Moli ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 07, 2015 22:54 Re: Moli ♥

kocia_mendka pisze:MalgWroclaw no przecież nie napiszę,że jestem dama negocjowalnego afektu inaczej kobieta lekkich obyczajów :D bo mnie moderator z forum wyrzuci albo co, a jak ja bym mogła żyć bez miau ?!! :D Osobiście twierdzę,że kolor włosów ma wpływ na charakter człowieka, co z tego,że farbowane mam skoro są rude? A tym kolorem jak wiadomo Pan Nasz wredne łby znaczy :D Zatem jestem wredna. I jak mi z tym do twarzy to pojęcia nie macie... :D Ale jako,że moje koty i psy mnie kochają to chyba nie jest tak źle... Bo na przykład tej kłamliwej wścibskiej bladzi mojej sąsiadki przygłupiej koty nie cierpią organicznie wręcz a psy jakby mogły to by zeżarły jak ją widzą za furtką. Ale im nie pozwolę, jeszcze się moje słoneczka tym jadem zatrują i po co to komu....

:D
sasiedzi sa rozni
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 07, 2015 23:04 Re: Moli ♥

Ja mam pecha :( Jak nie pijaki to złodzieje jak nie złodzieje to wścibskie świńskie ryje które nie mają swojego życia i strasznie ich interesuje moje...Ale nie tak,żeby ktoś zapytał "Hej jak leci, co u ciebie?" to by było za dobrze ich najbardziej interesuje co nam ostatnio nie wyszło i ile pieniędzy wydaliśmy na hydraulika albo na kominiarza albo na cokolwiek. I jeszcze jacy oburzeni,że nie odpowiadam na głupie pytania, no bo co komu do tego ile zarabia mój małż, ile miesięcznie wydaję na paliwo do samochodu czy po jaki gwizdek komu wiedzieć po co jeżdżę do Krakowa... Skoro jeżdżę znaczy mam po co proste, to moja sprawa. Ale jak nie odpowiem lub odpowiem wymijająco to ojejuniu jaki foch... Ludzie to naprawdę jednak głupi są....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Sob lut 07, 2015 23:06 Re: Moli ♥

Moje surowe uwielbiają :mrgreen: skrzydełko czy udko do obgryzania jest super :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lut 07, 2015 23:13 Re: Moli ♥

kocia_mendka pisze:Ja mam pecha :( Jak nie pijaki to złodzieje jak nie złodzieje to wścibskie świńskie ryje które nie mają swojego życia i strasznie ich interesuje moje...Ale nie tak,żeby ktoś zapytał "Hej jak leci, co u ciebie?" to by było za dobrze ich najbardziej interesuje co nam ostatnio nie wyszło i ile pieniędzy wydaliśmy na hydraulika albo na kominiarza albo na cokolwiek. I jeszcze jacy oburzeni,że nie odpowiadam na głupie pytania, no bo co komu do tego ile zarabia mój małż, ile miesięcznie wydaję na paliwo do samochodu czy po jaki gwizdek komu wiedzieć po co jeżdżę do Krakowa... Skoro jeżdżę znaczy mam po co proste, to moja sprawa. Ale jak nie odpowiem lub odpowiem wymijająco to ojejuniu jaki foch... Ludzie to naprawdę jednak głupi są....

Moi w wiekszosci sa spoko.Ale nienawidzacych kotow bardziej widac :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lut 07, 2015 23:20 Re: Moli ♥

kocia_mendka pisze:Ja mam pecha :( Jak nie pijaki to złodzieje jak nie złodzieje to wścibskie świńskie ryje które nie mają swojego życia i strasznie ich interesuje moje...Ale nie tak,żeby ktoś zapytał "Hej jak leci, co u ciebie?" to by było za dobrze ich najbardziej interesuje co nam ostatnio nie wyszło i ile pieniędzy wydaliśmy na hydraulika albo na kominiarza albo na cokolwiek. I jeszcze jacy oburzeni,że nie odpowiadam na głupie pytania, no bo co komu do tego ile zarabia mój małż, ile miesięcznie wydaję na paliwo do samochodu czy po jaki gwizdek komu wiedzieć po co jeżdżę do Krakowa... Skoro jeżdżę znaczy mam po co proste, to moja sprawa. Ale jak nie odpowiem lub odpowiem wymijająco to ojejuniu jaki foch... Ludzie to naprawdę jednak głupi są....

Oo to chyba ja mam tylko szczęście do sąsiadów :ryk: moi bardzo fajni i większość z futrzakami, także zawsze mamy wspólne tematy do rozmów i co najlepsze...brak jakiegokolwiek wscibskiego ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob lut 07, 2015 23:23 Re: Moli ♥

U mnie na wiosze ludzie kompletnie nie pojmują idei posiadania zwierzęcia w domu. Ja mam dwa psy ( kompletnie bezużyteczne bo nie są przy budzie na metrowym łańcuchu tylko latają luzem i śpią w domu ) dwa koty ( kompletnie bezużyteczne bo mieszkają w domu nie łowią myszy (?! 8O 8O ?!) bo są przejedzone żarciem dla kotów i puszkami kto normalny czymś takim kota karmi kot ma se myszów nałowić i uj, nic więcej mu do szczęścia nie trzeba jakie spanie w domu w łóżku zobaczysz gardło ci w nocy przegryzie. trzy chomiki ( kto to widział jakieś paskudztwa hodować z nich żadnego pożytku nie ma ) oraz żółwia ( a na uj ci takie świństwo weź tym do stawu pierdyknij, żadnego pożytku z niego nie ma ) i kto to widział do weteryniarzy ( tak wiem, dziwne słowo ...) z nimi jeździć jak zachoruje to zdechnie kupisz se nowego co się przejmujesz. Kota sterylizować? a po co? Przecież jak dziw** się puszcza co wiosnę to wystarczy koty potopić i już problemu nie ma po co ci to wszystko w dupie się z dobrobytu poprzewracało miastowej flądrze. Dlatego jestem uważana za osobę nienormalną bo powinnam hodować krowy kury i świnie a nie jakieś diabeł jeden wie co.... Miastowa flądra tak na marginesie to najbardziej oględne co na swój temat usłyszałam. Nie będę powtarzać co o mnie mówią, bo mnie moderator popędzi..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Sob lut 07, 2015 23:23 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:No właśnie ja też mam jedną półkę serduszek drobiowy, watrobki moja kota nie lubi, na żołądki nawet nie popatrzy. Za to uwielbia udka bez kości bez skóry, zawsze kupuje w makro mają w super cenie 9.90 za kg ostatnio kupiłam :D
Gdzieś czytałam u kogoś ze surowe skrzydełka z kością ktoś daje, ja próbowałam z szyjka, że skrzydełkami ale dziwnie się popatrzyła na mnie moja królowa :lol: musi być kawał mięsa i tyle. Żadne kostki. Niech sobie ząbki czyści sucha karma :D
Ryby gotowane podaje, też filety. Najczęściej mintaje :D
Wieprzowiny nie podaje. Wołowiny nie lubi w sumie. Bez szału a próbowałam kilka razy. Jednak drób góra u mojego kota.

Kości kotu 8O o matko, ja gdzieś wyczytałam ze kot ma bardzo delikatny przełyk i pod rzadanym pozorem nie podawać kosci 8O

O patrz, to moje tez fani drobiu :ryk: każdy , bez wyjątku :lol: no i watrobki...drobiowej :piwa:

Edit: Boże, nie na widzę autokorekta, czasem mi tak zdania przekracza ze sama nie wiem co miałam na myśli :ryk:
Ostatnio edytowano Sob lut 07, 2015 23:32 przez sistersy25, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob lut 07, 2015 23:29 Re: Moli ♥

To ja polecam jeszcze nereczki. Czasami uda mi się kupić wołowe albo cielęce. Koty szaleją. A Cymes to się zachowuje jakbym go głodziła co najmniej tydzień. :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Nie lut 08, 2015 7:14 Re: Moli ♥

Nerki to urzadzenia filtrujace, bardzo rzadko moga jesc, bo tam wszystkie zanieczyszczenia organizmu. Odpowiednik miejskiej fladry to ja - wariatka "pani nie czuje, ze smierdzi" - tak mi kiedys zasunal sasiad. Sorry za brak polskich liter :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lut 08, 2015 9:32 Re: Moli ♥

kocia_mendka pisze:U mnie na wiosze ludzie kompletnie nie pojmują idei posiadania zwierzęcia w domu. Ja mam dwa psy ( kompletnie bezużyteczne bo nie są przy budzie na metrowym łańcuchu tylko latają luzem i śpią w domu ) dwa koty ( kompletnie bezużyteczne bo mieszkają w domu nie łowią myszy (?! 8O 8O ?!) bo są przejedzone żarciem dla kotów i puszkami kto normalny czymś takim kota karmi kot ma se myszów nałowić i uj, nic więcej mu do szczęścia nie trzeba jakie spanie w domu w łóżku zobaczysz gardło ci w nocy przegryzie. trzy chomiki ( kto to widział jakieś paskudztwa hodować z nich żadnego pożytku nie ma ) oraz żółwia ( a na uj ci takie świństwo weź tym do stawu pierdyknij, żadnego pożytku z niego nie ma ) i kto to widział do weteryniarzy ( tak wiem, dziwne słowo ...) z nimi jeździć jak zachoruje to zdechnie kupisz se nowego co się przejmujesz. Kota sterylizować? a po co? Przecież jak dziw** się puszcza co wiosnę to wystarczy koty potopić i już problemu nie ma po co ci to wszystko w dupie się z dobrobytu poprzewracało miastowej flądrze. Dlatego jestem uważana za osobę nienormalną bo powinnam hodować krowy kury i świnie a nie jakieś diabeł jeden wie co.... Miastowa flądra tak na marginesie to najbardziej oględne co na swój temat usłyszałam. Nie będę powtarzać co o mnie mówią, bo mnie moderator popędzi..

uśmiałam się czytając o tej wariatce :ryk: Tobie Kasiu pewnie nie jest do śmiechu, ale troche rozumie Twoje v zdenerwowanie. Jak mieszkałam z rodzicami jeszcze to miałam takie super sąsiadki. Nikt nie wiedział do końca o co chodziło tym wariatkom, ale w końcu wylądowała moja mama w sądzie :ryk: zdziwiona wezwaniem pojechała. Sprawa się odbyła, sąd nałożył karę na te dwie najmadrzejdsze na świecie sąsiadki, zapłacił koszty sądowe i więcej nie sialy jadu.
Teraz wiem ze rodzice mają spokój, ja się wyprowadzilam i mam spokojnych sąsiadów. Jak miałam panieński to jeden sąsiad o 20:00 stał na balkonie i machał telefone. Koleżanka też mu odmachala swoim, bo stwierdziła że on się chwalił swoim smartphonem :ryk:
Jaki normalny sąsiad dzwoni o 20 w sobotę na policje bo muzyka głośno gra? :ryk:
Na szczęście się wprowadzili :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lut 08, 2015 9:38 Re: Moli ♥

Dzień dobry niedzielnie :D
Przecież prosiłam by we Wrocławiu śnieg nie padał śnieg? 8O
Molka biega od okna do okna bo ptaszki przylatują do niej :ryk: :ryk: :ryk: śmiesznie gada ruszając przy tym wąsami :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lut 08, 2015 9:43 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:Dzień dobry niedzielnie :D
Przecież prosiłam by we Wrocławiu śnieg nie padał śnieg? 8O
Molka biega od okna do okna bo ptaszki przylatują do niej :ryk: :ryk: :ryk: śmiesznie gada ruszając przy tym wąsami :lol:

okropnie jest :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lut 08, 2015 9:45 Re: Moli ♥

Dzień dobry

Śnieg?.U mnie słońce od 7 rano ...jak wiosna :)
Obrazek

aannee99

Post » Nie lut 08, 2015 11:04 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:Ja mroze mięso dla kota :)

moje odmrożonego nie ruszą bo stare :evil: , sparzonego też nie lubią, już musi być całkiem ugotowane, zresztą surowe dostają sporadycznie bo kupuję specjalnie dla nich trochę, a one raz zjedzą drugi raz mają gdzieś
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 08, 2015 11:10 Re: Moli ♥

Ja nie mrożę,nie sparzam,nie gotuję :) kupuję,takie dostają.
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]