TYSKIE MRUCZKI XIV DŁUG u weta ponad 2 tyś.zł POMOCY :(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 13, 2015 7:55 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Czy ktoś wie co z tym kotkiem?

miko_bs pisze:Niedawno dostałam SMS od Justyny:

"POMOCY!!! CZARNY UMIERA NA MROZIE!!! Jedyne okienko, gdzie się mógł chować zostało zamknięte, a Czarny jest mocno przeziębiony, od jakiegoś czasu dostaje antybiotyk przy dokarmianiu, jednak bez schronienia nie ma szans na tym mrozie, żeby choroba ustąpiła. Jeśli ktoś ma chociażby ciepłą piwnicę czy garaż, w którym mógłby się wyleczyć proszę o kontakt: 507-300-768. Zapewniam pełne utrzymanie - wet, karma, żwirek, ogłosznia(może uda mu się znaleźć dom) oraz klatkę do przetrzymywania go w niej. Każda godzina na mrozie może być jego ostatnią"

sotis

Od: Pt sty 02, 2015 8:06

Post » Pt lut 13, 2015 17:51 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Info z FB od Justyny:
"Dziś też musiałam odwiedzić weta , moja prywatna sunia buldożka ma zmiany guzowe na listwach mlecznych i ma tez zmianę w odbycie , miała dziś badanie krwi , ale tez jest przeziębiona , w przyszłym tyg mam się umawiać na zabieg , tak bardzo się boje :cry: a tez dziś była Gajeczka , ma problem z oczkami i nie tylko niestety , od wieczora nie je i się trzęsie , ma powiększony węzeł chłonny , jest na antybiotyku :cry: "

"A to z wczoraj ...Bardzo dziękuję za paczki A dziś u weta : Matyldzia ma powiekszony brzuch, jest to efekt uboczny leków jakie bierze od lat :cry: , dostała leki wspomagające .Bona miała USG wątroby i jest troszkę lepiej :cry: , ale nadal jest na lekach . Mikuś dostał jad tarantuli na te raczysko a za tydzień ma dostać Zyleksis . A Wincenty, Bartuś, Laki i Gaja dostali comiesięczną dawkę carthophenu . Bardzo dziękuje Wam za wszelka pomoc."
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Sob lut 14, 2015 19:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

sotis pisze:Czy ktoś wie co z tym kotkiem?

"POMOCY!!! CZARNY UMIERA NA MROZIE!!! Jedyne okienko, gdzie się mógł chować zostało zamknięte, a Czarny jest mocno przeziębiony, od jakiegoś czasu dostaje antybiotyk przy dokarmianiu, jednak bez schronienia nie ma szans na tym mrozie, żeby choroba ustąpiła. Jeśli ktoś ma chociażby ciepłą piwnicę czy garaż, w którym mógłby się wyleczyć proszę o kontakt: 507-300-768. Zapewniam pełne utrzymanie - wet, karma, żwirek, ogłosznia(może uda mu się znaleźć dom) oraz klatkę do przetrzymywania go w niej. Każda godzina na mrozie może być jego ostatnią"

Z tego co wiem, to trochę namieszała wolontariuszka, bo nie wiedziała, co i jak. Jakby ktoś coś chciał więcej wiedzieć ,to info bezpośrednio u Justy.

A tak przy okazji Justyna bardzo Ci dziękuje za pomoc w składce i zaprasza do siebie na kawkę ;), żeby mogła Ci osobiście podziękować.
Obrazek

aleusha

Post » Sob lut 14, 2015 19:19 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

dziękuję Kochane za zaproszenie, ale parę km mam do Tychów:) nie tak dużo, zeby nie dojechać, ale czasu niestety wciąż brak:(

aleusha pisze:
sotis pisze:Czy ktoś wie co z tym kotkiem?

Z tego co wiem, to trochę namieszała wolontariuszka, bo nie wiedziała, co i jak. Jakby ktoś coś chciał więcej wiedzieć ,to info bezpośrednio u Justy.

A tak przy okazji Justyna bardzo Ci dziękuje za pomoc w składce i zaprasza do siebie na kawkę ;), żeby mogła Ci osobiście podziękować.

sotis

Od: Pt sty 02, 2015 8:06

Post » Sob lut 14, 2015 19:21 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Z tego co pamiętam, to dwa autobusy się znajdą :mrgreen: . Zapraszam jak znajdziesz trochę czasu, warto poznać całą ferajnę.
Obrazek

aleusha

Post » Pon lut 16, 2015 22:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Przypominam o trwających bazarach dla mruczkow:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Czw lut 19, 2015 8:08 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Z FB:
"Kochani jest jeszcze paczka której nie otworzyłam, leży na niej Tygrysek, jadę z nim dziś do weta. Jest tez jakaś paczka na poczcie bo kurier nie dostał się do klatki , jak odbiorę to zrobię fotkę, bardzo bardzo dziękuję Jeśli ktoś z Was chciałby zakupić ręczniki papierowe a zużywam ich ogromne ilości to od 19 lutego do 25 lutego w Auchan będą bardzo duże i zarazem bardzo tanie ręczniki słonik Jumbo xxxl 1000 listków za 9.99 zł a bez promocji byl po 16.99 , cena naprawde atrakcyjna a nie mam żadnego zapasu, mam dosłownie na kilka dni tylko a przy pampersowcach idzie tego bardzo bardzo dużo... jest tez w promocji żel do prania Woolite ...."
Obrazek

aleusha

Post » Pt lut 20, 2015 20:42 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Informacje od Justy:
"Tygrys mimo dużego chudnięcia ma dobre wyniki krwi, ale i tak się martwię, prawdopodobna przyczyna tego stanu to tęsknota za Fibim ("), wczoraj minął miesiąc jak go z nami nie ma :( Tygrysek tak samo reagował jak odeszła za TM Tarunia , teraz bardzo zżywa się z Laryska, Tygrys dostał wczoraj kroplówkę i obrożę z z feromonami, a to nie są tanie rzeczy :(
Wczoraj tez u weta była moja Etna, miała ekg i za 10 dni operacja, tak bardzo się boje , jeszcze czeka ja rtg aby wykluczyć przerzuty :(
Dziś Matyldzia znów gorzej się czuje, znów ma duszności i znów konieczny był steryd :( .
A Mikuś dostał comiesięczną dawkę Zylexisu. Kochani może znacie jakiegoś rolnika blisko Tychów lub fundacje zajmującą się zwierzętami gospodarskimi , a pytam nie bez powodu , bo potrzebuje pszenice, przez wiele lat miałam, ale ten rolnik zachorował i już nie obsiewa pola a ja karmie stado ptaków po śmierci sąsiada i już nie daje rady, kasza to koszt około 2 zł za kg a pszenicę miałam za polowe tej ceny, popytajcie , może ktoś mi sprzeda taniej pszenice ... ptaki też chcą jeść i żyć ..."

Justyna odebrała też paczki z podkładami, bo musiała iść po nie na pocztę. Jak się ogranie z nimi , to zamieścimy zdjęcie.
Obrazek

aleusha

Post » Pt lut 20, 2015 22:00 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Jeszcze trochę info od Justy:
Bardzo dziękujemy, nie wiem komu dziękować bo nadawca nieczytelny ...
Obrazek

EDIT:
Ciąg dalszy wieści od Justy:
"Oprócz 5 dużych paczek podkładów, fotki niebawem jest jeszcze paczka której nie otworzyłam, leży na niej Tygrysek . Kochani mamy zapas w pampersach o podkładach i chusteczkach ( niedawno kupiłam w promocji ) ale nie mamy ręczników papierowych i jeśli ktoś z Was chciałby zakupić ręczniki papierowe a zużywam ich ogromne ilości to od 19 do 25 w Auchan będą bardzo duże i zarazem bardzo tanie ręczniki słonik Jumbo xxxl 1000 listków za 9.99 zł a bez promocji był po 16.99 , cena naprawdę atrakcyjna a nie mam żadnego zapasu, mam dosłownie na kilka dni tylko a przy pampersowcach idzie tego bardzo bardzo dużo... jest tez w promocji żel do prania Woolite ... "
Obrazek

aleusha

Post » Nie lut 22, 2015 20:41 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Info od Justy:
"Nadal jestem bez aktywnego łącza internetowego mimo dużej wiedzy Dawida , który dużo czasu spędził na pracy nad tym, potrzebny jest informatyk :( .
Będzie u mnie remont, będzie odgrzybianie, malowanie itp i muszę na tydzień się wynieść z domu z zwierzętami , i pilnie szukam wolontariuszy z samochodem na 14 marca sobota, trzeba przewieźć klatki i zwierzęta i wiele innych rzeczy , mam tak naprawdę dwa samochody osobowe na 100 %, i jeden większy, ale niepewny a boję się te klatki składać bo są stare i mogą się już nie dać złożyć."
Obrazek

aleusha

Post » Pon lut 23, 2015 19:15 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Kupiłam dziś przy okazji zakupów paczkę tych ręczników Jumbo, ale nie wiem jak się skontaktować z Justyną. Mieszkam blisko, tylko chciałabym się jakoś umówić. Ma ktoś aktualny tel. na przykład? Albo wybiera się do niej w najbliższym czasie i wie, kiedy jest w domu?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon lut 23, 2015 19:16 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

507 300 768
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon lut 23, 2015 19:20 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Dzięki, już dostałam na PW :)
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw lut 26, 2015 11:57 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Info od Justy:
" z Bona źle, całą noc wymiotowała i się zataczała , często miaucząc z bólu, miała dziś usg i rtg i wyszły zmiany w kręgosłupie , patologiczne zmiany w jelitach, dostała leki w tym przeciwbólowy i musi być pod ścisłą kontrolą w klatce kennelowej , mam też trzy kolejne kupy zanieść do analizy, ogólnie wygląda kiepsko :( nadal nie wiemy skąd ta ślepota , z wątrobą troszkę lepiej ...

Kilka dni temu kupiłam 6 dużych rolek ręczników , niestety tylko tyle mieli na sklepie w promocji po 10 zł i 10 kurczaków też w promocji ale po 5 zł za kg.

Kochani i bardzo chce podziękować za kolejne paczki :D gdyby nie wasza pomoc to nie dałabym rady ...

Dziś też mam w aptece specjalna maść dla pampersowców a tania nie jest ..."

I jeszcze obiecane zdjęcie podkładów, które dzięki Wam dostały koty Justyny:

Obrazek
Obrazek

aleusha

Post » Czw lut 26, 2015 14:32 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Bardzo ważna informacja od Justy!!!

NA CITO POTRZEBNY DT/DS

Szczeniak ok. 6 tyg. do wieczora ma czas na znalezienie domu! Bo jak nie, to trafi do schroniska i tam nie przeżyje. Pomóżcie!!!
Obrazek

aleusha

[poprzednia][następna]