Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 15, 2015 14:50 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Sihaja pisze:Hej :)
Jeszcze słówko co do skrobi.
Jak już pisałam, gdy kot zje myszkę czy ptaszka, to tam jest skrobia już w jakimś stopniu rozłożona. W karmach też jest już częściowo przetworzona. Natomiast jak dajesz zwykłego ziemniaka, tam jest żywa, nieprzetworzona skrobia. I to nie jest dobre. Oczywiście, dopóki kicia jest zdrowa i nie dolegają jej niestrawności, od czasu do czasu ziemniaczek nie zaszkodzi. Gorzej będzie, gdy zaczną się problemy jelitowo-trawienne, wtedy zbyt duża ilość skrobi będzie dla niej dużym obciążeniem.
Oczywiście, każdy ma prawo do swojego zdania. Jest tyle rzeczy, które moje kotki mogą jeść, że bez ziemniaczków się obejdą. Ja im tego nie podaję :)
Mam nadzieję, że wymiana zdania Cię nie urazi, każdy w końcu postępuje tak jak uważa, że dla koteczka będzie najlepiej :)
Muszę uciekać :) Pa :)

No właśnie ona mówi, że skrobia jest dla spraw jelitowo-trawiennych bardzo dobra. To mnie nie uraża, ale powtarzam, że w karmie ToTW również są ziemniaki, więc koty na tej karmie jedzą je non stop. A moje są na TOTW i tego im nie zmienię, bo widzę same plusy i nawet wetka je zauważyła - sierść mają atłasową.
Dla mnie zdanie wetki jest wiążące.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw sty 15, 2015 14:52 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej
Drapaczek super :1luvu: Ja myślałam kupić pod budkę taki grubszy kołek . Wtedy by to było stabilniejsze :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw sty 15, 2015 14:56 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Fajne w nim jest to że można go sobie modyfikować :) Ale u mnie on nie jest tak eksploatowany jak u Ciebie, więc jak masz opcję żeby był stabilniejszy to lepiej tak zrobić :)

Aha wetka pytała też o Lalusia :) A pół roku już u niej nie byłam i pamiętała :) Pytała jak się czuje i cieszyła się, że ma się bardzo dobrze Laluś :)

klaudiafj

Post » Czw sty 15, 2015 15:08 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Laluś :1luvu:
Jak się ma takie szatany jak ja to trzeba je jakoś zabezpieczyć przed zdemolowaniem otoczenia i siebie na wzajem :roll:

barbarados

Post » Czw sty 15, 2015 15:15 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ale to dobrze :D Znaczy się zdrowe! :mrgreen:

Muszę Kituli zrobić wszystkie badania kontrolne - mocz pobrać, najlepiej w tym tyg i na czczo udać się na badanie krwi... na czczo - jak to słyszę to już mi się żołądek wykręca, bo w domu będzie horror :p
"Jak to nie ma kulek? mmmmmmmmmrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuu"

No, ale jak mus to mus, co roku badamy i zawsze było wszystko dobrze. Oby jak najdłużej :ok: Ja chcę mieć Kitusie 22 lata co najmniej :D
I USG jeszcze :/ i ogolą jej brzuszek brrr :/

klaudiafj

Post » Czw sty 15, 2015 15:18 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No . Zdrowe . A fochy mają jak szłachta jakaś . jak Lonia pochłania , nie tylko je . To Diana wybrzydza . Jak Diana żre , to Lonia nie bardzo chce . :roll:

barbarados

Post » Czw sty 15, 2015 15:19 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:No, ale jak mus to mus, co roku badamy i zawsze było wszystko dobrze. Oby jak najdłużej :ok: Ja chcę mieć Kitusie 22 lata co najmniej :D
I USG jeszcze :/ i ogolą jej brzuszek brrr :/

Mója Molka jest ogolona na brzuszku, na łapce i koło serduszka, wszystko przed operacją Jej zrobili :cry: ale już kłaki jej odrastają :D lubie ją głaskać po golasie :D fajnie się wtedy denerwuje :D
niedługo też idziemy na krew :kotek:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw sty 15, 2015 15:24 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Sadystka :ryk:
Za wyniki , oczywiście jak najlepsze , potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Post » Czw sty 15, 2015 15:27 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Haha no nie wiem co poradzić na wybrzydzające koty - jak moim nakładam do miseczek to też z ciężkim sercem patrzę czy jedzą (Marysię muszę za fraki i do miski przynieść) i jak jedzą to oddycham z ulgą, że tym razem smakuje. Tym razem... do następnego posiłku, a potem wszystko zaczyna się od nowa ;)

klaudiafj

Post » Czw sty 15, 2015 15:29 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Haha no nie wiem co poradzić na wybrzydzające koty - jak moim nakładam do miseczek to też z ciężkim sercem patrzę czy jedzą (Marysię muszę za fraki i do miski przynieść) i jak jedzą to oddycham z ulgą, że tym razem smakuje. Tym razem... do następnego posiłku, a potem wszystko zaczyna się od nowa ;)

U nas po operacji wszystko smakuje, nawet menda nauczyła się siadać na krześle przy stole i tylko łepek wystaje na poziom stołu :ryk:
Ale tak, stres przed jedzeniem mi też towarzyszył ciągle "zje czy nie zje o to jest pytanie" :?: :?
Obrazek

Moli25

Post » Czw sty 15, 2015 15:37 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

No Moli nasze kotki są podobne do siebie wielkością :) Moja Marysia ma 4,75 kg z pełnym brzuchem :) Bardzo się starszym paniom podobały jej pomarańczowe plamy na głowie, ale jak wyszła i wzięłam na ręce to powiedzieli, ze to chyba kocur jest, że taka duża :evil: Mój Maryś kocurem, phiiii! Też mi coś podobnego! :?

Teraz w ogóle drze się w pokoju obok, nie wiem co chce, ktoś by mógł pomyśleć, że dziecko mam :)

:ryk:

klaudiafj

Post » Czw sty 15, 2015 15:39 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Te dwie mam takie wybredne . Reszta młóci , aż miło :roll: :mrgreen:

barbarados

Post » Czw sty 15, 2015 15:45 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:No Moli nasze kotki są podobne do siebie wielkością :) Moja Marysia ma 4,75 kg z pełnym brzuchem :) Bardzo się starszym paniom podobały jej pomarańczowe plamy na głowie, ale jak wyszła i wzięłam na ręce to powiedzieli, ze to chyba kocur jest, że taka duża :evil: Mój Maryś kocurem, phiiii! Też mi coś podobnego! :?

Teraz w ogóle drze się w pokoju obok, nie wiem co chce, ktoś by mógł pomyśleć, że dziecko mam :)

:ryk:

O przepraszam na głodnego Molkę dziś na wagę wsadziłam i 4,90 kg waży :D bębenek się jej rzucił aż miło patrzeć :201461
Już mi znajomi nie zarzucą ze kota głodzę i nie będą do mnie przychodzić z reklamówkami serduszek i saszetek :ryk:
Obrazek

Moli25

Post » Czw sty 15, 2015 15:47 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

OOoooo! Moli :ok: to może ten cwiter zdejmij przed ważeniem :wink:

klaudiafj

Post » Czw sty 15, 2015 15:48 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie
Obrazek
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kitusia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Moli25

[poprzednia][następna]