OTW13- maluszki...Jokot prosi o głosy w Krakvecie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2014 21:51 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

iskierka radości przyda się na koniec trudnego roku
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 31, 2014 21:52 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

Szczęśliwego Nowego Roku 2015 :balony: , aby takich iskierek radości było w nim jak najwięcej :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro gru 31, 2014 22:21 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

Dziękujemy za wszystkie życzenia.

Zazdraszczając i zachwycając się drapaczkiem słupkiem w zaprzyjaźnionym domku (nie umywa się do niego biedronkowy :mrgreen: ) postanowiłam pogłębić swoje smutki oglądając ceny i takie tam. Lepiej zostawić takie smutasy w starym roku. Oczywiście nie znalazłam bom nie jest wybitnie zdolna w tym kierunku.
Ale trafiłam na takowe cudo. Tylko bezcenne. Janusz ma dość drapaka stojącego przy naszym łożu :? . Bo to punkt wypadowo-skokowy dla kocich wariatów. A nasze poduszki są traktowane jako powietrzne, amortyzujące dzikie skoki.
Fajny co nie? Tylko czy przydatny.
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... UyVLqzdoXg
tylko jak znaleźć ew szczegóły jak "zwykłego" nie dojrzałam. Ech, ta blondynkowatość :oops:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 31, 2014 23:33 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

Asiu - sądzę, że tego drapaka to ktoś sprytnie zmajstrował używając podstawy i tunelika ocalałego z rozdyźdanego przez kociarstwo drapaka. Bo to w sumie rura po dywanie/wykładzinie (do dostania gratis w każdym Comforcie czy innych takich), owijka na nią, tunelik i podstawa. Gdzieś pamiętam był opis krok po kroku jak zrobić kocie cat condo - tu masz kilka pomysłów: http://www.sheknows.com/pets-and-animals/articles/1026401/12-diy-cat-condos-that-are-hip-and-modern, tu instruktaż do jednego http://dadand.com/build-a-diy-cat-condo-kitty-tower-scratching-post-cat-tree/ i tu: http://www.toolcrib.com/blog/2009/01/20-free-cat-furniture-plans-free-plans-for-cat-trees-condos-scratching-posts-and-more. Janusz może lubi majsterkować?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 31, 2014 23:51 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

Nie lubi .Chba że drapak miałby upiększyć miłość życia ...autko:)
Nakarmiona,wybuczana,deczko się myła,troszkę rozluźniła głaskana.Nawet wodę pochłeptała.Ale steryd dostała .Wedle mnie słabo działa .Leży na terakocie wciśnięta między ścianę i sedes .
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 01, 2015 7:07 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

Dobrego roku, Asiu
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sty 01, 2015 8:16 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

Dzięki wielkie!
Dobrego Roku Wam wszystkim życzymy!
Żyjemy ale padła jestem .Perła karmiona co 2 godziny zaskoczyła rano .Zjadła,niestety, wg dla juniorów .Ale zjadła .Teraz dostała drugą część saszetki .Zlizała odrobinę .Zjadła też 8 chrupek .Dwa razy liczyłam! Trudno,niech je to co chce .Potem popracujemy nad dietą .
Wiecie,nienormalnym jeste cieszenie się, że znalazłam zapomniane saszetki kk .Nosiłam je dla przypadkowo spotkanych bied .I zapomniałam .Uff nie musimy się martwić o żarcie .
Zaraz zastrzyki .
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 01, 2015 9:11 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

Co to są saszetki kk, bo nie wiem?
U mnie zjedzona saszetka whiskasa, dobrze, że zjedzona. Na razie nie martwię się jakością.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sty 01, 2015 11:23 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

kk=kitekat

Asiu wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Oby bez takich ludzi jak ci ostatni "opiekunowie".
Tak to wygląda, że kotka się zakłaczyła i zatkała. :(
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw sty 01, 2015 11:25 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

No, kitekat chyba :lol:
Moim jeszcze nie proponowałam, ale często lepsze to niż nic zwierz miałby nie jeść.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sty 01, 2015 14:22 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

morelowa pisze:No, kitekat chyba :lol:
Moim jeszcze nie proponowałam, ale często lepsze to niż nic zwierz miałby nie jeść.

Oczywiście. Najważniejsze, że zjadło
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sty 01, 2015 19:02 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

Strzelają gady. :mrgreen: Ciągle strzelają. Całą nockę, dzionek jak się z magliny noworocznej wygrzebali i teraz wieczorem też walą ku niebu. Boga chcą ubić :roll: Część naszych kotów nawykła. Tych młodszych. Za to Rudzik to masakra. Nieodmiennie .Każdego roku. Tyle sieje popłochu spierniczając na każde puknięcie, że futro mu pod sufit fruwa zerwane pędem powietrza. Prędkość nadświetlna. Robi też tyle rabanu ,że zawsze jakiś się futer inny da nabrać ,że znów na koty polują. Żwirek kicha ale nie da do siebie podejść .Strzelają. Oczywiście w niego. :roll: Wszak czas niespokojny za oknem i więcej niż zwykle ostrożności nie zawadzi. W połączeniu z Rudolfem tworzą wyjątkowo dziwną parę. A razem uciekając demolują wszystko co na drodze stanie. Reszta chowa się bardziej chyba przed tym taranującym duetem niż przed zagrożeniem petardowym.
Perlinka jest nadal z nami. Kk zajada ze smakiem. Błee. Ale co zrobić. Gardzi zastawionym michami brodzikiem. Łaskawie raczy pochylić się tylko nad tym badziewiem. Przetrzepałam wszystkie torby i kilka zapasów znalazłam. Noszę je ku swojej spokojności jak jakiegoś "głodomora" spotkam. Ajajaj, zapomniałam o rowerkowym plecaczku. 8O Tam też powinno coś być.
Siku już było kilka razy w kuwetce. Kupala niet. Oczki bystrzejsze. Uszy jej odpuściłam, tak jak pisałam. Przyjdzie czas i na nie. Uszyska Semira i Pineski są teraz na tapecie. Świerzb cięgiem wraca i wraca. Zastrzyki jakoś przeszły. Na pewno bolą ją dziąsła bo kamień jest wielki. Popiskiwała jak źle trafiłam ze strzykawą. Ręka martwiała. Ogólnie jest zaniedbaną kotką pod względem medycznym.
Jest za to piękna. Srebrna z białymi wstawkami -brzuś, łapki, troszkę pyszczka. Ciemna mocno na karku, przechodzi w srebrno-szare paseczki i kończy się krótkim ogonkiem też w ciemno srebrnym kolorze. Na główce, na środku między uszkami ma białą, owalną kropeczkę. Perełka wśród morza srebra. Jest na prawdę piękna. Jak ją spasiemy to będzie dużo więcej tego piękna. :twisted: Ma śliczną, okrągłą główkę z lekko spłaszczonym noskiem. I wielkie złote oczy. Lewe łzawi nadal ale dziś jakby lepiej.

Dostałam wieści ,że kotłowniany Buranio nie je i ma brzydkie oczko. Próba dania Unidoxu nie wiadomo czy się powiodła. Bo niby w gardło tabletka trafiła ale kot zwiał. Może strzelania w wielki niepokój go też wpędzają. Ja dawałam mu normalnie leki, wprost w pysiałek. To jego pierwsza zima na "wolności". Jak Rudego. Nie wie co to Sylwester. Kciuki za małego poproszę.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 01, 2015 19:07 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

:( :(
biedne bezdomniaki najbardziej. Dlatego tak się cieszę, że łazienka pełna.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sty 01, 2015 21:59 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw sty 01, 2015 23:00 Re: OTW13- 13-tka będzie pechowa? szczęśliwa? Witamy!

Niestety wróciliśmy do przecierek .Sito poszło w ruch .Strzykawa też .Przecier animondki i convy .Dostała porcję .To co zjadła nie zadowala nas .
Biedny kot .Jest mega grzeczna .Nie atakuje,nie walczy tylko płacze czasem .I klnie .Jestem tego pewna . Oboje bardzo baliśmy się, że przy obcych nie da sobie pomóc .Przecież nas nie zna .Znalazła się w strasznej dla siebie sytuacji .Kciuki dla Perełki poproszę .Mocne!
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]