dziki Patmol

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 30, 2014 18:45 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

morelowa pisze:Każdy potrzebuje od czasu do czasu f[F]asolki trochę :D

:201461
Fasolka :oops:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro gru 31, 2014 8:15 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

nawet dużo :mrgreen:

ostatnio, pod wpływem recenzji książki Mniej. Intymny portret zakupowy Polaków http://www.empik.com/mniej-intymny-port ... ,ksiazka-p myślę sobie o kompulsywnym kupowaniu
o tym jakie towary w sklepie pobudzają mnie do kupowania
i jak na to reaguje

wczoraj byłam w empiku żeby odebrać zamówione ćwiczenia dla Młodego do szkoły
i bardzo byłam z siebie dumna, bo nie kupiłam żadnej książki NIC
książki mnie strasznie ściągają :oops:
ale przed pójściem do empiku rozsądnie poszłam do biblioteki i pożyczałam książki i gazety -jestem uzależniona od czytania :roll:
no i w empiku w sklepie jest drożej niż w empiku -gdy się zamwia przez internet -więc tylko sobie popatrzyłam na kilka książek Obrazek i wyszłam

i kilka innych rzeczy w sklepach bardzo na mnie działa

przyszły zamówione zakupy kaszowo-przyprawowe
i ryż basmati
czytałam w internecie, że niektórzy zalecają go moczyć jakies 30 minut przed gotowaniem
sama nie wiem -może wypróbuję i moczony i nie-moczony

Alibaba to dziwny kot
całymi dniami siedzi na łóżku Młodego, albo w kuchni na krześle
na łóżku Młodego jest naciągnięty taki cienki materiał i podwinięty pod materac (zamiast narzuty, bo ciągle spadała :roll: )
i Alibaba, jak ludzi nie ma - wpycha się pod ten materiał i zastyga
i wtedy jak się zajrzy do pokoju, widać porządnie naciągnięte łózko (nie wiem jak to inaczej określić) a na środku niewielkie, mało widoczne wybrzuszenie
i jak się to wybrzuszenie pomaca -to ono w ogóle nie reaguje, jakby to jakieś ubranie było albo poduszeczka albo zabawka
żadnej reakcji po prostu -
dopiero jak się Alibabe zawoła -to się wyczołguje powoli przez cała długość łózka spod tego czegoś
trzeba strasznie uważać przy siadaniu na łóżu -bo ona czasem tak leży, ze nawet wybrzuszenia nie ma

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro gru 31, 2014 8:26 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Książki polecam kupować na szczytnicka.pl
Tylko tam trzeba poczekać na nowości, ale jest naprawdę dużo taniej. I mogę Ci odbierać i jakoś przekazywać, żeby było jeszcze taniej.
albo w merlinie - oni teraz mają punkty odbioru w miastach, może u Ciebie też.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro gru 31, 2014 8:37 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

w Merlinie mają punkty odbioru w Legnicy i w empiku mają i w Matrasie mają
ale
ja nie powinnam kupować książek bo:
1) nie ma za dużo pieniędzy i te co mam nie powinnam wydawać na książki (tym bardzie że tak co najmniej raz w tygodniu jestem w bibliotece, i jestem zapisana do dwoch - czyli w sumie mogę pożyczyć 9 książek i kilka gazet)
2) mam małe mieszkanie i nie zamierzam kupować większego
3) mam już za dużo książek

popatrzę na tamtą internetową -dziękuje
czasem czytam jakaś recenzję i potem książka chodzi za mną , a nie zawsze jest w bibliotece

Patmol

Post » Śro gru 31, 2014 8:48 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Patmol pisze:3) mam już za dużo książek

Czasem myślę, że współczuję temu, kto po mojej śmierci zobaczy półki z książkami i będzie musiał coś z nimi zrobić.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro gru 31, 2014 9:02 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

MalgWroclaw pisze:
Patmol pisze:3) mam już za dużo książek

Czasem myślę, że współczuję temu, kto po mojej śmierci zobaczy półki z książkami i będzie musiał coś z nimi zrobić.

No cóż, dużo osób się broni ale czytnik, czytnik ebooków to potęga :-)
Mru też się tak wprasowuje w łózko jak Alibaba. Ale nie ze strachu - lubi się zaszyć i pospać. Władzi pod kapę a czasami pod kołdrę i kapę - nawet latem. W sobotę i niedzielę jak jestem w domu pogania mnie, żeby ścielić łóżko bo chce się wślizgnąć :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro gru 31, 2014 9:13 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

to może Alibaba tez nie robi tak ze strachu?
to prawdzie koci jedynak jest
czasem myślę, ze on po prostu nie zna kociej mowy -pewnie nigdy się nie nauczył gadać po kociemu i nie zna kociego języka

moje koty strasznie dużo mówią
ostatnio Zorro to wygłasza całe przemówienia
a Alibaba -nic nie gada
dziwny taki niegadający kot

MalgWroclaw pisze:Czasem myślę, że współczuję temu, kto po mojej śmierci zobaczy półki z książkami i będzie musiał coś z nimi zrobić.

po śmierci -to nie problem
można wystawić na olx.pl nawet do oddania za darmo
albo po postu zanieść do biblioteki

gorzej za życia :roll: cześć wynoszę do biblioteki -tam są takie półeczki na przynoszone książki
ale z tych półeczek można tez brać sobie do domu

myslę, że koty uważają Alibabę za ograniczonego umysłowo
nie potrafi pogadać po kociemu
nie potrafi zrobić z psem noska, a nawet jak pies próbuje -to od razu wali łapami
i porusza się takim dziwnym krzywym galopkiem

Patmol

Post » Śro gru 31, 2014 9:18 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Też bym chciała czytnik..
Ale dużo książek też bym chciała. Miałam, potem jak syn się wyprowadzał to większość mu dałam, żeby miał normalny dom. Potem mieszkałam we Wro i jak się coś kupowało to już zostało, teraz jak coś kupię to wiozę do Wro... i zostaje [mamy wspólne ksiązkowe upodobania]. Jak dostanę to jednak pilnuję, żeby wróciło. Część takich, o których wiedziałam ,że nikt po nie nie sięgnie u mnie , oddałam i w sumie mam miejsce na książki :?
A synowi się nie mieszczą, więc kupił sobie Kindla i cały zadowolony bo może czytać w tramwaju :mrgreen: ale już nie ma jak mi pożyczyć :(

Morela lubi się przykryć - siada na łóżku i czeka aż coś na nią zarzucę :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro gru 31, 2014 9:22 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

moje koty się nie przykrywają
a Sweetie panicznie nie lubi żeby ją przykrywać -nawet w żartach

a poza tym przykrywać a wpełzać tak jak lubi Alibaba :roll:
muszę ciągle zamykać drzwi od pokoju dzieci, bo się boje ze psy wskoczą na łózko i go zmiażdżą po prostu niechcący
Alibaba w takiej pozycji wpełzanej to jest zupełnie bez szans -gdyby ktoś mu chciał zrobić krzywdę (np Sweetie która uwielbia straszyć koty)
ale nawet gdyby jakiś pies (17 kg) po prostu się na nim położył

normalne koty to tak jakoś siadają, żeby mieć możliwości ruchu
Ostatnio edytowano Śro gru 31, 2014 9:23 przez Patmol, łącznie edytowano 1 raz

Patmol

Post » Śro gru 31, 2014 9:23 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

morelowa, Kindla może Ci dać/pożyczyć
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro gru 31, 2014 9:25 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Mru też nie lubi, jak ją przykrywam, np. ręcznikiem, bo wtedy zawsze jedziemy do weta. Ona musi sama. Nawet jak kładę się do łóżka, to jak się przykrywam, to muszę tak manewrować, żeby kocicy nie nakryć
Taa, myślisz, że to tak łatwo z kindlem się rozstać? Ja kupiłam czytnik rodzicom, pozgrywałam książki mamie i tacie, mama go nawet do ręki nie dostała :-)

jozefina1970

Post » Śro gru 31, 2014 9:26 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

to ja nie będę juz kupować książek
tylko oszczędzać na Kindla

ale takie książki na Kindla są tańsze? te nowe, świeżo wydane tez?i
ile taki Kindel kosztuje?

Patmol

Post » Śro gru 31, 2014 9:30 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

Patmol pisze:to ja nie będę juz kupować książek
tylko oszczędzać na Kindla

ale takie książki na Kindla są tańsze? te nowe, świezo wydane tez?

Nie musisz mieć kindla, możesz mieć inny. Ja mam nooka a rodzicom kupiłam na allegro po polsku i z taką ładowarką do kontaktu a nie do kompa. Średnio są połowę tańsze, nowości to nie wiem, ja nie kupuję, podejrzewam, że niewiele tańsze.
Ale nie zajmują miejsca.
Oczywiście jak się chce jakąś książkę mieć, to się ją kupuje, z fotografiami np.
Ja kupiłam ostatnio taką
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=m ... 1339,d.ZWU
Przeczytałam w dwa dni :-(
Dobrze się czytało, bo większość miejsc znam
Jednak smutna jest ta książka.
Ceny Kindla w pl zależą od kursu dolara
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=i ... dLsVGtRbQQ
Mój następny czytnik to będzie prawie na pewno pocketbook. Bo można na nim czytać epuby a ja mam tylko w tym formacie, tak zamawiałam na początku. Patmol, jest specjalny wątek o czytnikach, kiedyś dawałam linka
viewtopic.php?f=8&t=130934
Ostatnio edytowano Śro gru 31, 2014 9:39 przez jozefina1970, łącznie edytowano 1 raz

jozefina1970

Post » Śro gru 31, 2014 9:36 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

mnie interesują nowości
bo
te inne to gdzieś w którejś tam bibliotece są
no i owszem ważne jest miejsce, ale bardzie oszczędności ,mnie pociągają :roll:

jak zapłacę kilka stów za kindla
to te książki musiałaby być dużo tańsze na kindla żeby mi się to opłaciło
no i ksiązkę to mogę położyć wszędzie
a Kindla to już nie

Tymoteusz i Zorro ciągle gdzieś włażą i coś zrzucaja
tym samym z dnia na dzień i tak mam coraz mniej rzeczy w mieszkaniu
wczoraj Tynoteusz zrzucił szklany półmisek z jabłkami -ładny był ten półmisek, w takie wzory jakby
no ale zawsze to jakaś forma odgracania mieszkania

tylko Tymoteusz to jakoś nie wybiera wcale zbędnych, brzydkich rzeczy :roll:

i muszę go trzymać poza wodą (żeby się na niego nie wylała) więc nie może na stałe leżeć na kaloryferze w łazience (jak książki)
i poza zasięgiem Sweetie -który lubi czasem nadgryźć plastik
i nie na jakiejś stercie książek -żeby nie spadł

Patmol

Post » Śro gru 31, 2014 9:47 Re: rozsądne, wykształcone koty (po Akademii) szukają Domów

MalgWroclaw pisze:morelowa, Kindla może Ci dać/pożyczyć

Małgosiu...
A co będzie czytał? I jak? W domu sie nie da , mowy nie ma - 2 malutkich dzieci 8O

Patmol - nie, Ty nie możesz mieć Kindla w tej sytuacji. Ja bym mogła :mrgreen:
Są książki, których nie ma w żadnej biblio w Opolu , a do kupienia na czytnik są np. I ogólnie jest sporo tanich, są promocje i takie tam inne udogodnienia. I łatwiej do pociągu..i nawet w łóżku łatwiej :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]