A ja jestem od ponad tygodnia na diecie 1200 kcal

Zaczęłam przed swiętami i jestem z siebie dumna bo straciłam 1 kg przez ostatn tydzień zgodnie z planem, mimo świąt i zróżnicowanego menu. Tak sobie założyłam, że będę tracić 1 kg tygodniowo, więc raczej zdrowo i bez przesady. Pierwszy tydzień mam za sobą i rzeczywiście jest na wadze -1 kg

Wiem, że to na razie początek ale cieszy mnie ten sukces.
Dodatkowo mam w telefonie świetną aplikację, w której prowadzi się taki dzienniczek i ona liczy za Ciebie kalorie a dodatkowo podpowiada czy nie zjadasz za dłużo tłuszczu, cholesterolu, cukru i takie inne. Prze fajna sprawa. Jak się poćwiczy to też tam można wklepać i pokazuje ile się spaliło kalorii, a dodatkowo jeszcze liczy kroki i saodzielnie oblicza ile spaliłaś np. w czasie spaceru czy zakupów. Bywa ciężko bo każda dieta z ograniczeniem ilościowym jest ciężka, zwłaszcza na oczątku. No ale cóż, jak trzeba to trzeba. U mnie też już poszło wszystko w nienajlepszą stronę jeśli chodzi o wagę ale przyznam uczciwie, że u mnie to problem psychologiczny. Wynagradzam sobie jedzeniem stres, ciężki dzień, kłótnię z koleżanką, smutny humorek i tak dalej..