OTW13- maluszki...Jokot prosi o głosy w Krakvecie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 28, 2015 7:33 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Wszystkie zdjęcia ładne i widać, że kociaste dobrze trafiły :D , ale najlepsze z Fastrygą rozwaloną błogo na łóżku. :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 28, 2015 14:43 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Mam za sobą ciężki dzionek wizytowania się u lekarza ortopedy.
Rokowania mam nie fajne choć fotki ponoć nie są tak złe. Co jednak nic nie znaczy jak mnie uświadomiono.
Wyszłam obolała, bardzo zmęczona. Nie mogąc siedzieć przestałam wiele godzin czekając na kolejne kroki.
Nic tylko leczyć się.

Pinesia zaliczyłą wczoraj znów weta. Też nie jest fajnie z nią i jej oczkiem. Nie możemy kota jakoś ogarnąć bo świństwo nie chce jej odpuścić. Wszystko jej gra w głowinie. Reszta kota jest czysta. Wreszcie ją osłuchać się dało.Nie mruczała. Zmieniony został antybiotyk i zastosowany kolejny steryd. Poza tym jest radosna, ma apetyt co nas cieszy.
Idę poleżeć .Leki już wzięłam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 28, 2015 15:45 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

tak, trzeba mieć zdrowie do naszej służby zdrowia :roll:
:ok: za Pineskę, i za Ciebie oczywiście :ok:
:201461
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro sty 28, 2015 16:00 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

violet pisze:tak, trzeba mieć zdrowie do naszej służby zdrowia :roll:

A, to wiadomo. Dlatego ja nie choruję - wykończyłoby mnie to.

A jak się ma Milady?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro sty 28, 2015 21:43 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

8) a ja coś wiem 8)

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw sty 29, 2015 11:23 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Za Ciebie :ok: :ok: :ok: , za Pinezkę :ok: :ok: :ok: :ok: i za resztę podopiecznych :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw sty 29, 2015 12:37 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

koteczekanusi pisze:
violet pisze:tak, trzeba mieć zdrowie do naszej służby zdrowia :roll:

A, to wiadomo. Dlatego ja nie choruję - wykończyłoby mnie to.

A jak się ma Milady?

To samo mówiłam... do listopada 2014. Nie zostawiono mi wyboru.

Mila trzyma się choć nadal się smarcze. Woda jej leci z nosia . Ale już nie dusi się. Wróciła też ostrożność i pewna doza nieśmiałości do nas. Ale je, kuwetkuje, pcha się na jedzenie. Jednak jej brakuje dawnego apetytu. Sierść zrobiła się ponownie ładna.
Bardzo ładnie współpracowała z nami podczas choroby. Jako jedyna nie jadła , wymagała kroplówek i sztucznego karmienia. Z podawaniem leków i zastrzyków też było ok. Chyba wiedziała ,że to dla jej dobra to wszystko. Wystrachała nas oboje łasząc się do ręki i prosząc o głaski. Mruczała jak najęta. Teraz wraca do normy. Mam nadzieję ,że wraca bo jej wielki brzuś niepokoi mnie i tak.

Koty śpią .Ja też śpię. Raczej podejmuję próby spania.
Ludzie dzwonią o koty i każdy spełnia warunki adopcji. To znaczy ,że ... nie otwiera okien i balkonu :? . Lub ,jak ostatnia chętna, trzyma kota tylko w jednym pomieszczeniu. Na rozległą chatę kot wstępu nie ma. Nie byłam i nie jestem zachęcająca . Do tej pory nic na maila nie przyszło bym mogła uziemić umową adopcyjną i ankietą.
I pokazał się dawno nie widziany typ chętnego na kota ale nie chętnego umowie. Pytam takiego chętnisia po co do mnie dzwoni ? Jest wsio opisane i niech zacznie czytać tekst uważnie zanim numer wykręci.

Po wczorajszym międleniu u weta ludzkiego mam zły humor i spore boleści. Błogie polegiwanie, poruszanie się ostrożne po domku zmyliło moje odczucie bólu. Wyprowadził mnie doktorek z błędu oświadczając bym nie cieszyła się za bardzo bo dobrze nie jest. A boleśnie się o tym przekonałam jak kazał mi wykonywac figury :mrgreen: różniste u siebie w gabinecie. Tak, tak u ortopedy byłam. :twisted: Gdyby ktoś miał wątpliwości. A jeszcze boleśniej to do mnie dotarło jakam mało sprawna jak prześwietlenie na leżaka należało zrobić. Płasko i boczkiem. A to już cyrkowa fanaberia.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 29, 2015 15:26 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Pozdrawiam Was i życzę zdrowia <3
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw sty 29, 2015 17:20 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Jakim cudem dostałaś się do ortopedy
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sty 30, 2015 6:07 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

MalgWroclaw pisze:Jakim cudem dostałaś się do ortopedy

Dostałam skierowanie w listopadzie .Jak zadzwoniłam celem umowienia się otrzymałam odpowiedź, że zapisy są w grudniu .W grudniu wisząc oboje na telefonach,wreszcie dodyrdaliśmy się . Zapisano mnie na... koniec lutego . Na wieść o tym lekarz pierwszego kontaktu dobił pieczątkę"cito" stawiając autograf dodatkowo . By nie myślano żem fałszerstwo uskuteczniam . Jednak nie zdało się to na nic . Brak terminów . Choć przepisy nakazują wyznaczenie go w ciągu dwóch tygodni . Rozpoczęłam więc dzwonienie i ciągłe pytanie czy może coś, ktoś lub Bóg wie co się zmieniło . Odpowiedź zawsze taka sama . Do pewnego dnia. Byłam załamana i rozbita . Zadzwoniłam i coś chyba w głosie kobietę ruszyło bo wygrzebała jakiś wolny termin .Czasem warto nie odpuszczać .
Ot taka osobista historia"Trafiamy migiem do specjalisty"
Wiem, że ostatnimi czasy wątek zrobił się jedno tematowy . Zdominowany moim zdrowiem powoli przerabia się na ciąg smutków i żalów .Postaram poprawić się . Choć dla mnie to trudne chwile . Mało kiedy jestem skupiona na sobie . Teraz jednak robię to celująco:(
Chyba jednak najtrudniej jest pogodzić się z brakiem pełnego roboty dnia, gdy człek miał go wypełniony do ostatniej minutki . Bezczynność jest"mordercą" psychiki . Tak marzyłam o dniach tylko dla mnie. Marzenia pokretnie spełniły się . Należy bardzo uważnie je formułować:(
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 30, 2015 6:59 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Teraz cito już nic nie znaczy, bo ludzie nie znają łaciny. Ale i tak Ci się udało szybko. Moja babcia mówiła, żeby uważać, czego się chce, bo się spełni.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sty 30, 2015 9:00 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Asiu niezmiennie za Twoje zdrowie :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt sty 30, 2015 10:09 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

alix76 pisze:8) a ja coś wiem 8)

ja chyba tez wiem... o co chodzi :wink:

Dzięki za kciuki za moje zdrówko . Mocno są potrzebne :kotek:
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 30, 2015 11:49 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Sob sty 31, 2015 11:55 Re: OTW13-jaka będzie? Głosujmy proszę na Jokota s.27!

Asiulek,dużo zdrówka dla Ciebie i sierściuchów :ok: :1luvu:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

[poprzednia][następna]