Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 13, 2015 7:36 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Czesc Klaudia :201461
Patrzę na Kitusie i jakbym troche widziała swoją Moli :D tylko umaszczeniem na pysiolku sie różnią :D
Przyznaj sie ze trzymalas jakis smakołyk wysoko i koty jak zahipnotyzowane stoją i pozują :ryk:
Piękne zdjecia :1luvu: :201461 :201461 :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto sty 13, 2015 8:31 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Marysia ma morduchnę "Ofelkową" :wink: Kolorki inne - bo Ofelia jest burą buraską (nie licząc płowego brzusia i białego śliniaczka), ale minki takie same.
Ale Ofelia niestety nie lubi pozować :|
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sty 13, 2015 9:14 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Klaudia,cudowne dziewczynki,zdjęcia zrobiłaś piękne!!!!. Po 22 je robiłaś?. Wyszły idealne,takie jasne,no też chcę takie robić :placz: :mrgreen: Zawsze chciałam takie zdjęcia robić gdzie właśnie tło takie lekko rozmyte,a buźka dziecka czy pyszczek kota wyraźne,ale tego to nigdy na pewno nie zrobię,co nie? :mrgreen:

Musisz pokazywać nam częściej te swoje piękne kotunie <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto sty 13, 2015 10:57 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cuuudne masz dziewczynki! :1luvu: Piękne zdjęcia im robisz.
Tak w ogóle to Dzień dobry przy kawce z Myszką i małym Wiesiem obok na kocyku. Właściwie już tylko z Wiesiem bo pogonił Myszę :roll: :roll:
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Wto sty 13, 2015 11:18 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć Dziewczynki :D :D :D
miłego dzionka życzymy :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto sty 13, 2015 11:32 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Witaaam:)
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Wto sty 13, 2015 12:52 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Przepiękne foteczki! Chyba przestanę wstawiać jakiekolwiek.. :oops:
Doberek! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sty 13, 2015 13:31 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Sihaja pisze:Jk zrobiłaś zdjęcia po 22 i nie widać, że użyłaś flesza, a zdjęcia takie jaśniutkie?

Witajcie Moje Kochane :1luvu:

Robiłam te zdjęcia koło 22.30 - nie użyłam flesza, dlatego go nie widać. Zapaliłam lampki w mieszkaniu jakie były i ustawiłam aparat na iso 3200 i obiektyw 50 mm/f.1.4 a tu przysłona 2. Balans bieli poprawiłam w fotoshopie i troszkę jeszcze rozjaśniłam i tak właśnie wyszło :) I czas zawsze mam około 1/100, bo nie umiem utrzymać aparatu ciężkiego :)

Ciężko kotki fotografować, bo jeszcze Marysia poczeka chwilkę, ale Kitusia to uważa że powinnam zdecydowanie szybciej zdjęcia robić ;)

Miałam pod ręką aparat, bo robiłam te nieszczęsne zdjęcia kubków, ale tak to ganiam za kotami z telefonem :ryk:

Bardzo się cieszę, że moje Kicie się podobają :) Ja to się nad nimi rozpływam :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto sty 13, 2015 13:34 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Mój 'sprzęt' to na pewno takich ustawień nawet nie ma,chlip :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Post » Wto sty 13, 2015 13:46 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Mój też. I jak się robi ciemno to nie robię zdjęć kotkom, bo wychodzą żółte i nieostre. :( A z lampą błyskową to znowu sierść odbija światło i wychodzą zdjęcia okropnie....
Chcę sobie kupić lepszy aparat, ale dla typowego amatora, w większości korzystam z automatycznych ustawień. Chciałabym, żeby był szybki (wiadomo, kotki w miejscu nie siedzą) żeby ładnie zdjęcia krajobrazów i architektury wychodziły i makro i zbliżenie jakieś w miarę miał, i głębię ładną no i wnocy też żeby zdjęcia wychodziły - i w domu i np w mieście, bo zwiedzać lubię :) no i żeby był nieduży bo chciałabym mieć go zawsze przy sobie, w torebce. No i żeby cenowo mnie było na niego stać :)
Ale wymagania, co? :roll:
Ostatnio edytowano Wto sty 13, 2015 13:49 przez Sihaja, łącznie edytowano 1 raz

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto sty 13, 2015 13:49 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Dorcia, każdy aparat ma jakieś manualne ustawienia,, no, przynajmniej większość. Ale Ty i tak zamierzasz kupować nowy, prawda?? Klaudia, przepraszam za OT. :oops:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sty 13, 2015 13:50 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

kalair pisze:Dorcia, każdy aparat ma jakieś manualne ustawienia,, no, przynajmniej większość. Ale Ty i tak zamierzasz kupować nowy, prawda?? Klaudia, przepraszam za OT. :oops:

No chcę nowy, bo mój się zacina, poza tym seryjnych zdjęć nie robi, a przy kotach to fajna funkcja. Poza tym ostatniego lata zwiedzaliśmy miasto w nocy i niestety zdjęcia nam nie wyszły. Mój aparacik to starocik jest...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto sty 13, 2015 14:14 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Sihaja pisze:Mój też. I jak się robi ciemno to nie robię zdjęć kotkom, bo wychodzą żółte i nieostre. :( A z lampą błyskową to znowu sierść odbija światło i wychodzą zdjęcia okropnie....
Chcę sobie kupić lepszy aparat, ale dla typowego amatora, w większości korzystam z automatycznych ustawień. Chciałabym, żeby był szybki (wiadomo, kotki w miejscu nie siedzą) żeby ładnie zdjęcia krajobrazów i architektury wychodziły i makro i zbliżenie jakieś w miarę miał, i głębię ładną no i wnocy też żeby zdjęcia wychodziły - i w domu i np w mieście, bo zwiedzać lubię :) no i żeby był nieduży bo chciałabym mieć go zawsze przy sobie, w torebce. No i żeby cenowo mnie było na niego stać :)
Ale wymagania, co? :roll:

hehe nie wiem czy taki wspaniały aparat stworzyli ;) Mój m. chciał to samo i wybrał Fuji - ale nie z tych małych kompaktów tylko ten większy - on jeszcze chciał maksymalną ogniskową i wybrał sobie Fuji Fine pix s 4800, 30krotny zoom do 720mm (nawet ja takiego nie mam) i jest zadowolony :) To jest klasa średnia, ale jest też półka wyżej tych aparatów fuji :) Ten kosztował 700 zł w promocji a te droższe są za 1200 zł chyba, bo nie pamiętam już.

Na głębię mają wpływ 3 czynniki - przysłona (a tej aparaty kompaktowe nie mają za jasnej), odległość od fotografowanego przedmiotu (im bliżej tym większa) i ogniskowa obiektywu (im dłuższa tym większa głębia). Więc jak się nie ma jasnego obiektywu to można wysunąć obiektyw, który się ma w kompakcie.

Fotografowanie z lampą:
Jak chcecie robić podobne zdjęcia a macie inne aparaty i możecie ustawić manualne nastawy to możecie zrobić tak - podnieść iso do jakieś wysokiej, ale bezpiecznej wartości np 400-800, i ustawić długi czas na tyle, żeby scena była w miarę dobrze oświetlona. Żeby zdjęcia nie były poruszone to dodajecie lampę. Wtedy Wam doświetli pierwszy plan i unieruchomi go a reszta będzie też dobrze oświetlona. Lampa ma mniej świecić niż cała scena, ma tylko być dodatkiem a nie głównym światłem. Czasem inaczej się nie da i ja też z lampy korzystam na tel jak mi zależy na zdjęciu.
Bez manualnych ustawień są opcje - fotografowanie przy

Aannee99 myślę, że dałabyś radę :) A nawet jestem tego pewna :D

Ja wzięłam teraz aparat od m. i chciałam się nim pobawić, ale nie dałam rady - aparat trzeba znać :) Wciąż gdzieś przyciskam, wyłącza się, włącza nie to co chcę, a to co chcę to nijak nie ma takiego guzika - chciałam porobić testy, bo sama jestem ciekawa, ale chyba nic z tego.

Nie lubię aparatów, które mają za zadanie myśleć za mnie, bo ja się z takim nie dogaduję - on swoje a ja swoje i nijak nie umiemy dojść do porozumienia :ryk:
Ostatnio edytowano Wto sty 13, 2015 14:25 przez klaudiafj, łącznie edytowano 2 razy

klaudiafj

Post » Wto sty 13, 2015 14:14 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

kalair pisze:Dorcia, każdy aparat ma jakieś manualne ustawienia,, no, przynajmniej większość. Ale Ty i tak zamierzasz kupować nowy, prawda?? Klaudia, przepraszam za OT. :oops:

Nie ma problemu, ja o fotografii mogę gadać non stop to ja przepraszam, że tak Wam tu truję :oops:

klaudiafj

Post » Wto sty 13, 2015 14:17 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ja nawet nie wiem jaki mam aparat dokładnie :ryk: mam gdzieś do niego instrukcję,ale... ;) Dostałam go od siostry,tzn. wymieniłyśmy się,ja dałam Jej swój telefon,który chciała,a Ona oddała mi aparat :D Jaka byłam wtedy szczęśliwa,bo ten obecny aparat jest o wiele lepszy od poprzedniego,więc nie ma co narzekać,poczytam chyba w weekend instrukcję obsługi w końcu,może coś ciekawego się dowiem? :mrgreen:
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]