieściach wszyscy bieglismy do domu spać :ryk:
W miejscowości rodzinnej mieszkam obok cmentarza, takie nocne wypady były, zwykle na wszystkich zmarłych, w grupie, żeby samej, w ciemności - niet, nigdy :strach:
Ja zaprzestałam się bawić w tego typu rytuały po wywołaniu, wiedziałam że największą głupota, płakałam mamie, mama moja również tak zrobiła jak była młoda, po tym jak coś zobaczyła ( nie mowila co) zemdlala ze strachu. Nikt nie wie do tej pory co to było i nawet nie dopytywalismy :strach:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon lut 23, 2015 22:03 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

O, fajna piosenka Klaudia! Pamiętasz? :mrgreen:
Idealna dla dziecka, czepiasz się ! :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lut 23, 2015 22:05 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:No dobrze :D to kończymy te straszne opowieści, bo jeszcze mi wątek nawiedzi :D Ja sobie zobaczę horror :D

Kasiu plus tego wszystkiego jest taki, że jak będziemy babciami to będziemy miały na co straszyć wnuki :ryk:

A jak byłam całkiem dzieckiem to koleżanka śpiewała mi upiorną piosenkę o kobiecie, którą żywcem zamurowano :twisted: seriooo ładna piosenka dla dziecka 7 letniego :ryk:

:ryk: :ryk: Klaudia...może faktycznie temat skończmy :ryk: bo z tym nawiedzi nie wątku to nie byłoby ciekawie :ryk:
No widzisz, mnie babcia straszyłaa, to ja swoje wnuki tez będę mieć czym straszyć :ryk:
Hm... coś mi świta z ta piosenka :strach:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon lut 23, 2015 22:05 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Dobrej nocki.. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lut 23, 2015 22:07 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

kalair pisze:Dobrej nocki.. 8)

A dobrej! :ok:
I nie chcę się powtarzać, ale ... udanej ... no wiecie :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lut 23, 2015 22:09 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Tak, fajna piosenka :D Pytałam wielokrotnie o tą piosenkę, ale jakos z biegiem lat uleciała w niebyt. Tej koleżance śpiewała to mama i miała dwie albo trzy takie melodie. Wierzcie mi - to była makabryczna piosenka, tragiczna, bo ta dziewczyna za coś została ukarana, ale nie pamiętam już za co :D
Chociaż się bałam to łaziłam za tą koleżanką i chciałam więcej tych makabr słuchać.
Skrzywiła mnie, nie ma co!

A pierwszy horror jaki sama zobaczyłam film to Pogromcy duchów pierwsza część. Mama spała po nocce a ten film miałam z tych wymian, chyba nawet sama ten i ten o duchach wyżebrałam tam za jakieś inne filmy (miałam chyba 6 lat ;) Nosz tak się bałam na tym filmie, tak to było dla mnie prawdziwe, że szok!!! A kiedy szła ta wielka pianka to prawie zemdlałam ze strachu!

haha a przecież to bajka jest, komedia, a pianka to nie żaden potwór tylko symaptyczny chłopek :D

klaudiafj

Post » Pon lut 23, 2015 22:14 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:Tak, fajna piosenka :D Pytałam wielokrotnie o tą piosenkę, ale jakos z biegiem lat uleciała w niebyt. Tej koleżance śpiewała to mama i miała dwie albo trzy takie melodie. Wierzcie mi - to była makabryczna piosenka, tragiczna, bo ta dziewczyna za coś została ukarana, ale nie pamiętam już za co :D
Chociaż się bałam to łaziłam za tą koleżanką i chciałam więcej tych makabr słuchać.
Skrzywiła mnie, nie ma co!

A pierwszy horror jaki sama zobaczyłam film to Pogromcy duchów pierwsza część. Mama spała po nocce a ten film miałam z tych wymian, chyba nawet sama ten i ten o duchach wyżebrałam tam za jakieś inne filmy (miałam chyba 6 lat ;) Nosz tak się bałam na tym filmie, tak to było dla mnie prawdziwe, że szok!!! A kiedy szła ta wielka pianka to prawie zemdlałam ze strachu!

haha a przecież to bajka jest, komedia, a pianka to nie żaden potwór tylko symaptyczny chłopek :D

:ryk: :ryk: A to mój pierwszy horror to Szczęki, dla mnie dalej straszne :ryk: Z pianki padlam :smokin: ale Pogromcy duchów lubiłam :piwa:

Mi ta piosenkę babcia śpiewała, jako kołysanke :strach: musiała mnie bardzo kochać :ryk: ale bajki na dobranoc opowiadała fajne :piwa:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon lut 23, 2015 22:17 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Haha co za babcia :) uciekamy z piskiem z watku na dzis? :) dziewczynki juz pouciekały :p

klaudiafj

[poprzednia][następna]