Kocińscy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 13, 2015 8:31 Re: Kocińscy

anita5 pisze:
mahob pisze: (...)

Ala mnie rozczula, bo po niej widać, że poznaje Anitę i bardzo się cieszy, kiedy ją widzi :1luvu:

No, mnie też. Ale też pokazuje, z kim teraz mieszka i kogo najbardziej kocha. :D

Najbardziej oczywiście kocha Pawła :twisted: Serio - upodobała go sobie.

Bo jest taki podział - jakoś tak się to układa, że niektóre koty lgną bardziej do Tż-ta a niektóre do mnie. Zdecydowanie moja jest Zuzia. Ona mnie kocha przeokropnie :mrgreen: Kiedyś też Henio był cały mój ale teraz się to trochę zmieniło i traktuje nas chyba równo - to znaczy równo obdarza nas deptaniem i skakaniem po nas w nocy :twisted: Ale też przytulaniem :1luvu:
Pyza uwielbia Tż-ta, to jego kotka. Oczywiście ma chwile słabości, zwłaszcza kiedy Paweł nie ma dla niej czasu a ona ma akurat atak miłości, który rozładowuje na mnie :lol:
Miśka zdaje się woli Pawła, często tuli się do niego, kiedy siada w fotelu (choć możliwe, że chodzi o sam fotel - bo najlepiej się przytula w tamtym właśnie miejscu i tyle :twisted: )
Sonia chodzi za mną po domu, towarzyszy mi w łazience i choć z Tż-tem też rozmawia chętnie, to zdaje się, że woli mnie. W każdym razie tylko do mnie przychodzi w nocy się poprzytulać :P
Majeczka obdarza nas równo swoimi wdziękami :wink: Może ze mną przebywa częściej ale tylko dlatego, że ja częściej bywam na jej poziomie - czyli na parterze. Bo Majcia ma zakaz wstępu na piętro - tam rządzi Sonia. Czasami tylko udaje jej się prześlizgnąć po cichutku do łóżka, żeby chwilę pospać z nami. Jednak bardzo rzadko, bo Sonia tego pilnuje i spada na małą buraskę jak jastrząb - potrafi być na prawdę groźna - stroszy białe futro, nadyma policzki i robi z ogona szczotę. Tak więc piętrem rządzi Biała Dama :roll: Buremu plebsowi wstęp wzbroniony! :wink:

A psy... jak to psy. Ja jestem dla nich przewodnikiem stada - są zdecydowanie karniejsze w stosunku do mnie, słuchają poleceń i boją się mnie trochę :roll: Natomiast Pawła uwielbiają, skaczą po nim, uwalają mu się na kolanach, wogóle go nie słuchają i lubią się z nim bawić :) Przy czym Hutka jest absolutnie w nim zakochana a Farcik jednak trochę we mnie ;)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt lut 13, 2015 8:38 Re: Kocińscy

U nas też jest podział: Felicjan jest całkiem kotem Jacka, uwielbia go bezgranicznie. Aster jest tylko mój, ze mną sypia i do mnie się mizia. Drabik też po ostatniej akcji z kroplówkami raczej ciąży do mnie. A Kikur ma różnie, w zależności od humoru.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lut 17, 2015 19:53 Re: Kocińscy

Ale fajne te opisy podziału miłości kociej i psiej... :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw lut 19, 2015 8:34 Re: Kocińscy

Zuzia nabawiła się zapalenia pęcherza :? Sytuacja już opanowana, jednak przez dwa dni było kiepsko - biedna męczyła się, pęcherzyk bolał przy sikaniu, więc się też i sikało gdzie popadnie :roll:

Życzymy wszystkim sikania pełnym i nieskrępowanym sikiem :mrgreen:

mahob

Post » Czw lut 19, 2015 8:45 Re: Kocińscy

Biedna Zuzia! Mocne kciuki za nia i dolaczamy sie do zyczen!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt lut 20, 2015 11:51 Re: Kocińscy

Jak dzisiejsze sikanie? Mam nadzieję, że już ok.
Wysyłam głaski dla Ali (i reszty, ale dla Ali szczególnie) i wyrazy uwielbienia dla Ciebie, za uratowanie jej (będę wysyłać dożywotnio). :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt lut 20, 2015 12:00 Re: Kocińscy

mahob pisze:Zuzia nabawiła się zapalenia pęcherza :? Sytuacja już opanowana, jednak przez dwa dni było kiepsko - biedna męczyła się, pęcherzyk bolał przy sikaniu, więc się też i sikało gdzie popadnie :roll:

Życzymy wszystkim sikania pełnym i nieskrępowanym sikiem :mrgreen:

to trzymam mocno kciuki. Niestety, ostatnio dane mi było leczyć kota z tej przypadłości.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon lut 23, 2015 8:19 Re: Kocińscy

ryśka pisze:...Wysyłam głaski dla Ali (i reszty, ale dla Ali szczególnie) i wyrazy uwielbienia dla Ciebie, za uratowanie jej (będę wysyłać dożywotnio). :1luvu:

Dziękuję, głaski przekażę oczywiście :D
Znalezienie Ali to nie tylko moja zasługa - wiele osób miało w tym swój udział i tylko dlatego się udało, dzięki takiej szeroko zakrojonej współpracy :)
Kiedy rozmawiamy o tym wydarzeniu z Anitą (bo ciągle do tego wracamy), wciąż nie mogę uwierzyć, że się udało. To był jakiś mały cud :wink:

Femka pisze: to trzymam mocno kciuki. Niestety, ostatnio dane mi było leczyć kota z tej przypadłości.

Cześć Femka :D

Dziękuję za życzenia dla Zuzi - ma się znacznie lepiej, sika całkiem nieźle i na szczęście już w 100% do kuwety ;)

Psy wczoraj wybiegały się - był ładny, słoneczny dzień i wybraliśmy się na wycieczkę. Radości było wiele :) Po spacerze psy zostały wykąpane - i to już nie było takie wspaniałe ;) Resztę dnia spędziły przy piecu, grzejąc mokre zadki :mrgreen:

mahob

Post » Pon lut 23, 2015 13:04 Re: Kocińscy

Cuda się zdarzają, ale tylko wtedy, kiedy ktoś mocno na cud pracuje. To jest rzeczywiście cud - i ja często do tego wracam w myślach.
Obrazek

ryśka

Post » Śro lut 25, 2015 18:14 Re: Kocińscy

Ja też! I ciągle to wszystko jest takie... dziwne? Kiedy przyjeżdżam do Magdy i Pawła, i widzę szczęśliwą moją torpedkę Aluchę, to zawsze mi się płakać chce, ale z radości i wzruszenia.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw lut 26, 2015 12:41 Re: Kocińscy

Musimy się spotkać i wypić za to. W końcu 8)
Obrazek

ryśka

Post » Pt lut 27, 2015 8:56 Re: Kocińscy

ryśka pisze:Musimy się spotkać i wypić za to. W końcu 8)

:D :piwa:

mahob

Post » Pt lut 27, 2015 15:06 Re: Kocińscy

Bardzo! :piwa:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt mar 27, 2015 8:05 Re: Kocińscy

Farcik ma dzisiaj operację - usunięcie guzów, które urosły mu na szyi. Trzymajcie kciuki!

mahob

Post » Pt mar 27, 2015 8:06 Re: Kocińscy

Oj mocne, mocne kciuki.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

[poprzednia][następna]