dziki Patmol

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 12, 2015 15:46 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Dokładnie. Trzymamy kciuki i czekamy na wieści, dobre wieści ! :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon sty 12, 2015 15:58 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Co z Zorro? Znalazł się?
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Wto sty 13, 2015 7:57 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

I co?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sty 13, 2015 8:06 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Ja też zaglądam i czekam na wieści dobre wieści :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sty 13, 2015 8:27 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Ta cisza mi się nie podoba :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto sty 13, 2015 8:39 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Pewnie każdą wolną chwilę wykorzystują na szukanie. Znalezienia Zorro :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sty 13, 2015 19:42 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Jakie wieści o Zorro?
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Wto sty 13, 2015 22:41 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Musiał misiek wsiąknąć ... oby się szybo znalazł :roll: :ok: :ok: :ok:
Chyba bym zeszła z nerwów ....
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro sty 14, 2015 8:28 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Zorro, znajdź się już :|
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro sty 14, 2015 16:45 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Za znalezienie lisk chytruska :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 15, 2015 8:12 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

znalazł się
5 dni go nie było -od piątku wieczora/lub soboty rano do środy po południu
naszukałam się, że hej
po piwnicach, pustostanach, strychach i komórkach

i co w tym najdziwniejsze jest, to to - że w srodę Młoda wróciła do domu po szkole - a Zorro spał na jej pościeli
brudny strasznie, pachnący kurzem, i chudy strasznie
ale w całkiem dobrym humorze, tylko strasznie był głodny -aż piszczał
i cały dzień wczoraj jadł

no i odrzucając możliwość, że ktoś go ukradł i podrzucił -trudno by było, bo musiałby mieć klucz i znać psy i sensu temu brak
albo że mój TZ robi sobie żarty -nie przypuszczam żeby mu się chciało
to zostaje tylko możliwość, moim zdaniem, że wyszedł przez jakąś dziurę w moim strychu -strych ma drewniany dach, taki spadzisty
i tam jest dużo różnych dziur -ale one są płytkie przeważnie, bo kiedyś chował się w nich Szapo i nigdy dalej nie przeszedł
no, ale może Zorro znalazł jakieś przejście dokądś -chociaz nie wiem dokąd, bo nie spadł raczej -czyli nie była to dziura na drugą stronę dachu
raczej go nie było na strychu właściwym -takim wielkim, nad całą kamienicą -bo byłam tam wiele razy -strych jest totalnie pusty i zamykany na klucz
chyba, że za kazdym razem akurat się chował przede mną -co jest raczej mało prawdopodobne, bo Zorro chętnie wchodzi na kolanka
no i chyba mało prawdopodobne, żebry przez ten czas chodził po dziurach w strychu i nic nie jadł i nie pił

więc zamknęliśmy strych dla kotów
nie wiem czym te dziury pozapychać -dużo ich jest, i nie wiem która to jest ta właściwa :?
i w dodatku podpisana jest już umowa z bankiem na kredyt na generalny remont dachu -wykonawca ma wejść w marcu i dach przełożyć nową dachówką
więc w ogóle nie wiem czy warto coś do marca robić z dachem na strychu
bo w marcu i tak dach mają zdjąć, wymienić okno i takie tam -wiec cała praca nasza w sumie byłaby bez sensu i kasa włożona w jakąś piankę zapychającą dziury też w sumie bez sensu

koty niezadowolone, bo nie mogą przejść na strych, TŻ zakleił na stałe przejście dla kotów
a bardzo lubiły
i chłodniej tam jest i mnóstwo belek i pudełek do wspinania się i gonienia -taki przestrzenny drapak
i kryjówki i kilka kuwet
taki koci plac zabaw

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sty 15, 2015 8:21 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

:)
Ufff...

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw sty 15, 2015 8:30 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Zorruś łazęga, poszukiwacz przygód, grzecznie wrócił :201413
Też myślę że lepiej poczekać na remont, to już niedługo, koty wytrzymają...
Za to później, jaką będą miały radochę! I już bezpiecznie będzie :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw sty 15, 2015 8:36 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

też się cieszę
ale mam koty tutaj od 2008 r. i cały czas korzystały ze strychu -przez tyle lat
i nigdy, nawet jak były maluchy, a niektóre takie trochę dziczki na początku - jak Szapo, żaden nie dał rady nigdy dziurami gdzieś przejść
albo farta takiego miałam, że nie trafiły na przejście
albo coś gdzieś spróchniało i przejście jest nowe

dobrze, że będzie remont dachu -bo jak śnieg czy deszcz pada, to na strychu tez się leje

zaczęłam karmić koty na podwórku -takie trzy buraski :? dzikie na szczęscie

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sty 15, 2015 8:44 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

:201413
Trudno z tym zamknięciem, ale jak raz znalazł jakieś przejście to może zapamiętać. Ale tez może się wystraszył, że np nie mógł wrócić, bo przecież taki głodny nie siedział dla przyjemności bycia na gigancie..
Chociaż.. to kot - nigdy nie wiadomo.
I odcięcie strychu tez wydaje mi sie koniecznie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]