marchewki - Krakersik wrócił ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 07, 2015 18:41 Re: miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

Na nadżerki w paszczy dobry jest Bajkadent w żelu.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lut 07, 2015 23:32 Re: miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

cały czas trwamy!
coraz bardziej jesteśmy zmęczeni i z nadzieją wypatrujemy szczęśliwego końca tej naszej walki ...

Obrazek Obrazek
to moj biedulek, na tym pierwszym zdjęciu widać jaki jest chudziutki :(

co do podejrzeń o kalci to być może przyplątał się dodatkowo albo nadżerki są powikłaniem przy pp
pp zostało z cała pewnością stwierdzone (chyba badaniem z kału, ale mogę coś pomylić bo tyle już tego było)

Piracik mam wrażenie (ale to bardzo, bardzo subiektywne) że jest troszkę silniejszy ...
jak się przebudzi przybiega do kuchni z "krzykiem" domagając sie jedzenia, podstawiamy w miseczkach wszelkie możliwe karmy mokre ale niestety powacha i odchodzi, doznałem dzis szoku kiedy po przebudzeniu podbiegł do miseczki z sucha karmą, on suchej nigdy nie ruszał - serducho zabolało bardzo na ten widok :placz: musi być głodny ...

karmimy go convem, strasznie nim pluje :(
dzis będąc w lecznicy na kroplówce usłyszałem jak jakis mężczyzna mówi że dawał do picia mleko swojej koteczce (też nie je 3 dzień)
w akcie desperacji pojechałem po whiskasowe mleko (nie nie jestem takim wariatem żeby dawac krowie mleko ;)) i conv z mlekiem whiskasowym zaskoczył - jednorazowo zjadł jakies 15ml (to znaczy karmiony strzykawką) i nawet bardzo z nami nie walczył, chyba więc póki co na tej mieszance zostaniemy - myslę sobie żeby domieszać może do tego gerberka - tylko sam się krzywie na mysl o tym jak to może smakować ...

podpowiedzcie mi proszę jak często go karmić tym convem i w jakich ilościach, wtedy kiedy sie budzi i przychodzi do kuchni, czy budzic i karmic?
bardzo, bardzo duzo śpi, ale to chyba dobrze - jak zasnie to sie nie wybudza, dośc głeboki ma ten sen ...

inhalacje Piracik lubi - ufff choc jeden problem z głowy, a na prawdę pięknie olejek pichtowy na zmianę z majerankiem odtykaja nosek małego mjego kochanego kotulka :ok:

------------------------------------------------------
a marchewkowe potworki szaleją :)
byłem poznac domek i wszystko było ok, poza tym że osiatkowanie balkonu odpada (9pietro)
ludzie na prawdę fajni, ale straszny opór na to osiatkowanie więc cóż marchewki nadal zostają z nami i szukamy domku nadal
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Sob lut 07, 2015 23:44 Re: miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

Bardzo mi żal Piracika, biedactwo :cry:
Jesli chodzi o karmienie tą convą, to najlepiej strzykawką 5ml po dwie-trzy na jeden posilek? Ona syci.. Ważne, żeby jadł, to go bardzo wzmocni.. Gerberek z convą będzie płynny, łatwiej Ci się poda, i b.odzywczy.. Nie musi smakowac, ale on powinien cos jesc.. On z czasem się przyzwyczai do strzykawki, Recovery w paszteciku tez są smakowite, mozna podac strzykawką (jakis czas temu moj kot mial infekcję, karmiony byl dwa tygodnie własnie convą i gerberkiem)..
Niech mały walczy. Musicie wyjsc na prostą.. :ok:
kicikicimiauhau

Post » Nie lut 08, 2015 0:58 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

Trzymaj sie kochany Piraciku , musisz wydobrzeć !!!!
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie lut 08, 2015 0:59 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

rozmył sie wątek moich marchewek dlatego zostawiam tu marchewkowych Rysia i Krakersika :love:

a o Piraciku dalej będzie tu viewtopic.php?f=1&t=167476

zapytań o marchewkowych chłopaków mam sporo, kłopot w tym że pytania dotyczą pojedyńczo chłopaków, a ja będę obstawał przy szukaniu im domu wspólnego - jakoś nie wyobrażam sobie żeby ich rozdzielic, tak samo jak niekoniecznie wyobrazam sobie oddanie ich - ale cóż życie .....

KotwKratke

Post » Nie lut 08, 2015 1:26 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

Fajnie jest wydawać koty w dwupaku, marzenie.
Ale jeśli znajdą się super domki pojedyncze, to jednak bym się chyba zdecydowała, ale jeszcze masz trochę czasu więc może się zdarzy mały cud :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie lut 08, 2015 1:31 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

Czasem warto dłużej poczekać żeby chłopcy znaleźli wspólny domek :ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie lut 08, 2015 6:46 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

Dwupak to fajne rozwiązanie, da się takie domki znaleźć, chociaż trudno, ale na pewno nie oddałabym kota do domku, gdzie byłby jedynakiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lut 08, 2015 9:26 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

ankacom pisze:Czasem warto dłużej poczekać żeby chłopcy znaleźli wspólny domek :ok:

Dokładnie :ok:
Ostatnio jechałam taksówką do weta i taksówkarz tak do mnie zagadał - że najlepiej brać dwa, bo się ze sobą nie nudzą.
Widać coraz więcej ludzi się do tego przekonuje.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lut 08, 2015 9:27 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

Próbowaliście conva mięsnego? Na ogół bardziej smakuje kociakom niż mleczny.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lut 08, 2015 9:39 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

poczekamy z pomysłem rozdzielania i poki co szukamy domku dla nich obu
o tyle o ile Rysio poradziłby sobie sam o tyle Krakersik jest w jego towarzystwie znacznie odważniejszy i wszystko wskazuje na to ze Rys jest dla niego wzorem do naśladowania, wszystko co robi Rys zaraz powtarza Krakersik ;)

jakos tak jestem dobrej myśli z tym domkiem dla nich obu, pojedyńczo znaleźliby domek prawdopodobnie szybko bo rude (zastanawiam się dlaczego rude sa tak bardziej chodliwe?) ale jeszcze chwile poczekamy - myslę ze powinnismy przynajmniej próbować :)

mięsny conv juz zamowiony :)

KotwKratke

Post » Nie lut 08, 2015 10:12 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

Wszystko idzie ku lepszemu :-) Myślami wspieram ;-)

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Nie lut 08, 2015 13:13 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki ... Pracik pp:(

kilka nowych fotek marchewek :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

integracja z wujkiem Leonem przy jedzeniu :ok: :D
Rysio generalnie z innymi kotami dogaduje się super (jak przełamie pierwszy strach)
Obrazek Obrazek

nasi rezydenci są wniebowzięci bo dzięki marchewkom dostają częściej mokra karmę (zawsze dostają na śniadanie, a teraz 2-3 razy dziennie)
Rysio zapowiada się na dużego kocura
Obrazek
Krakersik jest nieco mniejszy i mały ma taką fajna kropkę na prawej tylnej łapce - zajefajnie to wygląda :love:

chłopaki bardzo boja się odkurzacza :(

są cudni :)
jedynie fakt tego że koszty ich leczenia + Piracika nas trochę przygniotły :(
ale co tam trzeba życ dalej :)

KotwKratke

Post » Nie lut 08, 2015 13:29 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Cudne kociaste :201461 :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lut 08, 2015 15:28 Re: 4 miesięczne marchwekowe podrzutki - szukamy najlepszego

Śliczne są :1luvu:
Trzymam za wspólny domek :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]