SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 14, 2015 13:56 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Shila dokładnie 2 m-ce temu ważyła 3,60 kg i od tego czasu jest "na diecie" (oczywiście bez przesady, bo to mały kot, który rośnie i potrzebuje paliwa do zabawy). Teraz nie wiem, ile waży, ale wysmukliła się. Mogę ją zważyć, ale robimy to u weta, żeby mieć pomiar z jednej wagi.

anuuuusia

Od: Sob lut 15, 2014 15:25

Post » Sob lut 14, 2015 14:14 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Mayken pisze:GranataPet Symphony może być karmą podstawową? Wedle ich rozpiski Felek powinien jeść jej jakieś 100 gram dziennie bo waży 3 kg.

No może, jak wszystkie GranataPety - tzn. wg kocurów może, ale moja kieszeń by tego nie wytrzymała :wink: Moi ważą 4 i 5,5 kg, powinni jeść 200-250 g na kocią twarz dziennie.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Sob lut 14, 2015 14:21 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Mayken pisze:Mój Felek niby waży 3kg ale nie wiem gdzie on to ma... Purizon kurczak i ryba kuszą ale kurcze duży Orijen kurczakowy też źle nie wygląda. Ja muszę w końcu coś zamówić. :D

Orijen zdecydowanie lepszy. Moje jedzą już długi czas, na zmianę rybny i kurczakowy.
Raz jak było cienko z kasą, zamówiłam rybnego Purizona. Jadły mniej chętnie niż Orijena, poza tym robiły strasznie śmierdzące bąki, a jedna z kotek miała problemy z wypróżnianiem. Po powrocie do Orijena problemy ustąpiły właściwie z dnia na dzień.
Jak się trafi na promocję, to różnica w cenie nie jest aż taka duża.

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Sob lut 14, 2015 14:27 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Aaaśka a jak z wielkością chrupek i hmm 'wilgotnością'? Na zooplus różnica między workiem obu karm (ten duży worek) to jakieś hmm 10 zł i to nawet na korzyść Orijena.
Myślałam o tym: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... _kot/51718

Mayken

Od: Pt wrz 19, 2014 8:19

Post » Sob lut 14, 2015 15:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Wielkość chrupek w obu smakach Orijena mniej więcej taka sama, jak w Purizonie (moim zdaniem mogłyby być ciut większe). Wilgotność też podobna - obie karmy są tłuste w dotyku.
Cat&Kitten moje futra uwielbiają, rybną karmę ciut mniej.

Aaaśka

Post » Sob lut 14, 2015 15:42 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

No to jeśli Orijen zdecydowanie lepszy i różnica w cenie nawet na jego korzyść to wezmę.
TOTWa mamy już na dnie pudła więc czas najwyższy w końcu coś kupić i nawet wypróbuję chyba tę odroczoną płatność jeśli dzięki temu będę miała szybciej karmę.
No i chyba spróbujemy jednak zmęczyć Feringę - mam tego tyle, że kurcze, musi to zjeść i już. :D

Mayken

Post » Sob lut 14, 2015 15:57 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Aaaśka No widzisz, tak jak pisałam - każdy kot jest inny. Akurat moją kotkę Purizon wyprowadził z rozwolnienia i problemów żołądkowych. Ja kupuję tu: http://www.bitiba.pl/shop/karma_dla_kot ... bne/412695

anuuuusia

Od: Sob lut 15, 2014 15:25

Post » Sob lut 14, 2015 17:17 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

anuuuusia pisze:Aaaśka No widzisz, tak jak pisałam - każdy kot jest inny. Akurat moją kotkę Purizon wyprowadził z rozwolnienia i problemów żołądkowych. Ja kupuję tu: http://www.bitiba.pl/shop/karma_dla_kot ... bne/412695

Moja kotka dostała po Purizonie zatwardzenia, więc by się zgadzało. :wink:
Racja, każdy kot jest inny. Ale moim zdaniem Orijen jest lepszy od Purizona i warto spróbować od razu z lepszą karmą.

Aaaśka

Post » Nie lut 15, 2015 14:22 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Dziękuję za rady - Orijen kurczakowy zamówiony :-) Nawet przetestuję odroczoną płatność i jej wpływ na szybkość dostawy :-D

Mayken

Post » Wto lut 17, 2015 11:15 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Nigdy nie kupowałam mokrego Power of Nature. Dziś z okazji Dnia Kota :lol: kociska dostały tę puchę po raz pierwszy. To normalne, że PoN jest bardzo rzadki i miękki, tak właśnie wygląda karma w formie musu? Pachnie normalnie i potworki się nią zajadają, ale boję się, czy im jakiego zatrucia nie zaserwowałam :roll: Do tego większy puścił pawia, chyba specjalnie, by mnie zdenerwować...
Pewnie nim ktoś odpowie, kociska już dawno to przetrawią i wrócą do swojego BARFa, ale musiałam zapytać :wink:

Muhikons

Od: Nie lis 10, 2013 10:59

Post » Wto lut 17, 2015 12:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Tak, ona jest taka miękka. U mnie się też zdarzył po niej paw raz czy dwa, ale tylko po tej z wołowiną.

saphirith1987

Od: Śro sty 01, 2014 14:37

Post » Wto lut 17, 2015 12:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Dziękuję za uspokojenie :) Oczywiście ta puszka jest właśnie z wołowiną :wink:

Muhikons

Od: Nie lis 10, 2013 10:59

Post » Śro lut 18, 2015 9:11 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

potwierdzam - PoN jest bardzo miękki, to jedyna karma która schodzi u Nas bez żadnego grymaszenia.

grainfreek

Od: Nie paź 27, 2013 17:14

Post » Śro lut 18, 2015 9:20 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Czy coś jeszcze ze średniej półki (opakowanie takie jak Miamor) jest warte uwagi?
Zauważyłam, że ta konsystencja wyjątkowo pasuje Felkowi - rano niechętnie jadł GPa to znika dokładnie zaraz po podaniu i bez marudzenia - jedzenia na raty.
Ktoś, coś?

Mayken

Post » Śro lut 18, 2015 10:49 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Mayken pisze:Czy coś jeszcze ze średniej półki (opakowanie takie jak Miamor) jest warte uwagi?
Zauważyłam, że ta konsystencja wyjątkowo pasuje Felkowi - rano niechętnie jadł GPa to znika dokładnie zaraz po podaniu i bez marudzenia - jedzenia na raty.
Ktoś, coś?
W komplecie z Miamorem Sensibel, zakupiłam Miamor Pastete, ale średnie zainteresowanie ze strony kota, w sumie i mnie jakoś specjalnie ten pasztet nie przypadł do gustu, za to Sensibel jak najbardziej wchodzi :ok:

Przy okazji ja również chętnie poczytam sugestie innych co do karmy mokrej ze średniej półki.
--------------------------
A czy w karmie :arrow: Miamor Milde Mahlzeit jest faktycznie tak dużo galaretki jak widać na zdjęciach i co koty na to :?: :wink:

Zofka

Od: Czw gru 04, 2014 13:26

[poprzednia][następna]