Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 19, 2015 19:39 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No to już są i porażka na pełnej linii - znowu kompletnie spalone k... mam dość tego piekarnika, w życiu nie miałam takiego chłamu, a ten mam mastercook z mieszkaniem kupiony, w sensie że poprzedni właściciele go zostawili. takie coś jak drożdżówka nie ma prawa się spalić, bo to się powinno równo piec. W mieszkaniu siwo a drugą partię piekłam krócej, nie wiem czy się upiekły czy nie są surowe, ale wiem że są spalone jak poprzednie.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon sty 19, 2015 19:40 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

aannee99 pisze:Może uda się je zjeść :ok:

Są w miarę zjadliwe, gdyby nie to że takie spalone :(

klaudiafj

Post » Pon sty 19, 2015 19:42 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

trudno.. ostatecznie jak fatalny piekarnik, co zrobisz.. :roll: Ale ja nawet przypaloną drożdżówkę bym zjadla :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon sty 19, 2015 19:47 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Mój to nawet na wpół surową wrąbie byle nie kupować nowego piekarnika :D hehe nie no, jemy spalone, w smaku nie jest źle, ale szkoda że nie jest modelowo :)

klaudiafj

Post » Pon sty 19, 2015 20:14 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

A tam! Najważniejsze że dobre, a takie tam lekkie przypalenie - to nic !:P:)
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pon sty 19, 2015 20:18 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Jasne że tak! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon sty 19, 2015 20:36 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Głowa do góry kochana,nie Twoja wina :1luvu: my kupiliśmy te mieszkanie i była tu kuchenka gazowa z elektrycznym piekarnikiem,który był zepsuty co dla mnie było straszne, bo uwielbiam piec, często też pieczemy mięso,robimy zapiekanki.. Jakiś czas się przemęczyłam i kupiliśmy w końcu kuchenkę elektryczną w pełni, uwielbiam ten piekarnik :) Ty też w końcu będziesz miała i będziesz piekła super wypieki :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sty 19, 2015 21:03 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Kiedyś miałam cały gazowy i wszystko mi pięknie wychodziło :) A ten faktycznie zepsuty jest :) M. mnie ochrzanił że napisałam to na forum, że mam zepsuty piekarnik :ryk: dobrze, niech się wstydzi i niech kupuje :)
A jakie macie Wy piekarniki?

klaudiafj

Post » Pon sty 19, 2015 21:27 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Kiedyś miałam cały gazowy i wszystko mi pięknie wychodziło :) A ten faktycznie zepsuty jest :) M. mnie ochrzanił że napisałam to na forum, że mam zepsuty piekarnik :ryk: dobrze, niech się wstydzi i niech kupuje :)

Niech kupuje, a co! :twisted: :mrgreen:

Ja nie wyobrażam sobie piec inaczej niż w elektrycznym i na termoobiegu. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon sty 19, 2015 22:07 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ja nie zawsze piekę z termoobiegiem :) Kiedyś miałam piecyk gazowy, potem zamieniłam na elektryczny i mogę powiedzieć, że zdecydowanie wolę elektryczny. Nie wyobrażam sobie teraz zmiany z powrotem na gazowy... :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon sty 19, 2015 22:23 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Sihaja pisze:Ja nie zawsze piekę z termoobiegiem :) Kiedyś miałam piecyk gazowy, potem zamieniłam na elektryczny i mogę powiedzieć, że zdecydowanie wolę elektryczny. Nie wyobrażam sobie teraz zmiany z powrotem na gazowy... :)

To chyba kwestia przyzwyczajenia. :wink: Ale na termoobiegu jest szybciej jednak. Taka drożdżóweczkę piekę góra 20 minutek. :P Ale jak mówię, kwestia przyzwyczajenia. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon sty 19, 2015 22:24 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Spaleniznę możesz zeskrobać na tarce o małych oczkach :mrgreen: Drożdżówka ma obowiązek się spalić, szczególnie gdy jest na dole i ma za dużą temperaturę :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon sty 19, 2015 22:29 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Kiedyś miałam cały gazowy i wszystko mi pięknie wychodziło :) A ten faktycznie zepsuty jest :) M. mnie ochrzanił że napisałam to na forum, że mam zepsuty piekarnik :ryk: dobrze, niech się wstydzi i niech kupuje :)

Hahaha, dobre podejście do sprawy :mrgreen:
Ja mam firmy Amica,płytę ceramiczną piekarnik elektryczny :) z gazu zrezygnowaliśmy gdy kupiliśmy elektryczną kuchenkę :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sty 19, 2015 22:41 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No ja też mam problem ze swoim piekarnikiem... Generalnie coś chyba z temperaturą jest nie tak, bo do każdego przepisu muszę doliczyć co najmniej 15 minut. I to nie ważne, czy ciasto, czy mięso. Jak robię dokładnie jak w przepisie, to wychodzi na wpół surowe. Dopiero jak potrzymam 15-30 min dłużej, to jest ok. Dziwne... Czasem podkręcam temperaturę, ale wtedy się np. zbytnio przypala z wierzchu... :roll: A niby nie jest stara ta kuchenka ...

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon sty 19, 2015 23:13 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Jakbym piekła z termoobiegiem drożdżówki to miałabym po 10 min spalone a w środku surowe. Jak piekę normalnie z dolnym grzaniem to po 20 min jest spalone ;p Ten piekarnik nie trzyma temperatury i wg temperatura rośnie do kosmicznych mocy, dlatego ciasta mam spalone i surowe w środku :) Najlepiej to było widać po pierniczkach świątecznych - pierwsze piekły się 18 min, druga tura 12 i już zaczynało się przypalać a trzecia po 8 min już się spalała :( Jak nic - kopnięty piekarnik!
Teraz pytanie - czy jak kupię nowy to on na pewno nie będzie się tak zachowywał i będę sobie piekła drożdżówki 15 min - cudnie wyrosną i nic się nie spalą, albo ciasta które będę piekła tak jak jest w przepisie i ślicznie wyrosną i się nie spalą. Jak tak słucham to wiele osób ma jakieś rąbnięte piekarniki, ale potem kupuje nowe i problemy się rozwiązują :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]