Kacperek[']Franuś[']Morusek[']FIP-ot i miłosierdzie boskie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 29, 2015 11:47 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Jasinek [*]
Markotna, bo lubi marudzić i lubi KOTY.

Nie kupuję i nie popieram kupowania z pierwszej ręki kosmetyków testowanych na zwierzętach.

marKOTna

Od: Śro lut 13, 2013 22:34

Post » Czw sty 29, 2015 19:08 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Dziękuję cioteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Baltimoore pisze:Stefanka robi się coraz piękniejsza :D I Sonia wygląda na zadowolonego kota :1luvu:

A jak Aniu Twój łokieć?

Mój Łokieć nadaje się tylko do wymiany, dzisiaj chyba coś z pogodą bo cała ręka, prawa do tego, rozerwać się chce, czyżby reumatyzm to tego?

O Stefance zacytuję viewtopic.php?f=1&t=166667
Anna61 pisze:Byłam dzisiaj wreszcie ze Stefanką na pobraniu krwi na badania na TSH i T4, wyniki za kilka dni.
Muszę napisać, że kotka była w takim stresie, że dawno nie widziałam aby tak kot dygotał mi na rękach ze strachu jak tylko zobaczyła gdzie jest.
Normalnie wyć mi się chciało, bo jak wytłumaczyć kotu, że już żadna krzywda jej się nie stanie? :cry:

Koszt 20 + badania, ale ich cenę dostanę za jakiś czas dopiero.

Sonia dalej ma ruję, chyba zdecydowanie to trwa zbyt długo. :twisted:

michalinadzordz pisze:Aniu czy Bisia miała korektę powiek operacyjną? Wyciągnęłam w niedzielę ze schroniska kotkę z małooczem, na razie ma mega koci katar, więc jeszcze nie decydujemy co dalej robić, ale na tę chwilę Pani doktor proponuje operację korekty powiek... troszkę się boje, na razie nie wiemy czy kicia w ogóle widzi na to oczko. Najłatwiej jest usunąć, ale póki jest szansa, to chyba warto zawalczyć...

Tak, Bisia miała bardzo skomplikowaną operację odtworzenia powiek(jedno oczko całkowicie było zrośnięte) oraz wydobycie gałek, pełny opis
Obrazek

Dla mnie jest to koszmar, bo ile jest takich osób, które zaszywają kotom oczy nie sprawdziwszy czy ma tam gałki oczne.
Niekoniecznie mogą być np.całkowicie przezierne i długotrwały proces leczenia, ale gdy jest szansa, minimalna szansa, to trzeba tą szansę wykorzystać. Ja to zrobiłam, płakać mi się chce jak patrzę na Bisię, kocham ją, i mam wielką nadzieję, że na wiosnę będzie szczęśliwa na trawce i gdy zobaczy piękny otaczający nas świat.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw sty 29, 2015 19:14 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

U mojej malej jest galka oczna ale jest maloocze. Na razie jest tak silny herpes wirus, ze Pani okulistka nie mogla za wiele o tym oku powiedziec. Dopiero za 2 tyg. ustalimy cos konkretniej.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw sty 29, 2015 19:20 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

michalinadzordz pisze:U mojej malej jest galka oczna ale jest maloocze. Na razie jest tak silny herpes wirus, ze Pani okulistka nie mogla za wiele o tym oku powiedziec. Dopiero za 2 tyg. ustalimy cos konkretniej.

Szkoda że tak daleko, bo bym pojechała z małą do Łodzi.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw sty 29, 2015 23:41 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Bardzo smutno z powodu Jasieńka :(

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt sty 30, 2015 9:45 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Baltimoore pisze:Bardzo smutno z powodu Jasieńka :(

a życie musi toczyć się nadal.... :(

Zapraszam na mały bazarek dla mojego Franusia :( viewtopic.php?f=20&t=167304
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob sty 31, 2015 13:33 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Bisiunia moja piękna :1luvu: :cry:
biedna jest, tak mi jej szkoda, do tego coś się rozkichała, mam nadzieję, że się nie rozchoruje, bo Pan doktor wspominał, że po tych kroplach tak może być niestety.
Oby to całe jej cierpienie przyniosło oczekiwany skutek.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Zaraz znowu porcja kropelek a dziennie Bisia 9 razy po 1/2 krople a malutki Kicuś 6 razy dziennie po 1/2 krople, czyli razem 15 razy na dzień, dzień w dzień, malutki od 8 listopada dzień w dzień....
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob sty 31, 2015 14:09 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Bisiunia biedna - ale ja uwielbiam jak koteczki tak leza z lapkami podwinietymi - wygladaja wtedy jak oaza spokoju i zadumy :201461 To przypomina mi jak dawniej za mojej mlodosci w miastach wiekszych i mniejszych kobiety tak siedzialy w oknach z poduszka pod lokciami - teraz sie tego juz nie widzi. Bo kiedys nie bylo tv i bzdurnych programow typu trudne sprawy czy dlaczego ja? - to i w oknie sie posiedzialo i ksiazke przeczytalo....i nie bylo wyscigu szczurow za pieniedzmi jak teraz :?
Kazdy chce tylko jak najwiecej miec a niektorzy to nawet po trupach do tego daza. Los innych ludzi....a co dopiero zwierzat interesuje tylko stosunkowo niewielka grupe spoleczenstwa.
Mysle, ze komfort zycia Bisi bardzo sie polepszyl - musi jeszcze tylko calkowicie dojsc do formy zeby pan doktor juz jej nie meczyl i bedzie szczesliwa. Pisalas Aniu, ze Bisia ze wzgledu na to, ze jest niewidomo zostanie na zawsze u Ciebie - mam nadzieje, ze tak pozostanie, bo jednak bardzo jest z Wami zzyta :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob sty 31, 2015 20:35 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Anna61 pisze:Ja to zrobiłam, płakać mi się chce jak patrzę na Bisię, kocham ją, i mam wielką nadzieję, że na wiosnę będzie szczęśliwa na trawce i gdy zobaczy piękny otaczający nas świat.

Trzymam kciuki, żeby tak właśnie się stało :ok:
Markotna, bo lubi marudzić i lubi KOTY.

Nie kupuję i nie popieram kupowania z pierwszej ręki kosmetyków testowanych na zwierzętach.

marKOTna

Od: Śro lut 13, 2013 22:34

Post » Sob sty 31, 2015 21:23 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Tak będzie !!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lut 01, 2015 19:20 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Widzę, ze nadal problem z myszką, le nie dziwota przy tylu kotach :)

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze :)
Zwłaszcza u Dużej, Kiciusia i Bisi :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon lut 02, 2015 11:57 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Odzyskanie wzroku to dopiero początek, teraz musi się nauczyć z niego korzystać :ok: :ok: :ok: Potem dopiero będzie zabawa :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon lut 02, 2015 12:02 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Modjeska pisze:Odzyskanie wzroku to dopiero początek, teraz musi się nauczyć z niego korzystać :ok: :ok: :ok: Potem dopiero będzie zabawa :D

a ciotki będą sikać z radochy kiedy Ania napisze ,najlepiej pokaże jak Bisia wariuje
Jesoo,jak ja się tego doczekać nie mogę :oops:

jak dzisiaj nasza kruszynka ?
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lut 04, 2015 8:45 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Jak się kotki czują, zwłaszcza nasza rekonwalescentka :?:

Kciuki oczywiście cały czas za wszystkich, z Dużą włącznie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro lut 04, 2015 9:05 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Podlaczam sie do pytania. Zagladam kilka razy dziennie na watek ale cos nam Ania umilkla...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

[poprzednia][następna]