koconek pisze:Szkraba pisze:Jest mi bardzo przykro. Sprawa dotyczy sprzedaży torby transportowej przez koconek. Zalicytowałam torbę kup teraz 20 grudnia. osoba odezwała się 30 grudnia. Rozumiem okres świąteczny. Napisała ze wysłać torbęmoże najwcześniej 2 go. Wiadomo święa, spore wydatki, do tego osoba wyjeżdża więc napiaałam 5 go czy można odebrać osobiście. Dostałam odpowiedz ze się nie odzywałam i sprzedała z poza forum komuś. nie widze żeby zadała sobie trud i sprawdzała wiarogodnosć. to nie moja pierwsza licytacja na forum. Bardzo mi przykro, Ktoś rozumie sam że wyjeżdza, ze nie może wysłać wcześniej, ale w druga strone to nie dzała. nie dostałam nawet ponaglenie- ze jak się nie odezwę to sprzeda komuś innemu. Teraz widzę szybciutko wątek zamknięty, zebym nic nie mogła dopisać. bardzo mi przykro, Bardzo mi przykro. Koconek- negatyw
Chyba trochę ponoszą cię emocje. Przykro mi, że jest ci przykro, jednak pozwolę sobie na małe sprostowanie: torba nie została wystawiona na bazarku, a na pchlim targu. Nie ma więc mowy o żadnym licytowaniu, a jedynie o zgłoszeniu chęci kupna. Na pchlim targu wiele osób wystawia rzeczy na sprzedaż, jednocześnie wystawiając je również na licytacjach, np. na olx czy allegro i zdarza się, ze ktoś inny zdązy przedmiot kupić gdzie indziej. Akurat w przypadku tej torby tak nie było, jednakże nie oznacza to, że nie miałam prawa sprzedać torby komuś innemu, szczególnie, iż regulamin nie narzuca mi takiego obowiązku, a ja nie prowadzę sklepu.
Jeśli mamy posługiwać się terminami, zróbmy to dokładnie. Owszem odpisałam ci 30 gdudnia, gdyż - jak łatwo sprawdzić - rzadko bywam na forum, chyba że dostanę powiadomienie mailowe o PW. Odpisałaś mi 06 stycznia. Akurat tak się złożyło, że 5stycznia wieczorem sprzedałam torbę osobie, która nie ma nic wspólnego z tym forum. Nastepnego dnia weszłam na forum, aby zamknąć watek i znalazłam twoja wiadomość - wysłaną 06 stycznia - po fakcie.
Sytuacja nie ma zadnego związku z wiarygodnoscią. Nigdy nikogo nie prześwietlałam i robić tego nie będę.
Jeśli tak bardzo zależało ci na kupnie i na czasie, mogłaś również odpisac zaraz po otrzymaniu mojej wiadomości, nawet jesli nie miałas środków aby od razu zapłacić, mogłaś spytać o zabukowanie tej torby.
A co w sytuacji gdybym nie sprzedała tej torby, a ty byś mi odpisała (nie wiadomo kiedy), że jej już nie chcesz? To byłby mój problem zapewne. Jeśli poczułaś się dotknieta - przepraszam, jednak nie życze sobie, aby zarzucano mi, iż jestem nie w porzadku i mnie szkalowano w sytuacji, gdy po pierwsze niczego nie musiałam, a co najwyżej mogłam, po drugie samemu również zaniedbało sie temat.
Co do "szybciutkiego zamknięcia watku" to informuję cię, iz takich uprawnień na tym forum nie posiadam. Temat watku został jedynie zmieniony na nieaktualne, zgodnie z prawdą, jesli watek został zamknięty to zrobiła to moderacja i to wcale nie na moją prosbę.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości