Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Pt sty 23, 2015 10:33 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Jak dobra agencja to wiadomo, że inna gadka i inne pieniądze :wink: Jakkolwiek będzie, zrobimy by było jak najlepiej :ok:

Jak janioł, to chyba tylko piórków wypada, bo ponoć takie sztuczne janioły, to złe som :wink:

Pracy ciąg dalszy. Dziś jestem mało przytomna :|

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt sty 23, 2015 10:56 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Oprzytomniej - musisz się Kajem opiekować :D
Z piórków?? Trzeba by je komuś wyrwać! Się nie zgadzam!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sty 23, 2015 11:21 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Można z ziemi pozbierać, bo chyba kiedyś to wypadnie, jak włos :wink:
Własnie, Kajetan się na mnie patrzy wzrokiem nieszczęśnika, bo zjadł i nikt się z Nim piłeczką nie chce ganiać... (Morelowa, Ty się ciesz, że masz leniwe koty :placz: najbardziej lubię takie zwierza. Pasują do mnie :mrgreen: )
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
A to moja nowa roślinka. Ponoć żelazna. Zobaczymy ile wytrzyma...
(ps miała być piękna i wielka - moja Babcia ma ponad 70 cm - a okazała się być pokurczem... ale jak dobrze pójdzie, to już za 5 lat będę mogła konkurować z tą babciną :wink: )

Aia

Post » Pt sty 23, 2015 18:07 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Lubię patrzeć na Kaja,fajną mordeczkę ma,zagłaskałabym go :mrgreen:
Moja Tośka jest aportująca,masakra...jak przyniesie kulkę z folii,to koniec...godzina rzucania :mrgreen:
Niech roślinka Ci pięknie rośnie! :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt sty 23, 2015 20:19 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Zamiokulkas ![jak sie można tak nazywać??] Mam jednego, większego, ale rośnie tak sobie mimo takich - teoretycznie - warunków jak mieć powinien, czyli byle jakich. Dostałam od sąsiadki, która miała dwa - jeden rósł ładnie, a drugi tracił liście i tego dostałam :mrgreen: Liści nie traci, ale też słabo ich przybywa.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 23, 2015 20:46 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Mój się będzie jakoś inaczej nazywał :mrgreen: jak tylko pokaże mi swój charakter (i nie umrze po miesiącu - ostatnio padł mi skalniak... ponoć wytrzymała roślinka, która nie potrzebuje dużo wody, ususzyła się w tydzień :| :evil: )
Zamiokulkas zwany jest też ZZ albo Pony Tail :)
Moja Babcia ma rękę do roślin. Żebym Wam pokazała storczyki, które się prawie łamią od kwiatów albo "raczki"-grudniaki, które kwitną przez pół roku... ja zupełnie przeciwieństwo. Ma też hodowle fiołków.
Zamiokulkasy :mrgreen: ma dwa jeden wielkości całej ręki, drugi ten ogromniasty (przepiękny! chciałam ukraść, ale za ciężko by było, to Dziadek powiedział, żebym sobie kupiła... no moze mój mi tez się kiedyś spodoba :mrgreen: ). Oba wypuszczają pędy (tyczki, badyle, jakkolwiek) jak szalone. Są u Niej od 4 mies, a już dorobiły się 3 nowych listnych elementów.

Na Kajetana to tak średnio patrzeć :mrgreen: Stare, siwe, kościste :wink: ale za to przytulać to teraz bez końca :1luvu:

Aia

Post » Sob sty 24, 2015 11:21 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Hej weekendowo :D

A tam gadasz,świetny psiurek z niego i bardzo lubię oglądać go na zdjęciach! <3 :)
Moja mama ma cudowne storczyki,pięknie kwitną,cały czas :D
Obrazek

aannee99

Post » Sob sty 24, 2015 11:41 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Dzień dobry.
Dziś mnie głowa boli, jakbym miała być chora (ale ja nie choruje!). Popijam kawę i już myślę o herbacie z imbirem i cytryną.
Ale wczoraj skończyłam zamówienie, czyli jedno ufff, mogę dziś schować się pod koc.

Miło, że ktoś prócz mnie lubi patrzeć na zdjęcia Kaja :mrgreen:

Aia

Post » Sob sty 24, 2015 12:12 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Ty masz o tyle lepiej,że możesz na niego patrzeć codziennie w realu,a nie na zdjęciach :D No i miziać możesz,a to wielka przewaga przecież :D

Choróbsko?. Nie daj się! :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Sob sty 24, 2015 12:18 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Takiego złapałam :mrgreen:
Obrazek
i jęczy tam :roll:

Na starość Kaj się zrobił fajny, można Go opleść ramionami, przytulić twarz do ciepłej główki-makówki, nakryć się kołdrą i spać tak z Nim godzinami. Za młodu robiło Mu się gorąco po pół godzinie i uciekał na koc, w zadnie rejony człowieka albo schodził na podłogę.

Aia

Post » Sob sty 24, 2015 12:47 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Miejscówę Kaj ma świetną!!!! :mrgreen: Zabawka wielka troszkę,ale widać,że mu pasuje 8)
Może nasza Luna jak będzie starsza,to też zrobi się taka jak Kaj,że pod kołderką poleży? :D
Póki co,to do łóżek nie wchodzi,od małego tak właściwie nauczona,ale czasem jak jej pozwoliłam,
to wlazła,chwilę poleżała i szła na panele albo na płytki w kuchni się kłaść,bo chłodniej jednak ;)
Obrazek

aannee99

Post » Sob sty 24, 2015 20:59 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Aia pisze:Miło, że ktoś prócz mnie lubi patrzeć na zdjęcia Kaja :mrgreen:

No wiesz? W portrety Kajetana można się wpatrywać godzinami...
Nie choruj kobieto.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sty 25, 2015 11:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Heeej

Jak się czujemy? :)
Obrazek

aannee99

Post » Nie sty 25, 2015 13:13 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Wróciłam ze spaceru :) Było cudownie (uwielbiam tak łazić z aparatem :wink: no, lepiej by było gdybym miała na prawdę aparat, a nie tylko telefon, ale może to nadrobię, jak pogoda dopisze :) ). Spotkałam rodzinę łabędzi, mnóstwo kaczek i śmieszek, wszystkie tłuste, jak bąki, bo ludzie, co i rusz do nich schodzą i karmią :wink: Zaraz Aniu pobiegnę do Ciebie na wątek i wrzucę zimowe foteczki :) Ale wpierw sama coś zjem, bo zgłodniałam od świeżego powietrza ;)

Aia

Post » Nie sty 25, 2015 13:31 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

A nie masz własnego wątka do wrzucania zdjeć?? :evil:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]