Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 15, 2015 12:03 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Uwielbiam precelki kocie :1luvu:
Marysieńka się pięknie bawi i cudownie wygląda przy tym kominku :1luvu:
Szafeczka wygląda pięknie!!! :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie lut 15, 2015 12:16 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Super, Marysia rozrabia :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lut 15, 2015 12:39 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Jestem pod wielkim wrażeniem tej komody. Szacun! Teraz bardzo żałuje, ze gdy babcia umarła to wujek pozbył się wszystkich starych mebli. A można by było je tak pięknie odrestaurować...
Ja wczoraj przeczytałam I cześć Greya, bo koleżanka chce mnie wyciągnąć na film a chciałam mieć porównanie. Książkę porównałabym do Sagi Zmierzch, taka bajeczka lekkim piórem napisana. Ale czytało się szybko. Z tym, ze nie zaliczyłabym tego do jakieś super literatury (stąd porównanie do Zmierzchu hihi).

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie lut 15, 2015 13:04 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cieszę się bardzo, że komoda się podoba :)
Małż kiedyś przyniósł ją dosłownie ze śmietnika, czy spod bloku, na jedno wychodzi, na blokowiskach czasem stoją meble :) Od razu wiedziałam, że chcę ją pomalować. Jest z grubego drewna, czystego i zdrowego. Powinnam ją wpierw porządnie wyszlifować, ale tego nie zrobiłam tylko pomalowałam. Dlatego nie mogłabym założyć drugiej działalności, bo moja praca to "fuszerka" - nie jest od podstaw tak jak to powinno być. Ale nie płaczę nad komodą, bo jej nie zniszczyłam, zawsze w dowolnym momencie można zeszlifować do czystego drewna i zrobić jak należy :)

Stare meble mają to do siebie, że są ciemne. I nawet jak piękne to nie widać ich piękna. A wystarczy odmalować na jasny kolor, żeby pokazały swoje piękno. Komoda wygląda ślicznie w pokoju, już nie straszy smętnie :) Milenko tutaj moja druga szafeczka z przecierkami http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=166966&start=1005. Miałam parę starych mebli od lat i przyszedł czas w końcu na odrestaurowanie ich :)

Dziękuję za miłe słowa pod kątem Kitusi - ona naprawdę jest piękna, taka piękna, że aż sama nie mogę się na nią napatrzeć i podziwiam wciąż od nowa :)

A Marysieńka też jest piękna, jak na nią patrzę to też jestem zachwycona jej urodą :) Wszystko ma doskonałe ;) Ale to rozbójnik :D Te zdjęcia ciężko zrobić, bo nie wiadomo w jaką stronę podskoczy, a skacze wysoko, bardzo wysoko. Jest jak sportowiec olimpijski, zawsze przemyśli cały skok, a potem go oddaje z wielką gracją i bardzo wysoko. Wiem, że jest przemyślany, bo teatralny ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lut 15, 2015 13:16 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej :1luvu:
Z tej komody zrobiłaś naprawdę cudo...jestem pod wrażeniem :D :ok:

Kitusia precelek :1luvu: lubię jak kotki tak śpią :D
A Marysia miała fajną zabawę i sporą dawkę ruchu :wink:
Mizianki dla dziewczynek :1luvu: :1luvu: :201461 :201461
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lut 15, 2015 14:52 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

[quote="klaudiafj"]Hej :)
No ja Wam powiem czy będzie to fajny czy nie fajny film, bo idę w poniedziałek :)
Wreszcie odzyskałam dane z karty z aparatu - działa bez zarzutu w aparacie a komp nie chciał jej czytać :/
Chciałam Wam pokazać trochę zdjęć :)

Oto komoda odnowiona:
Obrazek

komoda ładnie się prezentuje :ok:
ja osobiście wolę ciemne meble, ale akurat ona wygląda o wiele lepiej w białym kolorze niż w ciemnym :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 15, 2015 14:54 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Marysia straciła kontrolę nad sobą :D
Obrazek
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 15, 2015 15:36 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No tak, ciemne czy jasne to kwestia gustu, ale fakt jest, że ta komoda zyskała na jasności :) I długo myślałam czy zrobić ją przecieraną, ale dobrze, że nie zrobiłam :)
Dziś jedziemy do Leroy Merlin do Katos, jestem teraz stałym bywalcem budowlanych sklepów, ale tam w ostatnim czasie nie byłam :) Chcę kupić drewniane listewki, ozdobne, które przykleję dookoła drzwi :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lut 15, 2015 17:05 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej Dziewczęta! :D
Klaudia, powiem Ci, że komoda wygląda prześlicznie teraz, naprawdę szok! 8O :1luvu:
A koteczki! Kitunia precelkowa słodka, a Marynia tracąca kontrolę-bajka! :D :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie lut 15, 2015 18:35 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Nieśmiało się witamy mimo ciepłego zaproszenia :)

Nasz Owidiusz też zawsze śpi precelkowo, i zasłania jeszcze dodatkowo łapką oczka żeby światło nie raziło :ryk:

U nas nadal koci szpital :x

Pozdrawiamy kocią piątką :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
ser_Kociątko

Post » Nie lut 15, 2015 18:41 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

mir.ka pisze:Marysia straciła kontrolę nad sobą :D
Obrazek
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

o matko :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: toż to tygrysica :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie lut 15, 2015 22:23 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Klaudia się nam w leroyu zagubiła. :D No to my mówimy dobranoc dziewczynkom! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lut 16, 2015 8:04 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

A my mówimy Dzień Dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon lut 16, 2015 10:54 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No to my też! :D A tu dalej cicho?
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]