Nieświąteczna norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 02, 2015 11:14 Re: Szara norka u Alienorka

No siebie mam na myśli jako tą głupią. Bo przeglądanie FB z kubkiem grzanego wina w Sylwestra to najgłupsze co można zrobić. Ale słowo się rzekło, kobyłka u płota. Dzisiaj siedzi w łazience, bo jestem w pracy - wczoraj najpierw spał sobie na przygotowanym legowisku moim (na tym przywiezionym przez Budrysek wywalił się Basileus) a potem poszedł do mojego pokoju, uwalił się na legowisku kocim i przespał chrapiąc donośnie całą noc. Kupa i siku na podłodze. Rano z trudem udało mi się go dobudzić, wywlekłam go na spacer (muuuuszę?) - załatwił się i potem w tempie 1000 niemowlaków zwiedził trawnik pod moim balkonem, po czym z prawdziwą przyjemnością wrócił i zjadł śniadanie. I uwalił się spać dalej (bo wiek sprawia, że on to robi z pewną trudnością). Na razie nie ma wielkich perspektyw domu, ale skoro byli chętni na Melę czy Malutkiego [*] to i dla Topera jest nadzieja :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sty 02, 2015 12:29 Re: Szara norka u Alienorka

Alienor pisze:No siebie mam na myśli jako tą głupią. Bo przeglądanie FB z kubkiem grzanego wina w Sylwestra to najgłupsze co można zrobić. Ale słowo się rzekło, kobyłka u płota. Dzisiaj siedzi w łazience, bo jestem w pracy - wczoraj najpierw spał sobie na przygotowanym legowisku moim (na tym przywiezionym przez Budrysek wywalił się Basileus) a potem poszedł do mojego pokoju, uwalił się na legowisku kocim i przespał chrapiąc donośnie całą noc. Kupa i siku na podłodze. Rano z trudem udało mi się go dobudzić, wywlekłam go na spacer (muuuuszę?) - załatwił się i potem w tempie 1000 niemowlaków zwiedził trawnik pod moim balkonem, po czym z prawdziwą przyjemnością wrócił i zjadł śniadanie. I uwalił się spać dalej (bo wiek sprawia, że on to robi z pewną trudnością). Na razie nie ma wielkich perspektyw domu, ale skoro byli chętni na Melę czy Malutkiego [*] to i dla Topera jest nadzieja :ok: :ok: :ok:

Jak ja to dobrze znam, przeglądam forum i nagle juz wiem, że chcę dać suni DT.
Teraz gdy jest Melusia DT nie wchodzi w grę.
Z Kajunią było tak samo, wpadła mi w oko i koniec. Gdyby nie to, niewykluczone, że wzięlibyśmy jakiegoś staruszka/kę.

Melcię też zobaczyłam i wiedziałam, że musi byc moja.

Swoja drogą nie wiem, czemu ja wtedy wlazłam na olx na ogłoszenia kotów???

Chyba Melcia mnie przywołała telepatycznie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Pt sty 02, 2015 13:01 Re: Szara norka u Alienorka

Doczytałam. Współczuję - tobie, nie psiakowi :wink:
Ja już mam stanowczo dosyć tymczasów, boję się wychodzić z domu, jak już wyjdę to idę ze wzrokiem wbitym w ziemię i czapką naciągniętą na uszy.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 02, 2015 13:24 Re: Szara norka u Alienorka

Alienor <3
:ok: dla Topera :ok:
a dla Ciebie życzenia dobrego roku 2015!
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt sty 02, 2015 13:47 Re: Szara norka u Alienorka

Dzięki piękne za życzenia. On jest takim psem, którego osoba z lekka wiekowa mogłaby spokojnie wziąć (pod warunkiem braku wielu schodów)- niespiesznie chodzili by od czasu do czasu na spacery, dużo czasu siedzieli sobie blisko i byli cichutko szczęśliwi. :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt sty 02, 2015 13:59 Re: Szara norka u Alienorka

Też miałam staruszka Nobelka z naszego schroniska, przeżył u mnie rok i 3 miesiące. Bardzo się do dziadeczka przywiązałam. Staruszki mają w sobie coś rozczulającego, człowiek chce się opiekować, pomagać, można go rozpieścić bez konsekwencji :wink: i. Cud-miód :1luvu: . Teraz, kiedy odszedł córka chciała jakiegoś energicznego młodego psa, żeby z nim szaleć na spacerach. I efekt? Pies jest, energiczny- jak najbardziej, tyle, że to ja najwięcej z nim szaleję na spacerach :mrgreen:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt sty 02, 2015 14:01 Re: Szara norka u Alienorka

Hej. Jako absolutnie nie-FB-owa jednostka, proszę, pokaz psiaka na zdjęciu. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt sty 02, 2015 14:27 Re: Szara norka u Alienorka

Jak klinkiesz w linka z poprzedniej strony powinnaś go zobaczyć. U mnie ze zdjeciami kiepsko, bo nie mam aparatu, ale zobaczymy co się da zrobić.

Alienor

Post » Pt sty 02, 2015 14:54 Re: Szara norka u Alienorka

No, jak u Was taka pogoda jak u nas...To w sam raz na białego niskopiennego psa :mrgreen:
10 lat dla małego psa - bo on jest mały zdaje się ? - to nie jest jakiś powalający wiek.
Ma on jakąś znaną historię?
Prawdą jest natomiast, że trzeba mu szukać domu na parterze jeśli ma trudności z chodzeniem [dlaczego? coś ze stawami?] - oby się udało jak najszybciej, bo będzie Ci ciężko skoro trzeba go namawiać na spacer. Chyba, że to chwilowe - odreagowywanie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sty 02, 2015 15:49 Re: Szara norka u Alienorka

Padzie, odwilż, dość ciepło- nic tylko siedzieć w domu z ciepłą herbatą i dobrą książką i cieszyć się, że się nie musi wychodzić.
Toper ma problemy z wchodzeniem na schody i schodzeniem (wysoki parter, chyba tylne łapy nie do końca teges), ale generalnie nie ciągnie go na dwór i jakby mógł, przespałby dzień. Gdyby umiał skorzystać z kuwety nie miałabym nic przeciwko temu :mrgreen: . I Toper ma co najmniej 10 lat, a możliwe że więcej plus trudy życia chyba postarzyły go przedwcześnie. Co do tego, czy taki naprawdę jest jego charakter, to wiadomo - zobaczymy za jakiś tydzień, dwa. Na razie tak to wygląda. I on jest raczej średni niż mały (mniejszy od Sivir, ale większy od wszelkich jamników, pekińczyków etc.).

Alienor

Post » Pt sty 02, 2015 16:49 Re: Szara norka u Alienorka

Nie trudno być większym od jamnika :mrgreen: Nawet ja to potrafię :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 02, 2015 16:54 Re: Szara norka u Alienorka

morelowa pisze:Nie trudno być większym od jamnika :mrgreen: Nawet ja to potrafię :lol:

Jamnik jamnikowi nie równy :mrgreen: Mój miał 15 kg.....
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sty 02, 2015 17:02 Re: Szara norka u Alienorka

Też dam radę go przerosnąć - mam więcej niż 15 kg :mrgreen:
Twój , Alu, był taki długi czy gruby?

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 02, 2015 17:04 Re: Szara norka u Alienorka

morelowa pisze:Też dam radę go przerosnąć - mam więcej niż 15 kg :mrgreen:
Twój , Alu, był taki długi czy gruby?

I długi i gruby, niby brzucho nie wisiało mu na podłodze ale był za gruby :(
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sty 02, 2015 17:20 Re: Szara norka u Alienorka

To cięższy niż Toper - on jakieś 10 kg waży, może mniej. Wczoraj wyczesałam z niego chyba całego kotka :wink: .

Alienor

[poprzednia][następna]