Do zamknięcia

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 10, 2015 17:38 Do zamknięcia

Pilnie poszukiwany dom dla porzuconego kociaka :(

Kotka jakich wiele, nieduża, buro-biała, kto by taką chciał?

Ale mimo, że z pozoru wygląda zwyczajnie to niezwykły kot z wrodzonym instynktem i kocią mądrością. Pewnego mrożnego wieczoru, ktoś wyrzucił ją na pastwę losu, nikt nie zainteresował się nią, czy przeżyje, czy znajdzie dom. Wiedziała gdzie szukać. Po kilku dniach (może nawet tygodniach) postanowiła poszukać pomocy. Wybrała sobie mój dom i to dosłownie, jak gdyby nigdy nic ukradkiem weszła do mojego domu, usiadła na fotelu i zaczęła miauczeć. Nie przeszkadzał jej owczarek na podwórku ani drugi pies w domu, nawet stado 6 kotów jej nie zniechęciło. Zrobiłam co mogłam, ogrzałam, nakarmiłam. Niestety nie dogaduje się z moim kocim niepełnosprawnym rezydentem (a raczej on z nią). Zmuszona jestem poszukać jej domu. :( Pilna sprawa, bo zaoferować mogę jej tylko pomieszczenie gospodarcze, z wyżywieniem i budką ale to nie dom, nie jej własny dom.
Zależy mi na tym, aby stała się kotem niewychodzącym. Dość już się namieszkała na zewnątrz.
Kilka słów o niej.
Jest to około półroczna koteczka.
Bardzo przymilna,milusińska, dogaduje się z innymi zwierzętami, nic jej nie straszne, tak się łasi, że trudno jest przejść żeby się na niej nie przewrócić. Przyzwyczajam ją do kuwety, nieźle sobie radzi. Będzie cudownym towarzyszem całej rodziny, myślę, że z większym dzieckiem spokojnie się porozumieją.
Kotka przebywa obecnie w okolicy Proszowic.
Odbiór osobisty. Niestety nie mam jak jej przywieźć do Krakowa ani w czym.

Prosżę niech ktoś da jej dom, taki na całe życie.
Ostatnio edytowano Pon paź 19, 2015 13:41 przez Roxy0311, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Roxy0311

Od: Czw wrz 19, 2013 11:47

Post » Czw lut 12, 2015 17:01 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Rób jej ogłoszenia w necie . Tutaj ciężko o dom bo prawie wszyscy jesteśmy w takiej jak twoja sytuacji . I nie z jednym kotem .
Pisz tekst,fajne foty,dokładnie podane wrunki adopcji i zarzucaj net ogłoszeniami . Tak my szukamy domów naszym podopiecznym .
Wypytaj starannie przyszłe domy,podpisz umowę adopcyjna,zrób wizytę przed i po adopcyjna .
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 12, 2015 17:02 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Wykstruj kocice zanim ją oddasz .
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 12, 2015 21:09 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Ogłoszeni sukcesywnie robie. Nawet ma się pojawić w Dzienniku Polskim. Szukam można powiedzieć aktywnie. Już była jedna chętna ale w dzień wizyty się rozmyśliła. to może i lepiej. Nie wykastrje jej u siebie (nie oddam jej do żadnego tutejszego weta) ale będzie to warunkiem adopcji.
Obrazek

Roxy0311

Post » Pt lut 13, 2015 19:53 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Czy mając dom nie możesz jej izolować od rezydenta w innym pomieszczeniu a nie przenosić do pomieszczenia gospodarczego, szkoda koteczki zanim znajdziesz jej dom (a to może potrwać) będzie tam sama siedziała bidusia. Rezydent się przyzwyczai powoli do jej obecności, zbyt szybko zrezygnowałaś.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lut 16, 2015 19:14 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Siedzi tam głównie nie ze względu na rezydenta ale bardziej przez resztę domowników. "Mam go wyadoptować albo wypuścić" tak wiem, że to dla niej nie dobre ale jak ją wypuszcze to może nie dożyc do adopcji, straszna z niej łajza, nie odnajdzie się na podwórku. Dziś już myślałam, że znalazł się dom , ale dzwoniąc po raz drugi dowiedziałam się, że Państwo już nie chcą kota mają już nowego. Niepoważni.
Obrazek

Roxy0311

Post » Pon lut 16, 2015 19:33 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Tak mi żal takich kotów.Miłe, kochane, a nikt jej nie chce :cry: Spróbuj przekonać domowników, że przecież szukasz jej domu, że nie będzie na stałe.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 16, 2015 19:54 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 16, 2015 20:10 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Przynoś ją chociaż na kilka godzin do domu niech się oswaja z ludźmi. Możesz z nią chyba posiedziec w zamkniętym pokoju.
A tak przy okazji zapytam jak Twoja koteczka z banerka, jak się czuje i masz jeszcze jakieś inne koty w domu?
NA olx i gumtree ogłaszaj, tam sporo osób zagląda, masz fb? Pewnie tak, zrób jej wydarzenie. Może jakieś zdjęcie wrzucisz tutaj, chętnie zobaczymy koteczkę :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt lut 20, 2015 13:34 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Staram się jak mogę na prawdę. Chodzę do niej przynoszę ją jak nikogo nie ma. Daję jeść, zabawki. Ogłoszenia są. Dziś ukazało się ogłoszenie w Dzienniku Polskim wydaniu Proszowickim. Ale jak na razie małe zainteresowanie, jeśli już to jakokot na pole :/ i dzwonił jeden Pan któremu zaginął kot 3 tygodne temu, ale w miejscowości z 10 km ode mnie. Jednak przyjedzie zobaczyć Małą. Ma nadzieję na jakiś cud. Tutaj mała Piękniocha. Obrazek
Obrazek

Roxy0311

Post » Pt lut 20, 2015 15:19 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Nie trać nadziei :ok: Ktoś ją w końcu pokocha i da domek. W lecznicach też możesz powiesić ogłoszenia. Choć lepiej, że by trafiła do miasta. Bo jak piszesz na wsi do pola i łapania myszy. Szkoda, że rodzina nie pozwoli Ci jej wziąć do domu. Nie masz na to wpływu. Jest taka śliczna. A może Pan ją przygarnie :201461
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt lut 20, 2015 16:17 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Już był Pan, niestety to nie ten kotek. I nie chce jej wziąć choć nie nalegałam. Namówiłam go za to do powieszenia ogłoszeń. Może tak jak ja się nią ktoś zaopiekował. A jeśłi właściciel nie szuka to skąd wiadomo czy to zaginiony kot czy przybłęda. Dziś dostała przepustkę do domu :) Zwiedza sobie i śpi w kociej budce. Dużo musiała przejść ale dobrze, że nie straciła wiary w ludzi i dalej jest przyjacielska :)
Obrazek

Roxy0311

Post » Sob lut 21, 2015 19:56 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Mogę w następny (nie najbliższy) poniedziałek powtórzyć ogłoszenie w głównym wydaniu, na "Jak z pies z kotem".
Daj znać do piątku, czy będzie to potrzebne.
No i jakieś nowe zdjęcie by się przydało.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Sob lut 21, 2015 19:57 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

Właśnie Koteczka pojechała do nowego domu. o sztarszego małżeństwa w Krakowie, za towarzystwo będzie miała dwa koty i dwa psy. Ale poradzi sobie mała cwaniara. Sterylka zapewniona. Dobra wiadomość a ryczę jak bóbr. Będę tęsknić Mała :(
Obrazek

Roxy0311

Post » Sob lut 21, 2015 19:58 Re: PILNE!KRK Potrzebny dom dla znajdy!

No to świetnie. Powodzenia, Scarlett :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

[następna]