Nazywam się KRÓL LUL, dla przyjaciół LULUŚ.
Niestety moje życie królewskie nie jest.
Mieszkałem kątem przy stadionie w Gdyni razem z moim stadem. Miałem dobrą opiekę, codziennie wieczorem najadałem się do syta, bo karmiły nas dwie panie. Jednak samo miejsce było straszne, musiałem szybko przebierać łapkami, żeby przebiec przez tą koszmarną ulicę i nie zostać zabity przez blaszane śmiercionośne rumaki.
Opłakiwałem po kociemu niejednego mojego braciszka i siostrzyczkę, którym nie udało się przebiec przez ulicę.
Los nie traktuje mnie po królewsku, bo ostatnio ciężko zachorowałem, przyplątała się do mnie choroba nerek i anemia. . Weterynarz, po sprawdzeniu wyników oznajmił, ze mam być uśpiony. Ja nie chcę przechodzić za Tęczowy Most, bo jestem jeszcze za młody - mam dopiero 2 lata!
Zostałem w szpitalu i codziennie dostawałem kroplówki, lekarstwa… Zdobyto dla mnie nawet specjalny drogi lek na odbudowę krwinek. Czułem się coraz lepiej i na kolejnych badaniach wyniki się poprawiały. Siedziałem w tym szpitalu ponad 2 tygodnie, ale jak wychodziłem to został do zapłacenia wysoki rachunek.
Fundacja, pod opiekę której trafiłem, ma straszne długi i nie ma z czego zapłacić, a ja jeszcze będę musiał być dalej leczony dostawać kroplówki i leki, których się boję brrrrr, ale mi pomagają.
Dodatkowo muszę jeść specjalną karmę renal. Niestety złapanymi myszami nie można tego rachunku zapłacić!
LULUŚ obecnie przebywa w DT, ale siedzi w klatce i jest z tego powodu bardzo nieszczęśliwy. Wyniki się poprawiają, stan zdrowia jest coraz lepszy. Luluś ma silną wolę walki, bardzo chce żyć!!! Niestety na wolność wrócić nie może, ponieważ jego stan zdrowia wymaga większej uwagi i kontroli weterynaryjnej. Całe młode życie spędził na wolności i jest trochę nieufny do obcych, ale z czasem nawiązuje więź z człowiekiem, jest towarzyski w stosunku do innych kotów.
Czy ktoś pokocha LULUSIA, aby dać mu u siebie kocie królestwo: ciepły kącik i miseczkę jedzenia….
Kontakt Monika 609-223-098
Fundacja Kotangens
ul. Ogarna 85/86
80-826 Gdańsk
nr konta 14 2030 0045 1110 0000 0264 0290
lub paypal: fundacja.kotangens@wp.pl
z dopiskiem: Król Lul