Moli ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 08, 2015 18:13 Re: Moli ♥

kalair pisze:
Moli25 pisze:Ja nie sadziłam ze mozna sie zakochać tak w kotach :ryk:

:lol: No to ja nie wiem, na co czeksz z przygarnięciem towarzystwa dla Moli.Jeden to MAŁO! :mrgreen: Śpiesz się, zanim będą dzieci ludzkie. :mrgreen:

Potwierdzam! Każdy powinien mieć towarzysza swojego gatunku ;) Kitulkę miałam chyba 7 lat albo 8 zanim przygarnęłam MAciusia. W pewnym momencie coś jej się stało, że bardzo cierpiała na brak towarzystwa. I to był strzał w 10 :ok: Przestała drapać ściany i wiele kocich problemów odeszło w niebyt :) Nie musiałam już udawać kota ;p
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw sty 08, 2015 18:14 Re: Moli ♥

O widzisz, ja przed 30 tka nie chce, ale znając siebie to po 30tce tez będzie dla mnie za wcześnie :D A najlepsze ze większość moich znajomych to już dawno rodzicami zostało, co poniektórzy uważają że dzieci najlepiej rodzic w wieku 20 lat, co dla nie jest szokiem :D ale wiadomo każdy ma inne priorytety:D ja Najs ambient musze być super finansowo ustatkowana:D

O wlasnie, towarzystwo dla naszych dzieciaków by się przydało :D
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Czw sty 08, 2015 18:15 Re: Moli ♥

Moja Lolita ma towarzystwo międzygatukowe:D ale ona to dzieciak, psiaki staruszki i żaden się nie chce z nią bawić :(
Obrazek

sistersy25

Post » Czw sty 08, 2015 18:15 Re: Moli ♥

kalair pisze:

:lol: No to ja nie wiem, na co czeksz z przygarnięciem towarzystwa dla Moli.Jeden to MAŁO! :mrgreen: Śpiesz się, zanim będą dzieci ludzkie. :mrgreen:

Oj chyba jednak nie, bo juz były próby i moja kota taka zazdrosna o nas ze jak pojawił sie kotek inny w domu to ta syczała chiczała i wchodziła sama nam na rece zeby czasem innego kota nie głaskać :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw sty 08, 2015 18:21 Re: Moli ♥

Ale zawsze tak jest, a potem będzie wdzięczna ;)

klaudiafj

Post » Czw sty 08, 2015 18:22 Re: Moli ♥

No to Moli jest typem kotka zazdrosnika i musi mieć cała uwagę skupiona na sobie, wiec pewnie inny kotek w domu powodował by ze , mała byłaby nieszczęśliwa:( U Loli mojej nie wiem jakby się to skończyło bo do tej pory miała kontakt z samymi psiakami:)
Obrazek

sistersy25

Post » Czw sty 08, 2015 18:24 Re: Moli ♥

klaudiafj pisze:Ale zawsze tak jest, a potem będzie wdzięczna ;)

Klaudia większość kotków potrzebuje towarzystwa drugiego kociaka, ale są osobowości które wola być jedynym futrzakiem w domu:D Znam przynajmniej dwa takie przypadki :p
Obrazek

sistersy25

Post » Czw sty 08, 2015 18:26 Re: Moli ♥

Jak mieliśmy gości w domu z kotkiem, to ta zjadła wszystko z misek co było zeby czasem Tofik jej nie zjadł :lol:
Obrazek

Moli25

Post » Czw sty 08, 2015 18:29 Re: Moli ♥

Moja Kitulka też się źle zachowywała jak przynieśliśmy Maciusia, prychała, syczala, nie chciała wyjść z kuchni, było tragicznie, ale ani razu nie myślałam, żeby MAćka oddać - i potem go tłukła i tak sobie żyli kochając się coraz bardziej :D

klaudiafj

Post » Czw sty 08, 2015 18:30 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:Jak mieliśmy gości w domu z kotkiem, to ta zjadła wszystko z misek co było zeby czasem Tofik jej nie zjadł :lol:

Artystka mała :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw sty 08, 2015 18:37 Re: Moli ♥

klaudiafj pisze:Moja Kitulka też się źle zachowywała jak przynieśliśmy Maciusia, prychała, syczala, nie chciała wyjść z kuchni, było tragicznie, ale ani razu nie myślałam, żeby MAćka oddać - i potem go tłukła i tak sobie żyli kochając się coraz bardziej :D

Przemawia do mnie Twoje przekonywanie mnie :lol:
Ale juz oświadczyłam mężowi ze jak zobacze jakiego kotka biednego to nie zawacham sie go przygarnąć :lol: w razie czego dwa pokoje mamy, każde bedzie miało swoj pokój a my sie do kuchni przeniesiemy :lol:
Obrazek

Moli25

Post » Czw sty 08, 2015 18:38 Re: Moli ♥

Haha, moje psiaki jak odwiedzi je towarzystwo toteż migiem miski opróżniają co by im żaden nie wyjadł :D

Pierwsza reakcja futrzakow na siebie jest zawsze taka sama : prychanie, gryzienie, bicie, muszą się poznać, dotrzeć do siebie, ustalić hierarchię:p :ok:
Obrazek

sistersy25

Post » Czw sty 08, 2015 18:43 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:
kalair pisze:

Oj chyba jednak nie, bo juz były próby i moja kota taka zazdrosna o nas ze jak pojawił sie kotek inny w domu to ta syczała chiczała i wchodziła sama nam na rece zeby czasem innego kota nie głaskać :ryk:

Ale to jest normalne!!! Czasem integracja kotów trwa trochę, ale za to potem .. nawet jak nie będzie miłości, to jednak nigdy nie zastąpisz jej kota. Ja zwlekałam dla najstarszej 2 lata. Tyle miała, jak przyszła malusia Lafinka, A Iriska nie znosiła obcych któw! Raz, jak był sąsiad-kot :P -to aż się w ramach protestu zsziusiała w kuchni. A malusią Lafcię zaakceptowała o dziwo jak swoje dziecię, i ją wychowała. Nie masz pojęcia, jakie to były przepiękne widoki! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sty 08, 2015 18:55 Re: Moli ♥

Ah, czas pomyśleć o dokoceniu:D zmieniam mieszkanie na większe i intensywnie myślimy :D
Obrazek

sistersy25

Post » Czw sty 08, 2015 18:58 Re: Moli ♥

Moli25 pisze:Ale juz oświadczyłam mężowi ze jak zobacze jakiego kotka biednego to nie zawacham sie go przygarnąć :lol: w razie czego dwa pokoje mamy, każde bedzie miało swoj pokój a my sie do kuchni przeniesiemy :lol:

Ja oświadczyłam mężowi to samo co do trzeciego kotka ;p

klaudiafj

[poprzednia][następna]