Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko doraźne

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 09, 2015 20:32 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

ewan pisze:
casica pisze:Tak wiem, słyszałam, że gdzieś za siedmioma górami, za siedmioma rzekami, za morzami i lasami mieszkają zupełnie normalne koty 8O

No cóż Kochana, jak Ameryka taka Merlin Monroe :smokin:

:D

Cóż... bo czy normalny człowiek cieszy się szaleńczo tylko dlatego, że kot leje w przedpokoju a nie gdzie popadnie?
Bo radość z tego, że tylko raz czy dwa na tydzień a nie kilka razy dziennie, to oczywistość :roll:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon lut 09, 2015 20:35 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

casica pisze:No to czas najwyższy zapoznać się z Ignasiem :)
Dracul też nie lubił.

Tak wiem, słyszałam, że gdzieś za siedmioma górami, za siedmioma rzekami, za morzami i lasami mieszkają zupełnie normalne koty 8O

I Ty w to wierzysz 8O :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lut 09, 2015 20:36 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

felin pisze:
casica pisze:No to czas najwyższy zapoznać się z Ignasiem :)
Dracul też nie lubił.

Tak wiem, słyszałam, że gdzieś za siedmioma górami, za siedmioma rzekami, za morzami i lasami mieszkają zupełnie normalne koty 8O

I Ty w to wierzysz 8O :roll:

Nie, ale ludzie gadają... :201461

casica

Post » Pon lut 09, 2015 21:13 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

Kubie, który jak już pisałam ma problemy z zaparciem, pomogła FortiFlora (ale niestety kosztuje majątek więc nie dałam rady podawać mu non stop). Duphalac po dłuższym czasie powodował u niego wymioty, siemię lniane (podawałam strzykawką) tak mu obrzydło, że wypluwał je.Teraz Kuba dostaje Biopron 9 (to probiotyk o podobnym działaniu jak Azodyl) i wypróżnia się prawie codziennie.
Kasia, Metacam to bardzo silny środek przeciwbólowy, bardzo szkodliwy dla nerek i wątroby. Na bolące stawy może lepszy byłby po prostu jakiś suplement diety, typu Arthrofos cat?
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon lut 09, 2015 21:53 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

Gadałam z Witkiem - chwilowo nic nie wie (nie spotkał się z Marcinem z jakiegoś powodu), ale obiecał, że w ciągu kilku dni ustali i da mi znać.

felin

Post » Pon lut 09, 2015 23:19 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

Ignaś powoli zaczyna zasługiwać na jakieś dzieło epickie - Homer by się przydał :idea:
Normalne koty?
Moje są względnie normalne. I lakcid, owszem, wypiją - jak do łyżeczki z rozrobionym proszkiem dodam ciut zapachu waleriany :twisted:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon lut 09, 2015 23:45 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

Amica pisze:Kubie, który jak już pisałam ma problemy z zaparciem, pomogła FortiFlora (ale niestety kosztuje majątek więc nie dałam rady podawać mu non stop). Duphalac po dłuższym czasie powodował u niego wymioty, siemię lniane (podawałam strzykawką) tak mu obrzydło, że wypluwał je.Teraz Kuba dostaje Biopron 9 (to probiotyk o podobnym działaniu jak Azodyl) i wypróżnia się prawie codziennie.
Kasia, Metacam to bardzo silny środek przeciwbólowy, bardzo szkodliwy dla nerek i wątroby. Na bolące stawy może lepszy byłby po prostu jakiś suplement diety, typu Arthrofos cat?

30 saszetek a 112 zeta :roll: no ale czego się nie robi dla koteczka?
Biopron stosowałam u Puti, usiłowałam znaleźć zamiennik azodylu. Ale niestety on zupełnie inaczej działa, nie nadawał się. Natomiast teraz przy antybiotyku Ignaś dostał właśnie biopron.
felin pisze:Gadałam z Witkiem - chwilowo nic nie wie (nie spotkał się z Marcinem z jakiegoś powodu), ale obiecał, że w ciągu kilku dni ustali i da mi znać.

Ale na jelita też działa reiki?
Bungo pisze:Ignaś powoli zaczyna zasługiwać na jakieś dzieło epickie - Homer by się przydał :idea:
Normalne koty?
Moje są względnie normalne. I lakcid, owszem, wypiją - jak do łyżeczki z rozrobionym proszkiem dodam ciut zapachu waleriany :twisted:

Ech, ja nie jestem niestety nawet córką Homera, że tak sparafrazuje Gravesa :P

Ale może faktycznie obudzi we mnie natchnienie?

casica

Post » Wto lut 10, 2015 0:20 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

casica pisze:
felin pisze:Gadałam z Witkiem - chwilowo nic nie wie (nie spotkał się z Marcinem z jakiegoś powodu), ale obiecał, że w ciągu kilku dni ustali i da mi znać.

Ale na jelita też działa reiki?

Zasadniczo działa na wszystko.
Warto powiedzieć robiącemu zabieg o co chodzi, ale ja np. i tak "wymacam" :)
Jakoś to tak jest, że ręce coś ciągnie do najbardziej potrzebującego miejsca. Zdarzyło mi się, że zagipsowanemu delikwentowi powiedziałam dokładnie, w którym miejscu pod gipsem ma uraz, a nawet w jaki sposób go to boli.

felin

Post » Wto lut 10, 2015 0:30 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

Bardzo jestem ciekawa czy to może dać jakikolwiek efekt :)

casica

Post » Wto lut 10, 2015 0:33 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

Moja mam korzysta i sobie chwali :wink:
Reszta rodziny zresztą też; i nie tylko.

felin

Post » Wto lut 10, 2015 1:02 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

mnie Felin odjęła ostatnio piętrową, wypierdzielistą i wielowątkową migrenę, więc wg mnie działa jak cholera :kotek:

KotkaWodna

Od: Pon kwi 07, 2014 21:26

Post » Wto lut 10, 2015 11:40 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

Na odległość?

casica

Post » Wto lut 10, 2015 11:42 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

Po kilku dniach huśtawki nastrojów, nerwów i podobnych zdarzeń, wyspałam się jak młoda bogini :)
Jakie to miłe uczucie, ufff

casica

Post » Wto lut 10, 2015 12:57 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

casica pisze:Po kilku dniach huśtawki nastrojów, nerwów i podobnych zdarzeń, wyspałam się jak młoda bogini :)
Jakie to miłe uczucie, ufff

szczerze i życzliwie zazdroszczę :|
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Wto lut 10, 2015 13:07 Re: Moje koty XVI. Ignaś, jest pomysł, ale sposoby tylko dor

Mam nadzieję, że Ignaś już sobie skończył robić żarty, postraszył, powygłupiał się z tym i z owym i będzie już sielankowo :ok: Ot tak się kocisku nudziło w te smętne dni :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]