Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 26, 2015 12:31 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

A ja dzisiaj siedzę w szafie. Postanowiłam że powywalam większość rzeczy w których i tak nie chodzę a miejsce mi zawalają. Spakowałam już wózeczek wełnianych bluzek do sprucia które robiła mi mama ale porozwlekały się i przez to w nich nie chodzę.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon sty 26, 2015 12:33 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Koniec przerwy czas do roboty - odezwę się za jakiś czas. :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 26, 2015 12:39 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Oj wlecze się wontuś wlecze :mrgreen:

strasznie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Ja to w ogóle nie wiem....nikt do nas nie zagląda a jak już to to to na chwilkę :placz: :placz: :placz: :placz:

ja wczoraj zajrzałam na chwilkę :)
i dzisiaj też

Właśnie .....NA CHWILKĘ :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

bo nie mogłam na dłużej :cry:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sty 26, 2015 12:59 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Hej Dziewczynki :)
Co do poszukiwanych miseczek - link poszedł do Ani na wątek :) W Ikea już ich nie ma chyba. Trzeba się tam czasem śpieszyć. Też raz kupiłam super miseczki 2 po 1,50 a potem wymyśliłam, że mogę mieć takie na przyjęcia na bogracz czy bigos i już nie było :) A te białe mam w domu i są piękne:)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon sty 26, 2015 13:16 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Łomamuniu, ta dziewczyna jak nie w pracy to w szafie:)
Ty to masz pomysły Ewcia :wink:
No i pracowita jesteś:)
Jak skończysz porządki w swojej, to zapraszam do mojej, z mojej nie wyjdziesz przez tydzień :mrgreen:
Bo ja mam zawsze poukładane inaczej :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon sty 26, 2015 13:29 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Ranyy :) To ja wywaliłam wszystkie szmaty z mojej szafy parę dni temu w nadziei, że ten ostatni gest zmusi mnie do poukładania ciuchów :oops: :oops: i porażka :(
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon sty 26, 2015 15:08 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Trzymam kciuki za odgracanie szafy :ok: :ok:
Ja to robię od jakiegoś czasu. Efekty są już widoczne - więcej luzu, ciuchy widocznie, a nie pochowane pod stertą innych, no i paradoksalnie mam się w co ubrać, bo z tego co zostało skomponowałam parę zestawów.
Co prawda jeszcze mam co nieco do "zbycia"... Kilka ciuszków próbuję "donosić", mocniej zniszczyć i bez żalu wyrzucić.

Proponuję zaprząc koty do pomocy. Ja w weekend wyrzuciłam jedne legginsy, które nie bardzo nadawały się nawet po domu (kocie kłaki wlazły w nie tak głęboko, że nie dało się odsierścić)
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sty 26, 2015 16:32 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Hej Dziewczynki :)
Co do poszukiwanych miseczek - link poszedł do Ani na wątek :) W Ikea już ich nie ma chyba. Trzeba się tam czasem śpieszyć. Też raz kupiłam super miseczki 2 po 1,50 a potem wymyśliłam, że mogę mieć takie na przyjęcia na bogracz czy bigos i już nie było :) A te białe mam w domu i są piękne:)

Jesteś wielka!!!!! Kupię kilka tych miseczek,ich faktycznie w ofercie na ikeowskiej stronie nie ma :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sty 26, 2015 17:50 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

--------------------------------------------------------------------------

strasznie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:[/quote]
------------------------------------------------------------------------------

Ja to w ogóle nie wiem....nikt do nas nie zagląda a jak już to to to na chwilkę :placz: :placz: :placz: :placz:[/quote]
-------------------------------------------------------------------------------

ja wczoraj zajrzałam na chwilkę :)
i dzisiaj też[/quote]
-----------------------------------------------------------------------
Właśnie .....NA CHWILKĘ :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:[/quote]
----------------------------------------------------------------------------------------------

bo nie mogłam na dłużej :cry:[/quote]
-------------------------------------------------------------
A dlaczemuuuuuuu........................ :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 26, 2015 17:52 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Hej Dziewczynki :)

Dzięki Klaudia ! :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 26, 2015 17:55 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

AnnAArczyK pisze:Łomamuniu, ta dziewczyna jak nie w pracy to w szafie:)
Ty to masz pomysły Ewcia :wink:
No i pracowita jesteś:)
Jak skończysz porządki w swojej, to zapraszam do mojej, z mojej nie wyjdziesz przez tydzień :mrgreen:
Bo ja mam zawsze poukładane inaczej :mrgreen:

Zuziu - ja mam zdecydowanie za dużo rzeczy których nie noszę ale zawsze szkoda wyrzucić. Podchodziłam do tego jak pies do jeża aż dziś w końcu powiedziałam - dość trzeba coś z tym zrobić. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 26, 2015 17:56 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

klaudiafj pisze:Ranyy :) To ja wywaliłam wszystkie szmaty z mojej szafy parę dni temu w nadziei, że ten ostatni gest zmusi mnie do poukładania ciuchów :oops: :oops: i porażka :(

I co ? Nadal leżą i czekają aż je wsadzisz do szafy ? 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 26, 2015 18:10 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Ewa L. pisze:A ja dzisiaj siedzę w szafie. Postanowiłam że powywalam większość rzeczy w których i tak nie chodzę a miejsce mi zawalają. Spakowałam już wózeczek wełnianych bluzek do sprucia które robiła mi mama ale porozwlekały się i przez to w nich nie chodzę.

Cześć :D
Ambitny masz plan :ok:
Ja ostatnio przestałam wywalać niby niepotrzebne rzeczy, bo potem nagle coś mi się przypomniało chciałam założyć i nie ma :( no chyba, że faktycznie zniszczone.To dobrze zrobić miejsce na nowe :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon sty 26, 2015 18:12 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

MB&Ofelia pisze:Trzymam kciuki za odgracanie szafy :ok: :ok:
Ja to robię od jakiegoś czasu. Efekty są już widoczne - więcej luzu, ciuchy widocznie, a nie pochowane pod stertą innych, no i paradoksalnie mam się w co ubrać, bo z tego co zostało skomponowałam parę zestawów.
Co prawda jeszcze mam co nieco do "zbycia"... Kilka ciuszków próbuję "donosić", mocniej zniszczyć i bez żalu wyrzucić.

Proponuję zaprząc koty do pomocy. Ja w weekend wyrzuciłam jedne legginsy, które nie bardzo nadawały się nawet po domu (kocie kłaki wlazły w nie tak głęboko, że nie dało się odsierścić)

Już jest zdecydowanie lepiej ale to jeszcze nie to. Mam w planach całkowite przemeblowanie i reorganizację całego pokoju.
Spróbujcie sobie wyobrazić jak jest teraz.
Pokój jest w kształcie prostokąta. Na prawej krótszej ścianie jest okno a po lewej stronie dłuższej ściany jest wejście do pokoju.
Pod oknem stoją dwa drapaki. Wzdłuż dłuższej ściany na przeciwko drzwi od okna stoją - bieliźniarka, komoda z szufladami na której stoi telewizor, szafka pod telewizor na której stoi wieża i kolumna, biblioteczka, mała szafka, biurko pod komputer, transporterek i stojąca lampa w rogu pokoju.
Na krótszej ścianie na przeciwko okna - fotel, ława, fotel , szafa za drzwiami.
Dłuższa ściana z drzwiami wejściowymi od strony okna - szafka z barkiem, nocny stolik i lampa stojąca, kanapa i przy drzwiach drapak.
W efekcie pokój jest zagracony na maxa.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 26, 2015 18:15 Re: Zuzia i Pola po raz 28 ♥♥♥

Annaa pisze:
Ewa L. pisze:A ja dzisiaj siedzę w szafie. Postanowiłam że powywalam większość rzeczy w których i tak nie chodzę a miejsce mi zawalają. Spakowałam już wózeczek wełnianych bluzek do sprucia które robiła mi mama ale porozwlekały się i przez to w nich nie chodzę.

Cześć :D
Ambitny masz plan :ok:
Ja ostatnio przestałam wywalać niby niepotrzebne rzeczy, bo potem nagle coś mi się przypomniało chciałam założyć i nie ma :( no chyba, że faktycznie zniszczone.To dobrze zrobić miejsce na nowe :)

Witaj Aniu! :1luvu:
Większość to rzeczy w których nie chodze od lat. Albo za małe bo " wyrosłam " z nich :mrgreen: albo masa swetrów zajmujących mega dużo miejsca ale szkoda wyrzucić bo mama robiła je własnoręcznie. Sweterki zapakowałam mamie do sprucia i przeróbki.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]