Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła. W swoim NOWYM domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 05, 2015 17:54 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Faguś pisze:Śliczna jest :) Trzymam kciuki Kiciu :ok: Może przemyślę decyzję, tylko nie wiem, czy się mama zgodzi na starszego kotka... :?: Mieszkam w łódzkim, więc nie mam daleko. :) Jeszcze mam pytanie, czy kotka zaakceptowałaby półrocznego kociaka? Czy jeszcze nie wiadomo?

Zaakceptowałaby, bo już miała kontakt z maluszkami które też są u mnie viewtopic.php?f=1&t=159953&start=1320
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon sty 05, 2015 17:59 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Świetnie :D Spróbuję jakoś ubłagać mamę, może się zgodzi. Aż się pobeczałam jak ją zobaczyłam, mało jest prawdziwych ludzi na świecie :placz:
♥Kinia♥Margot♥nimfa_Faguś♥2_bezimienne_falki(zielona i jasnoniebieska)♥pies_Amona♥kanarki_Loluś_i_bezimienny♥
nimfa_perłowa_Jewel[']
chomik_angora_Filutek[']
nimfa_Wacuś[']

Faguś

Od: Śro lis 26, 2014 10:50

Post » Pon sty 05, 2015 18:50 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Biedactwo kochane,niech wyjdzie maleńka z tego :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Aniu <3

Miuti pisze: Zachorował 12-letni kotek, oddany mi na przechowanie - pan, który mi go zostawił kilka miesięcy temu właśnie stwierdził, że go nie odbierze...

...a zresztą moze już nic nie napiszę :( :evil: :evil:
O u Ciebie cały czas jest ? wygłaskaj go po główce ode mnie proszę ....
Miuti pisze:A ja się dowiedziałam, że mój porzucony kotek ma ciężką niewydolnośc nerek.
Będziemy walczyć.

doczytuję dalej ...o matko..... :(
Ale wyjdzie z tego ? :ok: :ok: :ok:
Miuti pisze:A u mnie sajgon nie do opisania.

a jak tam ten kicius ? nie daje mi on spokoju :(
I mam nadzieję,ze juz w miarę spokój u Ciebie ? nie spojrzałam kiedy pisałaś tego posta,ale nawet jakby wczoraj,to dzisiaj juz lepiej ? :ok: :ok: :ok:
Anna61 pisze:Byłam właśnie w lecznicy ze swoimi kotami i zabrałam tą bidę do domu.

jakie ona miała szczęście .....
Szymkowa pisze:Jakieś imię dla kotki?

Szczęściara

Obrazek

jak pieknie wszystko opędzlowałaś Kruszynko <3
Ucałuj ją ode mnie Aniu tak centralnie w sam pysio i usteczka :oops:
Faguś pisze:Świetnie :D Spróbuję jakoś ubłagać mamę, może się zgodzi. Aż się pobeczałam jak ją zobaczyłam, mało jest prawdziwych ludzi na świecie :placz:

czekamy !!! :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sty 05, 2015 19:55 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Faguś pisze:Świetnie :D Spróbuję jakoś ubłagać mamę, może się zgodzi. Aż się pobeczałam jak ją zobaczyłam, mało jest prawdziwych ludzi na świecie :placz:

:D :ok: :ok: :ok:

Za koteńkę :ok: Cudna i kochana jest :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon sty 05, 2015 22:22 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Kiciuś z niewydolnością nerek był dziś w gabinecie vet. Już sama nie wiem, lepiej czy nie. Ręce opadają.
Za to drugiemu usunięto cewnik. Ależ on śmierdzi! I pcha się do mojego pokoju. Niech się najpierw porządnie umyje i wywietrzy.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon sty 05, 2015 22:26 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Miuti pisze:Kiciuś z niewydolnością nerek był dziś w gabinecie vet. Już sama nie wiem, lepiej czy nie. Ręce opadają.
Za to drugiemu usunięto cewnik. Ależ on śmierdzi! I pcha się do mojego pokoju. Niech się najpierw porządnie umyje i wywietrzy.

Ja musiałam wykąpać ale kotka miała rozwolnienie, nie chciałam aby to zlizywała.

Myszolandia pisze:Biedactwo kochane,niech wyjdzie maleńka z tego :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Sylwiczka, ona musi dobrze teraz jeść, aby dojść do siebie bo po takim zamorzeniu, to musi trochę potrwać zanim dojdzie do siebie.
Muszę jej kupić jakieś witaminki bo ma chyba anemię. Jak siedzi to wyciąga główkę do przodu, jest mało aktywna jak i nie skora do zabawy.
Na szczęście ma apetyt i zjada wszystko co jej daje (ale małe porcje).
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon sty 05, 2015 22:28 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Polecam convalescensa. Tylko że on jest strasznie drogi... U mnie niestety dwie stareńkie kicie się tym żywią.

Miuti

Post » Wto sty 06, 2015 9:57 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Miuti pisze:Polecam convalescensa. Tylko że on jest strasznie drogi... U mnie niestety dwie stareńkie kicie się tym żywią.

Wiem że drogi, :( nie raz już go kupowałam, ale mała ładnie je, więc myślę, że powinna dojść do siebie przy dobrym odżywianiu.
Obejrzałam wczoraj jej pyszczek, ząbki ma idealne, bez kamienia, dziąsła też, także wydaje mi się, że ona nie jest taka stara jak to mówiono a pani doktor co byłam ostatnio nie raczyła tego sprawdzić, choć na wejściu powiedziałam, że przyszłam na przegląd.
Mało tego, gdy już mieliśmy mieć prześwietlenie(czekając wcześniej na rozgrzanie aparatu) po usg, to w tym czasie przyszła osoba z fundacji z kotkiem i pani doktor sobie poszła(już idę było stwierdzenia do tej osoby, nie bacząc na to iż to my też jesteśmy w gabinecie) zostawiając mnie z kręcącym się już kotem, bo to już długo było i jak się potem okazało, gdy wreszcie raczyła wrócić wetka to kicia się posruchnała na rzadko.

Druga sprawa, to miałam telefon od osoby która chce kotka i gdy już taki kotek jest złapany dla niej, miała tylko go odrobaczyć, zapytała czy należę do fundacji bo będąc w lecznicy z psem, to pan doktor powiedział jej aby nie brać od osób prywatnych a tylko od fundacji bo te są zdrowe a od osób prywatnych może przynieść jakąś chorobę np.łuszczycę jak to określiła.
Rozumiem, że to jest lobbowanie, bo oni chodzą do niego z fundacji i ma z tego pieniądze, ale dla jest to świnia nie lekarz.
Tak samo jak ta osoba, bo chciało by się kotka jak najmniejszym kosztem, odrobaczonego, zaszczepionego i wysterylizowanego, bo pani chciała kocurka bo potem sterylizacja i koszta. Jest mi naprawdę przykro, ja nie śpię na kasie, odmawiam sobie wszystkiego, dostaję przedsądowe wezwania do zapłaty komornego, tylko kogo to obchodzi, kot ma być odrobaczony, zaszczepiony i wysterylizowany, najlepiej mały.
Kogo też obchodzi, że mam się pod opieką koty chore, np. połamana Sonia, kogo ona obchodzi? viewtopic.php?f=1&t=165685
Ulało mi się, przepraszam.

Trochę zdjęć Niuni na parapecie :201461

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

miziu miziu

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto sty 06, 2015 11:14 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Ulało mi się, przepraszam.

proszę ulewać, po co zatrzymywać złość na innych w sobie:) za dużo ma Pani na głowie, żeby jeszcze zatruwać się tą złością, a coś z nią zrobić trzeba!
pozdrawiam gorąco!

sotis

Od: Pt sty 02, 2015 8:06

Post » Wto sty 06, 2015 12:57 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

skąd ja to znam ? choćby z wątków Dorci czy Lidki.....

zesraj się a wylecz, odrobacz, wysterylizuj i dowieź na własny koszt bo takim jak Wy, pieniądze spadają z nieba
potem nowy domek pieska czy kotka zechce lub nie :evil:

ludzie są wygodni, Aniu....a lekarze ? liczy się pieniądz :cry:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto sty 06, 2015 14:34 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

puszatek pisze:skąd ja to znam ? choćby z wątków Dorci czy Lidki.....

zesraj się a wylecz, odrobacz, wysterylizuj i dowieź na własny koszt bo takim jak Wy, pieniądze spadają z nieba
potem nowy domek pieska czy kotka zechce lub nie :evil:

ludzie są wygodni, Aniu....a lekarze ? liczy się pieniądz :cry:

Dokładnie Basi to pogrubienie.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto sty 06, 2015 21:14 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Taaaak... Dostanie takie coś kota zdrowego, wysterylizowanego, a jak kotek zachoruje, to nie będzie miało na leczenie...

Miuti

Post » Wto sty 06, 2015 22:35 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Miuti pisze:Taaaak... Dostanie takie coś kota zdrowego, wysterylizowanego, a jak kotek zachoruje, to nie będzie miało na leczenie...

Kiedyś ktoś ze Zduńskiej Woli chciał ode mnie Kolę viewtopic.php?f=13&t=143625&hilit=kocie+male%C5%84stwo+pod+autami ale
proszono aby kotek był zdrowy bo nie będą mieli na leczenie, ja odmówiłam, bo przecież nigdy nie wiadomo czy kot nie zachoruje.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto sty 06, 2015 22:36 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

U mnie, jak na razie. wszystkie koty żyją...
Ale mnie samej chwilami już się nie chce.

Miuti

Post » Wto sty 06, 2015 23:16 Re: Łopatą i do piachu. Dorosła kotka waży 1,30kg. Pilnie DT

Miuti pisze:U mnie, jak na razie. wszystkie koty żyją...
Ale mnie samej chwilami już się nie chce.

:ok: :ok: za Twoje kotki :ok: :ok:
Życie daje nam troski do pokonania, brniemy do przodu i stajemy się tym samym silniejszymi.
Kto by się tak jak my zaopiekował naszymi zwierzakami gdyby nas zabrakło?
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]