Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 25, 2015 1:35 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

przepraszam, że mnie dziś nie było - byłam w Seidlu. I jeśli można chciałabym się odnieść do regulaminu. Zasadniczo wszystko IMHO jest okej, tylko jakieś tam małe wąty, które być może były brane pod uwagę w czasie rozmów, ale nie zostały jasno określone - dlatego wolałabym je wyjaśnić :oops:

pyma pisze:• - w każdym pokoju zostawić miskę lub karmnik z suchą karmą,

Ilość karmy i wody należy dostosować do ilości kotów w danym pomieszczeniu.

zasadniczo jest to jasne. Ale IMHO - proszę, zwłaszcza jeśli chodzi o "duży pokój" - stawiajmy więcej miseczek z żarciem suchym. Ta sama ilość, tylko "podajników" więcej. Pamiętacie, co mówiła Basia-behawiorystka? jeśli damy trzy miseczki - jedną z nich natychmiast zawładnie Paulinka. Mało tego - jak ktokolwiek podchodzi do drugiej miski - ona natychmiast tam jest i też buczy. Koty bardziej wycofane nie mają szansy podejść do jedzenia. Nie chodzi mi absolutnie o stawianie miseczek w wersalce, tylko o to, aby było ich więcej. W ostatnim tygodniu byłam tam codziennie, troszkę poobserwowałam i próbowałam to rozegrać jakoś - wyszło mi, że 6-7 miseczek jest super. Trzy w stałych miejscach - przy biurku, pod ścianą i przy drzwiach od szpitalika - plus trzy-cztery troszeczkę odsunięte. Bardzo fajnie sprawdza się miseczka postawiona w lustrzanym odbiciu po drugiej stronie tej ściany dzielącej - od strony drzwi do kuchni. Drugie fajne miejsce to parapet okna z tej strony co szpitalik. Na dwie kolejne jeszcze nie mam pomysłu...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie sty 25, 2015 20:21 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Pytanie z maila;
czy mamy coś do towarzystwa dla Teodora?
i czy ktoś będzie ok 15.30? potrzebuje wsparcia w adopcji Teosia :D
Obrazek
Obrazek

anmajo

Od: Śro sty 30, 2013 15:28

Post » Nie sty 25, 2015 20:28 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

anmajo pisze:Pytanie z maila;
czy mamy coś do towarzystwa dla Teodora?
i czy ktoś będzie ok 15.30? potrzebuje wsparcia w adopcji Teosia :D

Już? :) :ok: Gienek na drugiego :D
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Nie sty 25, 2015 21:27 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

albo Ninka - jest spokojna, cudowna, kochana i słodka - do tego piękna - same zalety :wink:

albo Osi - łagodna, milusia i chętna do zabawy

albo Paulinka - ta przynajmniej zadba o figurę Teodora by za bardzo nie przytył - sama wszystko pożre :twisted: :wink:

Fryderyk chyba zbyt żywiołowy
Bagera nie przepada za innymi kotami
podobnie Amelka

( Bella teoretycznie ma dom - tak samo Elwirka - więc one raczej do adopcji nie są ) - choć akurat chęci u Państwa na adopcję Elwirki nie podejrzewam...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie sty 25, 2015 23:17 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Na Teosia trzeba uważać - wczoraj ktoś go zamknął w kuchni - tak się schował.
Amelka go atakowała dzisiaj.

Znowu któreś nasikało przy kuwecie w pokoju zabaw, może Wam się uda namierzyć kto?
W pokoju seniorów ktoś zwymiotował chrupkami.

Poległam dzisiaj z Cyckiem (w ogóle nie chciał jeść, za to dużo pił przez cały dyżur, ładnie się też załatwiał) i częściowo z Jadzią :( (dostała kroplówkę i została nakarmiona, ale z lekami się nie udało :(

Bardzo Dziękuję za wsparcie dzisiaj Asi, Piotrowi, Anecie i Adze :)

Ps. Zrobiłam w domu pranie i przywiozłam czyste kocyki do szpitalika.

Dobrego tygodnia Wam życzę (wszystkim)

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pon sty 26, 2015 8:08 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Agnieszka, świat sie nie zawali, że Jadzia leków wczoraj nie zjadła. Dostała kroplówkę i nakarmiłyście ja. Super :ok:
Mama nadzieje, że dzisiaj po zdjęciu wenflonu będzie się czuła lepiej :roll:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pon sty 26, 2015 8:53 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Nina jest przepiękna, moze ktos się wreszcie w niej zakocha?
Obrazek Obrazek

Bagera
Obrazek Obrazek

Smutny Gienek
Obrazek

Łucja się bardzo wyluzowała. Trzeba ja jakoś popromować. Ona lubi inne koty - anamjo - może jako towarzystwo dla Teodora?
Obrazek Obrazek

Królowa Matylda
Obrazek

Ciociu miziaj...
Obrazek

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pon sty 26, 2015 9:56 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Ja dzisiaj będę ale później, koło 17.
Maciek promuj koty które są u nas najdłużej. Osi spokojna do innych kotów i lubi się bawić, to samo Łucja tylko pamiętaj o alergii :D
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pon sty 26, 2015 10:48 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

[quote="Pietraszka"]Na Teosia trzeba uważać - wczoraj ktoś go zamknął w kuchni - tak się schował.
Amelka go atakowała dzisiaj.

O kurde, to ja go zamknęłam, wychodziłam ostatnia. Całe szczęście że jesteś zawsze rano, a nie później.
Na drugi raz będę dokładnie sprawdzać i pilnować, ehh. Tak, Ninka czy Osi będą lepszymi towarzyszkami dla Teosia, w końcu rzeczywiście dłużej są w lokalu. Trzymam mocno kciuki za adopcję Macieju!:)

Paula P.

Od: Nie lis 09, 2014 10:22

Post » Pon sty 26, 2015 19:07 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Jutro na dyżurze będę pare minut po 14.00

Paula P.

Od: Nie lis 09, 2014 10:22

Post » Pon sty 26, 2015 22:14 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Po dyżurowe refleksje :roll:

Dziś w kociarni było dużo gości z darami i w sprawie adopcji naszych kochanych futrzaków. :201461
Niestety adopcja Teodora nie doszła do skutku sam Teodor średnio się tym przeją i smacznie wylegiwał sie na kanapie w pokoiku u Tjfuna bo teraz tam rezyduje i chyba jest mu tam lepiej niż na ogólnym bo się nie chowa.
Później przyszła jeszcze inna Pani i Pan i jednym uchem usłyszała ze chętnie by wzięli Teodorka ale jakieś ale sie pojawiło. :?

Nasze chorowitki Jadzia i Cycek maja juz odstawione kroplówki i leki.Jadzia ma zdjęty welflon.
Była na wizycie kontrolnej i badaniach krwi dziś.
Jedynie Jadzia jest teraz na sterydzie tym co kiedyś podawanym do pyszczka raz na 3 dni.
O ile Cycek przed wyjście zjadł miamora z saszetki troche o tyle Jadzi nic ale chociaż przy sprzątaniu wyszła i była zainteresowana człowiekiem. :kotek:

Matylda odżyłam w pokoiku seniora aż miło patrzeć jak dokazuje :201479

Tajfun też na moje oko ma sie lepiej apetyt mu dopisuje i klei sie do miziania :201461 Tajfunowi też dajemy spokój z aplikacja leków.

Paulinka dziś przywitała Agę z chorym spuchniętym oczkiem także zaliczyła wizyte u weta i aplikacje leków.Lekko spuchnięte i przymknięte ma jeszcze oczko ale po antybiotyku powinno być dobrze!

Łucja jakaś dziwna dziś była :( ma te zmiany skórne tez na brzuchu i jakaś taka śnięta chodzi.

Gienek ma rozwolnienie dostał nifuroksazyt w kabanosku nawet sie nie zorientował co je i a jutro Aga zabiera go do weta na kontrolne badnie krwi bo do tego ma strasznie matową i brzydką sierść, niby ta zmiana grzybiczna na łapce schodzi ale Gienio jakoś taki smutny wzrok ma i mało dokazuje jak na swoje możliwości.
Choć dziś nas zaskoczył i wtarabanił sie na rant drzwi od łazienki i nie wiedział jak zejść mały niemotek-kotek :201498 Pyma ma fotki z tej eskapady na wysokościach :)

Osi bardzo lubi dosadne pieszczoty, "tarmoszenie" i zabiegi spa z użycie grzebyka do czesania. :kotek:

Amelka dziś zaliczyła na własne życzenie przez moja nieuwagę trochę wizytę u Coco.Na szczęście Coco była zajęta konsumpcją i nie zauważyła gościa u siebie.

Postaram sie skonstruować ogłoszenia dla Gienka i małej Szylki myślę o imieniu dla niej Shila albo Sonia :201461

Wazonek17

Od: Sob sie 02, 2014 14:57

Post » Pon sty 26, 2015 23:03 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Nie było mnie na zebraniu ale jakieś tam pomysły przychodzą mi do głowy na szybko np.
- album ze zdjęciami naszych podpieczonych zarówno tych z kociarni, domów tymczasowych czy lecznicy.Coś takiego dla nas taka pamiątka o tym ile i jakie koty uratowaliśmy, wyadoptowałśmy.Wiem , że wszystko jest na fb i stronie ale jednak to nie to samo jak album pamiątkowy naszych kochanych futrzaków.

- na naszej stronie w zakładce adopcje każdy kot mógłby mieć swoją zakładake imienna z swoja historią/kartotekę i zdjęciami.
Ewentualnie na nasz użytek taka baza z danymi naszych kotów z kociarni, DT czy lecznicy żeby każdy wolontariusz nawet nie znając osobiście kota mógł dla ewentualnego nowego opiekuna podać podstawowe informacje o kocie, jego historie leczenia, uwagi dla nowego domu.

- w ramach rozpropagowania informacji o działalności fundacji i poznaniu jej członków i podopiecznych tworzyć na bieżąco bazę danych z imprezami ( targi, wystawy ) w których moglibyśmy brać udział na zasadach zaproszenia nas ale też czasem "wproszenia się" oczywiście za uprzednim porozumieniem z organizatorem takiej imprezy.Może udałoby sie np wynegocjować, że w zamian za bezpłatne uczestnictwo umiscimy jakis baner albo link do ich strony na naszej.

Wyczytałam , że jest Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych
7-8 lutego 2015, Łódź
KS Społem, ul. Północna 36
http://www.mmlodz.pl/artykul/do-lodzi-z ... id,tm.html
http://www.klubkota.pl/

albo

Felis Polonia i Supreme Cat Club
zapraszają na Pokaz Kotów w Galerii Łódzkiej 8 lutego 2015
Pokaz odbędzie się w godzinach 10.00-17.00

http://www.supremecatclub.pl/pokaz-galeria.php

Wiem, że wszystkie takie przedsięwzięcia wymagają poświecenia czasu i pieniędzy ale proszę bez krytyki bo to tylko na razie są pomysły na szybko. :mrgreen:

- zdjęcia naszych futrzaków w ramach pocztówek do sprzedaży albo wysyłania w ramach podziękowań dla darczyńców.Przypieczętowane łapką kota ze zdjęcia :kotek:

- w ramach podziękowań jeśli jest to oczywiście możliwe prawnie umieszczanie na naszej stronie personalnych podziękowań dla firm z ich logiem i linkiem do ich strony.

Może wystarczy idę spac :cat3:

Wazonek17

Od: Sob sie 02, 2014 14:57

Post » Wto sty 27, 2015 9:19 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Lidka :mrgreen: :ok:
Bardzo cieszy Twój zapał i pomysły :ok:

gdyby chciało Ci się robić album z naszymi podopiecznymi - fantastycznie :ok:

baza kotów już była - niestety - nikt tego po czasie nie aktualizował i nie sprawdziło się to w praktyce. Każdy wolntariusz i każdy dom tymczasowy musiałby mieć dostęp do takiej bazy i ją regularnie aktualizować - w praktyce to nierealne i nie do wyegzekwowania. Chyba, że ktoś chciałby taką bazę prowadzić sam - i zbierać sam informacje od poszczególnych osób - wtedy to ma szansę istnieć i może być pomocne. Tylko, że większość z nas ma pełne ręce roboty już teraz i nie jest w stanie wziąc na siebie więcej.
Poza tym - swego rodzaju "baza" jest w tym wątku w pierwszym poście - coś jak album naszych obecnych i byłych podopiecznych :wink: - tylko, że to też jest ogrom pracy by to aktualizować na bieżąco :(
Zakładki imienne na stronie każdego kota raczej nie są możliwe - wszystkie koty są w dziale adopcji - nie ma sensu tego powielać, bo to dodatkowa robota i dodatkowo zajęte miejsce na serwerze, za które trzeba płacić. A już teraz brakuje nam miejsca i musieliśmy go dokupić.

Co do wystaw - na wystawy trzeba zostać zaproszonym - wprosić się nie da. W wystawie mogą uczestniczyć tylko 2-ie fundacje i zaprasza je organizator wystawy. Od ponad 2 lat jesteśmy zapraszani na wystawy organizowane przez Cat Club :1luvu: i w nich bierzemy udział - byliśmy na ostatniej - na razie kolejnego zaproszenia nie dostaliśmy. Jeśli dostaniemy - na pewno się na wystawie pojawimy

A podziękowania z kotami wysyłamy od baaaardzo dawna darczyńcom :wink:
to samo z podziękowaniami dla darczyńców na stronie - jeśli poszukasz - znajdziesz :wink:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto sty 27, 2015 10:11 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

A oto i Gienio akrobata :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Wto sty 27, 2015 10:13 Re: Kociarnia Kotyliona - dyżury - koty szukają domków

Dyżury

wtorek (27.01) - Paula P.
środa (28.01) - JoannElle
czwartek (29.01) - Wazonek17/Pietraszka
piątek (30.01) - Georg-inia
sobota (31.01) - WIELKIE SPRZĄTANIE :201432 :201432
niedziela (01.02) -
poniedziałek (02.02) -
wtorek (03.02) -
środa (04.02) -
czwartek (05.02) -
piątek (06.02) -