Królowa Sasza i król Forest.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 06, 2014 18:56 Re: Forest, Sasza. Cookie [*]

Za Foresta i Saszę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto gru 16, 2014 22:00 Re: Forest, Sasza. Cookie [*]

przyszedłem sobie pozerkać z wątku persów i innych
piękne macie kotuchy :20141
Królowa faktycznie jest i może być tylko jedna :20148
ehhh historia Cooki [*] nawet mnie, "starego" wielkiego chłopa poruszyła i łzy mimowolnie poleciały, piękna była i szczęście miała wypisane na tym biszkoptowym pyszczku :20141
i tak jak napisałem na tamtym wątku, wierzę że nic się nie dzieje bez przyczyny ...

pozdrawiam cieplutko i pozwolę sobie do Was zaglądać :201483
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Czw gru 18, 2014 10:44 Re: Forest, Sasza. Cookie [*]

KotwKratke pisze:przyszedłem sobie pozerkać z wątku persów i innych
piękne macie kotuchy :20141
Królowa faktycznie jest i może być tylko jedna :20148
ehhh historia Cooki [*] nawet mnie, "starego" wielkiego chłopa poruszyła i łzy mimowolnie poleciały, piękna była i szczęście miała wypisane na tym biszkoptowym pyszczku :20141
i tak jak napisałem na tamtym wątku, wierzę że nic się nie dzieje bez przyczyny ...

pozdrawiam cieplutko i pozwolę sobie do Was zaglądać :201483

My witamy i zapraszamy ponownie :) Ostatnio zaniedbaliśmy się ze zdjęciami, ale tak dużo się działo a zdrowie futer jest najważniejsze, więc skupiliśmy się na badaniach. Ale nowe zdjęcia się szykują a może nawet nowy mieszkaniec... zobaczymy.

Wczoraj odwiedziliśmy Panią Doktor (tydzień bez wizyty u wterynarza tygodniem straconym przecież... :roll: ). Powtórne badanie wątroby Foresta po poprzednim antybiotyku wykazały nieznaczny spadek ALT ale nadal powyżej normy. Wszystko inne wzrosło, włącznie z bilirubiną która poprzednio była w normie :strach: . Mamy wyjeść całe opakowanie Hepatiale Forte i ponowimy badania. O usuwaniu kamienia na razie nie myślimy. Forek trochę odmawia ostatnio jedzenia. Chodzę i myślę czy grymasi czy źle się czuje... ale jak podstawiam jakiś wstrętny KiteKat to jakoś mu apetyt wraca. W doopie się poprzewracało, ale na siłę do lepszego żarcia nie będę go namawiała niech je co lubi... :roll:, byle trochę mu dupsko przytyło bo sama skóra i kości. Zrobimy jeszcze badanie kału, żeby wykluczyć jakieś robale.
Saszka wczoraj dostała trzecią dawkę Convenii. Nadal ma stan zapalny. Niby się polepsza ale baaaaardzo powolutku.
Królowa Sasza i król Forest :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160259

Cookie <3, moja na zawsze [*]

monmar

Od: Śro sty 15, 2014 14:26

Post » Sob gru 20, 2014 19:48 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :)

Oto on :)
Sammy (z domu Wallenrod). Schroniskowo Bombkowa miłość :). Naszym nowym domownikiem!

Obrazek

Historia jest krótka zaczyna się tu http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=146433&start=1365. Mieliśmy bardzo dużo wątpliwości czy podążyć tą drogą, ale Sasza i Forest też są przedświątecznymi domownikami więc to chyba takie przeznaczenie :). Z Saszką mamy 3 rocznicę a z Forestem pierwszą :). Trochę musiałam popracować nad TŻ bo ja serce, on rozum ale biduś uratowany. Mam nadzieję, że kota wyprowadzimy na prostą drogę a trzeba będzie nad nim trochę popracować. Przede wszystkim na wejściu pojawił się problem z ogonem. Kot sika i chodzi normalnie, w schronisku nikt nie widział, że coś jest nie tak. Damy kotu trochę odpocząć i w poniedziałek podjedziemy do naszej pani doktor na oględziny.

monmar

Post » Sob gru 20, 2014 20:29 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :) Problem z ogonem.

Sammy boy :ok:

Sammy Wallenrod trafił z interwencji, najpierw był w lecznicy Lancet,
gdzie uzyskał pomoc, ale nawet tam nie zauważyli, że z ogonem coś nie tak
w opisie o ogonie ani słowa...
wysyłam na pw foto opisu z Lancetu- moze się przyda
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob gru 20, 2014 20:45 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :) Problem z ogonem.

Gratuluję przed świątecznego gościa :wink: Jest piękny, biedny więc musiał do Was przybyć, aby mógł wieść szczęśliwe życie.
Trafił się chłopakowi gwiazdkowy prezent :201461
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob gru 20, 2014 21:38 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :) Problem z ogonem.

doczytałem najpierw "tam" a teraz czytam na Waszym wątku :)
Bardzo się cieszę, że Sammy zamieszkał z Wami i tak jak pisałem nic się nie dzieje bez przyczyny - byliście sobie przeznaczeni :20148 :20148 :20148 - ja tam wierzę że gdzieś w gwiazdach zapisany jest nasz los :)
dokocenie jak widzę przebiega póki co przynajmniej bezstresowo :201461
zdrówka życzę puchaczowi i zaglądam w poniedziałek co tam Pani doktor powiedziała.
mocne kciuki za Was i Wasze kotuchy - właśnie zrobiliście Sammyemu i sobie prezent świąteczny :201479
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Nie gru 21, 2014 19:21 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :) Problem z ogonem.

piękny nowy domownik :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon gru 22, 2014 22:21 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :)

Dziś będzie duuuużo zdjęć, ale zanim one, ważne fakty.
Byliśmy u naszej doktor Ani. Testy FelV i Fiv zrobione, ujemne :). W sprawie ogona gorszę informacje. Jest trachnięty bardzo wysoko i nic nie możemy zrobić, żeby zaczął działać :(. Usuwać też nie będziemy bo mogą się pojawić problemy z wypróżnianiem. Trzeba Sammiego wygolić i dbać o toaletę. Kupy coraz ładniejsze :) Damy radę!
Po świętach szczepimy się, a w połowie stycznia zrobimy morfologię, żeby pańcia miała spokojny umysł. Rana wygląda "ładnie". Pani doktor pokazała mi jak ją czyścić i smarować. Będzie się długo goić, ale będzie dobrze. Ogólny stan kota dobry :ok:

Sam zainteresowany ładnie je, głównie suche, rano lubi mokre :twisted:. Mało pije, w tej kwestii musimy pokombinować :roll:

Dokacanie przebiega lepiej niż bym sobie tego życzyła a dzisiejszy obrazek z pod stołu rozwalił mnie na maksa. Zobaczycie niżej. Po Saszy takich rzeczy bym się nie spodziewała :). Sam jest kotem nie nachalnym i nie zabrał Saszy całej przestrzeni wokół mnie (tak zrobiła Cookie). Więc nowy wprowadzony a Saszka dopieszczona. Forek jak to Forek, swój świat, swoje zabawki :)

No to zaczynamy od nowego :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uwierzcie mu u Saszki takie znajmości po dwóch dniach nie istnieją :twisted: . I tak sobie leżeli dobrą godzinę :201494
Obrazek

No to teraz królowa :)
Obrazek

Kosmitka :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najlepsze mysze od cioci Sis :1luvu: potrafią zmęczyć!
Obrazek

Pierwszego dnia Z Samem. Zasypiała na stojąco, ale nie odpuszczała :)
Obrazek

Na koniec Forest :201461
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No to wszystko :) Mam nadzieję, że się ciociom i wujkom podobały.

monmar

Post » Wto gru 23, 2014 0:34 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :)

Cuda!
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Saszka jest podobna do Antosia te same minki strzela :1luvu: :1luvu:
Foreścik :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ogonek biedny...ale dobrze, że ogonek, a nie wyżej... ma chłopczyk wielkie szczęście :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto gru 23, 2014 6:28 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :)

No widzisz a tak się na bombce martwiliście o relację z Saszą....mówiłam że facet w domu to nie to samo co druga baba :mrgreen:
Teraz pozostaje trzymać kciuki za powrót do zdrowia :ok:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść głęboko w serce. Potem je łamią....Lemur, Gruba, Ciasteczko, Kropka,Nori Bibi...

ObrazekObrazek

marta765

Od: Pt sie 09, 2013 12:40

Post » Wto gru 23, 2014 7:55 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :)

Gratuluję dokocenia!
Sammy dostał najlepszy prezent w życiu od Was!

... idealny kolega w kolorze dla Foresta :kotek:

Zdrowych, spokojnych świąt dla Was!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto gru 23, 2014 12:49 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :)

a ja fotek nie widzę
mam same znaki zapytania...
... mry PrzedŚwiąteczne!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto gru 23, 2014 16:52 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :)

Własnie! co to chłop z babą potrafi zrobić. Nawet w łóżku razem spali :twisted:

Ewa u mnie na wszystkich kompach działa, na komórce też. Spróbuj odświeżyć może stronę.

monmar

Post » Wto gru 23, 2014 17:00 Re: Forest, Sasza. Sammy nowy domownik :)

już widzę
... i mry PrzedŚwiąteczne!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

[poprzednia][następna]