GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 08, 2015 18:19 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

Bo jak na razie nie napisałaś niczego na temat warunków jakie oferujesz kotu?
I jedyne co cię jak na razie interesuje to to, żeby był bardzo mały, albo przynajmniej "ładny" i lubił dzieci?

BTW, jeśli chcesz kota do domu z dziećmi, to najmądrzej byłoby wziąć dorosłego. Bo o takim można powiedzieć, czy lubi dzieci, czy nie. A kociątko może błyskawicznie wyrosnąć na kota, który dzieci nie cierpi. Trudno przewidzieć charakter małego kociaka, i nie da się go "wychować" tak, żeby był taki, jaki chcesz.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Nie lut 08, 2015 18:21 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

olcia-gda pisze:mam dzieci w wieku 6 lat córeczka i 4 latka synek. W domu mamy też 2 świnki morskie, stąd też zależy mi na jak najmłodszym kotku.

Nie rozumiem, jaki to ma związek? Pytam poważnie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lut 08, 2015 18:26 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

mya a jaki to jest brzydki kot bo nie rozumiem?
tylko dlatego ze na wstepien nir napisałam co oferuje piszesz ze szukam zabawki? text o wężu tez był dlatego?? Chyba olx jest faktycznie lepszym rozwiązaniem,tam prtzynajmniej nikt na nikogo na dzien dobry nie naskakuje. A i nie musisz mówić otym jakie sa koty, bo wiem, miałam koty,psy,teraz mam swinki morskie, u mnie w domu rodzinnym zawsze były zwierzęta,wychowuywałam sie ze zwierzętami i tak tez chce aby było u mnie w domu. A to jakie sa koty tio wiem. Ale chce małego kota, wiem ze trudniej wyadoptowac dorosłego, ale ja chce małego i bynajmniej nie na karme dla węża i nie jako zabawke

olcia-gda

Od: Pt lut 06, 2015 21:04

Post » Nie lut 08, 2015 18:29 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

zwiazek ma taki że nie chciałabym też aby kot na świnki "polował" i myśle że mały szybciej sie z nimi zaprzyjazni, pewnie nie jest to regułą, ale świnki też nie są tylko powodem tego że chce małego

olcia-gda

Post » Nie lut 08, 2015 18:33 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

olcia-gda pisze: Nie dziwie sie ze ludzie najpierw szukaja gdzie moga a na koncu zwracaja sie do fundacji i na różne fora, bo wszystkich mierzycie jedną miarą

Współpracuję z fundacjami, prowadzę DT i moje pytania zadane wcześniej (dot. warunków u ciebie) są ważne.Źle myślisz ,że fundacje mają obniżone kryteria adopcyjne.One są ważne bez względu na to kto i co ma/jest. Tak, mierzymy wszystkich jedną miarą ... bo wszyscy dostają ten sam zestaw pytań podstawowych. W zależności od odpowiedzi adawane są kolejne.
Zamiast sie złościć napisz jakie warunki oferujesza. A posypią się propozycje.
Sama mam Pineskę z września. Cud, malina ... choć tylko ślicznie bura. Ale w ciemno ją nigdy bym nie oddała tylko dlatego ,że ktoś na forum chce małego kota.

Odpowiedz na moje pytania.
ASK@ pisze:A może tak potencjalny dom napisze co oferuje . Czy dom niewychodzacy? Jak zabezpieczono okna i balkon? Jaka karma będzie dawana? Czy jest drugi kocik bo taki maluszek sam raczej źle się wychowuje(to moje zdanie). Stosunek do kastracji?... jest wiele pytań . A"dom"tylko określa wiek kota jaki jest preferowany nic nie pisząc co sama oferuje .
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie lut 08, 2015 18:37 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

olcia-gda pisze: Chyba olx jest faktycznie lepszym rozwiązaniem,tam prtzynajmniej nikt na nikogo na dzien dobry nie naskakuje.

Naszych podopiecznych ogłaszamy na portalach ogłoszeniowych w tym na olx. Jeśli chcesz nas ominąć :wink: i trafić na takich co o nic nie pytają to czytaj uważnie ogłoszenia. DT, fundacje i inne szanujące zwierzaki ludziska mają w ogłoszeniach zawarte podstawowe warunki adopcji.

Napisz kilka słów wreszcie co oferujesz. Napisz kilka słów o swych poprzednich psach i kotach. Czy wasze zwierzęta były szczepione, kastrowane... co z nimi sie stało? To nie ciekawość tylko kolejne pytania jakie zadajemy rozmawiając o adopcji.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 08, 2015 18:39 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

jedna miara znaczy sie ze szukam małego,to pewnie dla węża. Pytam o stpsunek do dzieci to pewnie zabawka.. wiec akurat wiem że nie ma tu obniżonych kryteriów adopcyjnych.
Dom byłby niewychodzy, balkon jeszcze nie osiatkowany ale w planach jak najbardziej, drugiego kota nie ma, sa świnki morskie. Karma mokra i sucha, poprzedniego kota karmiliśmy głównie royalem bo innej nie chciał,więc to zalezy od kota co by chciał jeść.Kastracja jak najbardziej a nawet bez niej ani rusz.

olcia-gda

Post » Nie lut 08, 2015 18:45 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

olcia-gda pisze:jedna miara znaczy sie ze szukam małego,to pewnie dla węża. Pytam o stpsunek do dzieci to pewnie zabawka.. wiec akurat wiem że nie ma tu obniżonych kryteriów adopcyjnych.
Dom byłby niewychodzy, balkon jeszcze nie osiatkowany ale w planach jak najbardziej, drugiego kota nie ma, sa świnki morskie. Karma mokra i sucha, poprzedniego kota karmiliśmy głównie royalem bo innej nie chciał,więc to zalezy od kota co by chciał jeść.Kastracja jak najbardziej a nawet bez niej ani rusz.

Napisz to w pierwszym poście.
Co do dzieci. Przy małym kocie to jest loteria. I to dzieci mają uważać a nie kot. Dzieci to mocno "specyficzny" gatunek ludzia :wink: i każdy kot , szczególnie mały, może mieć olbrzymie opory w trakcie nawykania do domu. Jeśli chcesz mieć pewność charakteru kota (bo z małego czort wie co wyrośnie) to radzę już zaadoptować "starszaka" ,który ma już ukształtowany charakter. Starszak to 7-miesięcy w zwyż. Między bajki można włożyć twierdzenie ,że mały szybciej wchodzi w rodzinę. Koty w pełnej miłości, czułości i spokojnej rodzinie zawsze dobrze się odnajdują bez względu na wiek. Choć czasem to deczko trwa.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 08, 2015 18:47 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

Pierwszy kot umarł jak miałam jakieś 8 lat, miał raka wątroby, pół roku pózniej umarł nasz pies który był jego największym przyjacielem, miał 9 lat, poprostu sie nie obudził... Później kupiliśmy spanielke z hodowli która dziś ma 14 lat i mieszka z moją mamą. Drugi kot który zamieszkał w naszym domu dziś ma 15 lat i żyje, był to kot siostry, wyprowadziła sie razem z nim.
co do szczepień i kastracji: wszystkie szczepione, pierwszy kot (kotka) nie był sterylizowany. Kocurek jak najbardziej został "ciachnięty". Spanielka szczepiona ale nie sterylizowana.

olcia-gda

Post » Nie lut 08, 2015 18:51 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

moje dzieci nie sa mocno specyficznym gatunkiem ludzia. Od małego były ze zwierzętami, uczone że nie wolno nikogo krzywdzić itp. Nasze świnki są z nami prawie 2 lata wiec dzieci miały 4 lata i 2 lata jak sie pojawiły i żadne nigdy nie skrzywdziło wzaden sposb zadnego z prosiaczków. Więc mam nadzieje że się wszyscy szybko zaprzyjaźnią.
Nie zmienia to faktu że szukamy jednak małego.

olcia-gda

Post » Nie lut 08, 2015 20:36 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

olcia-gda pisze:moje dzieci nie sa mocno specyficznym gatunkiem ludzia. Od małego były ze zwierzętami, uczone że nie wolno nikogo krzywdzić itp. Nasze świnki są z nami prawie 2 lata wiec dzieci miały 4 lata i 2 lata jak sie pojawiły i żadne nigdy nie skrzywdziło wzaden sposb zadnego z prosiaczków. Więc mam nadzieje że się wszyscy szybko zaprzyjaźnią.
Nie zmienia to faktu że szukamy jednak małego.

Nie tak dawno temu ktoś tu ratował małego przytrzaśniętego drzwiami przez dziecko; oczywiście niechcący - kociak był szybki. Nie pamiętam już czy przeżył.
Świnka morska to jednak coś zupełnie innego niż kot; i głównie siedzi w klatce, więc drzwiami przytrzasnąć czy nadepnąć raczej taką trudno.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie lut 08, 2015 21:07 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

nasze swinki akurat maja otwarta klatke i chodza gdzie chce. w naszym domu tez mało kiedy zamyka sie jakiekolwiek drzwi, u nas pokoje sa pootwierane. Więc w tym wypadku sorry ale łatwiej depnąć czy przytrzasnąć świnke.
A Ty Felin widze ze próbujesz na siłe wyszukac problem jakis.Jak nie wąż to dzieci które beda kota deptac. Co ty chcesz mi zarzucic?

olcia-gda

Post » Nie lut 08, 2015 21:58 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

Nie zrozumiałaś o czym mówię . Dzieci są specyficznym gatunkiem:) bo koty mają większe trudności,czy jak to zwał, z nawyknięciem do nich . Są głośniejsze,mają piskliwe głosy, są gwaltowniejsze w ruchach i wyrażaniu emocji ... Dom musi mieć baczenie na ich zachowanie i pilnować delikatnego kota.Możesz się z tym nie zgadzać ale nie tylko tymczasowanie ale i osobiste doświadczenia nas tego nauczyły .
Poza tym maluszek ma ostrzejsze pazurki i kielki co zahaczyc mogą .
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 08, 2015 22:01 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

dobra, dzieki za rady
poszukam na olx i w innych miejascach:)
pozdrawiam

olcia-gda

Post » Nie lut 08, 2015 22:05 Re: GDAŃSK zaadoptuje małego kotka/kociaka

Jasne 8)
Tam dostaniesz od ręki, bez dopytywania o warunki, bez konieczności zabezpieczenia okien i balkonu, itd.
Nic, tylko brać. Ręce opadają :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]