Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
betell pisze:Przeciwnicy sterylizacji często budzą u mnie poczucie bezsilności.
Dlatego chyba się ośmielę i zrobię bazarek z książek na powszechną sterylizację.
I tak sobie pomyślałam, że może (jeśli dam sobie radę t tymi bazarkami, bo nigdy nie robiłam) to następny bazarek byłby na te dwa łazienkowe pluszaki? Powiedzmy, na ogłoszenia dla nich u Cat Angel? Albo sesję zdjęciową do ogłoszeń?
Oczywiście jak przyjdzie ich czas, nie chcę tych spraw poganiać, ani się szarogęsić.
Tak sobie pomyślałam.
Mam dużo książek, kupowanych na wakacje, takich do poczytania na leżaku. Nie wracam do nich, leżą i zajmują miejsce a da się je posłać w świat.
To jak?
Uwaga. Edytuję. Zrobiłam bazarek - część pierwszą- na Powszechną Sterylizację. Bardzo się cieszę.
viewtopic.php?f=20&t=167189
MalgWroclaw pisze:Byłam na korytarzu
Frania
Zejdę gwałtowną śmiercią![]()
przez koty, jakby ktoś nie wiedział, dlaczego![]()
Nie chciałam pisać, ale piszę ku przestrodze. Frania, lat 12, kotka w poważnym wieku, wyskoczyła mi na korytarz, jak wracałam do domu. Weszłam, wyjrzałam jeszcze po coś, kotka znalazła się za drzwiami w sekundę i poleciała przed siebie. W przedpokoju stała Pralcia, więc odruchowo zamknęłam drzwi, co było błędem, bo Frania nie wiedziała, gdzie ma iść. Dopadłam ją.
Alyaa pisze:Ja ostatnio uciekam na klatkę. Ostatnio przemknąłem Dużej między nogami, tak szybko, że nie zauważyła. Szybko się jednak zorientowała - daleko nie zwiałem. Mistrzynią ucieczek jest Pestka. Ona tylko czeka na szerzej otwarte drzwi, zeby zwiać. Duża (albo Duży) wraca potem zziajana i złorzeczy coś o trzypiętrowej wycieczce.
Ogryzek
betell pisze:Alyaa pisze:Ja ostatnio uciekam na klatkę. Ostatnio przemknąłem Dużej między nogami, tak szybko, że nie zauważyła. Szybko się jednak zorientowała - daleko nie zwiałem. Mistrzynią ucieczek jest Pestka. Ona tylko czeka na szerzej otwarte drzwi, zeby zwiać. Duża (albo Duży) wraca potem zziajana i złorzeczy coś o trzypiętrowej wycieczce.
Ogryzek
Ja nie mam klatki schodowej - u mnie jest od razu podwórko! Dużo miejsca do biegania za uciekającym kotkiem.
Wszystkim uciekinierom dedykuję to :
http://cheezburger.com/7755641088
Alyaa pisze:EDIT: Przez te ucieczki Pestki, to mamy oboje z TŻ taki nawyk, że gdy wchodzimy do klatki, to delikatnie otwieramy drzwi, patrząc, czy jakiś kot nie próbuje uciec na dwór.
MalgWroclaw pisze:Alyaa pisze:EDIT: Przez te ucieczki Pestki, to mamy oboje z TŻ taki nawyk, że gdy wchodzimy do klatki, to delikatnie otwieramy drzwi, patrząc, czy jakiś kot nie próbuje uciec na dwór.
Ja tak robię, wchodząc i wychodząc z cudzych mieszkań i domów, w których mieszkają tylko ludzie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Kankan, Lifter i 15 gości