Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 08, 2015 20:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

:mrgreen: Nie chcę być pazerna :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw sty 08, 2015 20:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

zjawka pisze:A która biblioteka bierze?

KBP, ta w parku. Jak się wchodzi do biblioteki, to w lewo, tam gdzie komputery.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sty 08, 2015 20:45 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

barbarados pisze::mrgreen: Nie chcę być pazerna :mrgreen:

Też nie jestam pazerna :twisted: :wink:
Niech mi dadzą tyle, ile teraz zarabiam, i nie muszę pracować :mrgreen:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 08, 2015 23:42 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

MB&Ofelia a masz jakiś wybrany że tak powiem kształt budki? Tudzież preferencje odnośnie rozmiaru i koloru? Bo mogłabym to potraktować jako wyzwanie :D Jeszcze nigdy nie szyłam budki dla kotów ale myślę,że dałabym radę... Chyba :D Nie dowiem się dopóki nie spróbuję prawda ? :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Pt sty 09, 2015 8:14 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Kształt... Ja to mogę mieć preferencje, ale to moje pannice mają w niej ucinać drzemki. W tej chwili mają taką półkulistą z grubsza i się o nią biję. Poszukam jej foty na wątku, bo gdzieś była, chyba z buszującym w niej Dexterem. Druga taka byłaby ok.
Ja to tylko mogę się wypowiadać co do koloru. Większość wystroju w mieszkaniu mam w brązach, więc to musi być coś w tej tonacji (co prawda budka Ofelii kompletnie nie pasuje kolorem, ale była kupowana jeszcze do poprzedniego mieszkania).
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 09, 2015 8:18 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Próbuję zalinkować budkę:
http://wstaw.org/w/30Rf/
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 09, 2015 8:23 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Oki, udało się :D

Muszę odrobaczyć moje pannice. Mała Czarna już 3 razy szorowała dupinką po dywanie/prześcieradle/moich spodniach. Mogła coś załapać od tymczasów.
Problem w tym, że powinnam odrobaczyć obie na raz. Małej Czarnej mogę spokojnie dać Cestal i po krzyku. Z Ofelią gorzej, Cestal odpada. Chyba najlepsza by była pasta, ale to oznacza, że musiałabym ją zatargać do weta i stoczyć w gabinecie heroiczną walkę z groźmną bestyją :strach:
Czy ktoś z was podawał w domu kotu odrobaczacz w paście?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 09, 2015 20:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Ja . Loni , Majce i Dianie . Pierwsze odrobaczenia Diany mnie przeraziło :strach: Robali a robali , na oba końce , kot nie chciał jeść , osowiały się zrobił . :strach:
majka zwymiotowała aniprazol . Pastę zniosły dobrze .

barbarados

Post » Pt sty 09, 2015 20:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Ofelia jako kocię maleńkie też miała bardzo bogate życie wewnętrzne. Z tasiemcem włącznie :strach: Trzy odrobaczania pod rząd, zanim wszystko to się wyniosło.
Od tej pory z Ofelią jest spokój. Ale z Czarnidełkiem niekoniecznie. Już mi kiedyś wymiotowała żywą glistą :strach:
Jutro rano tupnę do weta po odrobaka. Dla Czarnidełka może być cestal, dla Ofelii będę musiała wziąć coś innego (pewnie pastę). Pojęcia nie mam, jak ja dam radę sama jej wcisnąć tą pastę do pyszczydła :roll: :strach:
Kurdęż, a w dodatku Ofelia chyba nieco przykłaczona :| A jak się okaże, że ma robale i się przytka? :strach: A mnie przez dobę nie będzie...
Może lepiej wziąć jutro odrobaki, a podać w niedzielę po powrocie?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 09, 2015 20:59 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Lepiej podać po powrocie. Bezpieczniej jak będziesz je miała na oku.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sty 09, 2015 21:05 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

I chyba tak zrobię.
Po ostatniej akcji z Ofelią po odrobaczeniu trochę się boję.

Powinnam powoli szykować się do wyrka, ale póki co próbuję dopić wino (które miało być super hiper, a jest paskudne, ale że drogie, to żal mi wylać).
Zrobiłam zamówienie w krakvecie, mam nadzieję że wystarczy dla mnie żwirku, bo był "niski poziom". No i nie było chwilowo tej lepszej pasty na kłaki, będę musiała zamówić następnym razem.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 09, 2015 21:19 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

A jaką zamawiasz?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sty 09, 2015 22:56 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Pewnie , że w niedzielę lepiej . Zamiast dwu zawałów będziesz miała jeden .
Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Post » Pt sty 09, 2015 23:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

MB&Ofelia pisze:co prawda budka Ofelii kompletnie nie pasuje kolorem, ale była kupowana jeszcze do poprzedniego mieszkania).

Zawsze można nakryć jakąś narzutą, która już pasuje kolorem :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt sty 09, 2015 23:12 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Obejrzałam budkę i jakoś na pierwszy rzut oka nie czuję się na siłach :(. Przede wszystkim nie mam pojęcia czym by ją ewentualnie wypchać, bo to wypełnienie do poduszek raczej się nie nada, jest za mało sztywne. Gąbka tapicerska ewentualnie, ale jak mówię, życiu niczego takiego nie szyłam i boję się schrzandolić. Ale w sumie tak sobie myślę,czy to by nie mogło być legowisko i przyrzucić od góry kocykiem? Moje oba sierściuchy leżakują na prototypowym legowisku i jak im coś odwali to wczołgują się pod kocyk :D Jednak to dobrze,że spaprałam proporcje i wyszło legowisko dwukotowe... :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

[poprzednia][następna]