Od wczoraj mam paski które polecają dziewczyny z forum cukrzycowego. od razu wczoraj wieczorem i dziś rano użyłam - bardzo wysoki poziom cukru w moczu

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Sihaja pisze:A co.
Byłam dziś także w naszej poradni cukrzycowej. Panie zarejestrowały Joachimka jako swojego pacjenta, bo musiały na kogoś ten glukometr wypisać. Pierwszy koci pacjent w ludzkiej poradni
Będę mogła dostać recepty na insulinę, ale niestety nie na taką, jaką polecają dziewczyny z forum cukrzycowego... Tam piszą o takiej drogiej że nie wiem, czy będzie mnie na nią stać...
Muszę tam dziś się dopytać...
Ewa L. pisze:Sihaja pisze:A co.
Byłam dziś także w naszej poradni cukrzycowej. Panie zarejestrowały Joachimka jako swojego pacjenta, bo musiały na kogoś ten glukometr wypisać. Pierwszy koci pacjent w ludzkiej poradni
Będę mogła dostać recepty na insulinę, ale niestety nie na taką, jaką polecają dziewczyny z forum cukrzycowego... Tam piszą o takiej drogiej że nie wiem, czy będzie mnie na nią stać...
Muszę tam dziś się dopytać...
Insulinę dobiera się indywidualnie do pacjenta a nie bo ktoś ją poleca. Wiem to z ludzkiej strony bo od dwudziestu paru lat mój tata jest cukrzykiem.
Witaj Dorotko!
Sihaja pisze:Hej feniks
No ja patrzyłam w aptece ta insulina ok 200zł kosztowała, Ty chyba miałaś jakąś refundację? Tylko ja na tą insulinę nie dam rady zdobyć recepty. No i panie w cukrzycowej powiedziały mi, że otwarta insulina może być podawana tylko przez miesiąc, bo potem traci swoje właściwości, moc jej się osłabia, jak mi tłumaczyły... poradziły mi Insulatard lub Humulin...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 49 gości