Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 21, 2014 21:58 Re: Cm.Wolski bazarek bizuterii na wolszczaki (link str. 25)

rety, jaki pracowity dzień! podziękowania dla współpracowników! :D

drodzy kibice - FELEK spędzi te święta U SIEBIE ! :balony: :balony: :balony: :s2:

powtórny test białaczkowy niestety powtórzył wynik dodatni. ale stan ogólny Felka jest dobry - gość nie jest ułomkiem, pod skórą czuć tłuszczyk, futro ma przepiękne, błyszczące, jak foka prosto z wody :D

a kotydwa12 ma pewny chwyt i czarodziejskie podejście do swojego nowego podopiecznego :ok: dziękujemy!

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon gru 22, 2014 9:00 Re: Cm.Wolski bazarek bizuterii na wolszczaki (link str. 25)

to sie nazywa radosna nowina!! :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :balony:

domku :piwa: :piwa: (i to duze z pianka rzecz jasna)

Felek wszystkiego co najlepsze na "nowej drodze zycia" :D :ok:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon gru 22, 2014 10:27 Re: Cm.Wolski bazarek bizuterii na wolszczaki (link str. 25)

Fleur pisze:rety, jaki pracowity dzień! podziękowania dla współpracowników! :D

drodzy kibice - FELEK spędzi te święta U SIEBIE ! :balony: :balony: :balony: :s2:

powtórny test białaczkowy niestety powtórzył wynik dodatni. ale stan ogólny Felka jest dobry - gość nie jest ułomkiem, pod skórą czuć tłuszczyk, futro ma przepiękne, błyszczące, jak foka prosto z wody :D

a kotydwa12 ma pewny chwyt i czarodziejskie podejście do swojego nowego podopiecznego :ok: dziękujemy!

Na pewno będzie szczęśliwy :D
kicikicimiauhau

Post » Pon gru 22, 2014 16:57 Re: Cm.Wolski FELEK w DS!!!!! BAZAREKlink str. 25)

Jak to dobrze, że kotydwa12 zlitowała się nad Felkiem :1luvu:
Może zła passa się przełamie - po raz pierwszy, nie licząc kociąt, poszedł z cmentarza do domu kot w dobrym stanie, nie wymagający natychmiastowej pomocy.
Warto by może założyć osobny wątek pt. "Kto weźmie miziaka z cm. Wolskiego?" Szukanie domku trwa długo - niechby te proludzkie kociny dostały szansę, że je ktoś wypatrzy, że akurat się komuś spodobają, zanim dopadnie je jakaś choroba.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto gru 23, 2014 0:45 Re: Cm.Wolski FELEK w DS!!!!! BAZAREKlink str. 25)

mziel52 pisze:Jak to dobrze, że kotydwa12 zlitowała się nad Felkiem :1luvu:
Może zła passa się przełamie - po raz pierwszy, nie licząc kociąt, poszedł z cmentarza do domu kot w dobrym stanie, nie wymagający natychmiastowej pomocy.
Warto by może założyć osobny wątek pt. "Kto weźmie miziaka z cm. Wolskiego?" Szukanie domku trwa długo - niechby te proludzkie kociny dostały szansę, że je ktoś wypatrzy, że akurat się komuś spodobają, zanim dopadnie je jakaś choroba.

no, może po raz drugi, bo bagheera ma swoją Pulpetinę vel Mańkę, nie zapominajmy o tym :D
no i Felutek niestety ma białaczkę. dzisiaj pobrano mu krew do przeglądu, trzymajmy kciuki za wyniki. poza tym wieści z nowego domu głoszą, iż gentleman nie chowa się wcale, a dumnie i z godnością poznaje nowe włości. i jest grzecznym pacjentem! wynika z tego, że kto nie ryzykuje, ten nie zdobywa ;-) (myślę o Opiece felkowej :D)

:201461

z tymi miziakami to jest różnie - powolutku, sukcesywnie, pozbywamy się ich z cmentarza [ ;) jakkolwiek to zabrzmi ;) tej jesieni Feluś jest trzeci - nad najmilejszym Kubusiem ulitowała się Aniela, a niespodziankową Mańkę zgarnęła Bagheera.]
jednak wyraźna tendencja jest taka, że pozostali nekropensjonariusze systematycznie się oswajają. co powolutku przynosi coraz większą pulę kotów do wyadoptowania, niesie też ze sobą większe zagrożenie dla nich...
tej jesieni okazywaniem swego zaufania podbiła mnie kicia Szara - TA, której się nie udało :( od 2011 roku, kiedy ją poznałam, traktowała mnie przyjaźnie, ale z dystansem. dopiero teraz zaczęła się do mnie miziać i można ją było nawet wziąć na ręce... szkoda, że dopiero na koniec... :cry: nie mogę się z tym pogodzić.

teraz na tapetę weźmiemy trudne zadanie 8) :twisted:
następni w kolejce są bowiem dwaj zakochani. zamizialona, przepiękna, marmurkowa burość o pseudoimieniu Amoroso 8) oraz jej ukochany romeo o imieniu Mumin. jest to znany "Duet Miłosny" z cmentarza wolskiego. Koty wypełnione bezgraniczną miłością do innych kotów - miłość ta osiąga apogeum we wzajemności tych dwojga. jest tak bezbrzeżna, że wiosną zaczęła powolutku przelewać się także na ludzi (no bo musi znaleźć jakieś ujście :D). Poddał jej się nawet nasz elegancki i zdystansowany Felek :) [chociaż Felo ponad wszystko cenił sobie niezależność i podróże woloznawcze ;)]
nie wiemy niestety jak nasza parka gołąbków wygląda pod kątem FIVa i FeLVa. Muminek latem miał serwisowane ząbki, bo wyglądał marnawo. Od tamtej pory wypiękniał konkursowo (podobnie było z Felkiem). Amoroso zawsze wyglądała nienagannie, mogłaby z cmentarza jechać prosto na wystawę.

Amoroso i Mumin są bohaterami naszych wiosennych filmów o miłości, zachęcam do obejrzenia. Wszystkie zrobione wiosną, ale nie jednego dnia:

1. https://www.youtube.com/watch?v=AdBTJyTshWs

2. https://www.youtube.com/watch?v=isOIlBZ5NJk

3. https://www.youtube.com/watch?v=UdOfj8Jcpl0

mam ich wspólnych zdjęć w tym serduszkowym klimacie na kopy, robionych przez wszystkich naszych karmicieli :)

napisałam też o nich w wątku Felusia:

Fleur pisze:ulubieni kumplowie Felka, znany Duet Miłosny, Mumin i Amoroso ;)

Obrazek

w kupie raźno:
Obrazek

Felutkowe amory z Muminem:

Obrazek

Obrazek

Felutkowe amory z Amoroso ;-) raz jeszcze:

Obrazek

myślę, że po świętach powstanie wątek tej pary najbardziej kochających się kotów, jaką znam :201461

Fleur

Post » Wto gru 23, 2014 1:28 Re: Cm.Wolski FELEK w DS!!!!! BAZAREKlink str. 25)

Piekne wiesci o Felku... oby tylko zdrowie chlopakowi dopisywalo.. :ok: :ok: :ok:

Felek pokazal, ze jego miejsce jest na salonach :wink:

Fleur , a jak sie ma druga "intencja" - Filcak? Czy pojmany?

Do wyadoptowanych, oprocz Kubusia, Manki i Felutka dodalabym chociazby Srebrnika (teraz Sil (ver)) ? Pamietacie to przecudnej urody kocie sreberko? Bylo chyba wiecej wyadoptowanych..?

alysia

Post » Wto gru 23, 2014 2:25 Re: Cm.Wolski FELEK w DS!!!!! BAZAREKlink str. 25)

Fajny dwupak z tych kotów :mrgreen:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto gru 23, 2014 10:03 Re: Cm.Wolski FELEK w DS!!!!! BAZAREKlink str. 25)

Wszystkim sympatykom wolszczakow, darczyncom, karmicielom, opiekunom , osobom znanym na watku i tym anonimowym, ktorym nie jest obojetny los wolskich cmentarniakow, zdrowych i spokojnych Swiat Bozego Narodzenia, dobroci danej i otrzymanej , wszelkiej pomyslnosci w Nowym Roku . Oby ten Nowy Rok byl dla Was i dla wolskich kociambrow laskawy i dobry... :s5: :s5: :s5: :s5:

alysia

Post » Wto gru 23, 2014 14:13 Re: Cm.Wolski FELEK w DS!!!!! BAZAREKlink str. 25)

alysia pisze:Piekne wiesci o Felku... oby tylko zdrowie chlopakowi dopisywalo.. :ok: :ok: :ok:

Felek pokazal, ze jego miejsce jest na salonach :wink:

Fleur , a jak sie ma druga "intencja" - Filcak? Czy pojmany?

Do wyadoptowanych, oprocz Kubusia, Manki i Felutka dodalabym chociazby Srebrnika (teraz Sil (ver)) ? Pamietacie to przecudnej urody kocie sreberko? Bylo chyba wiecej wyadoptowanych..?

odpisałam w nocy, ale internet padł, więc wkleję teraz ;) :

niestety, Filcak niezłapany :( po świętach będą ponowne próby. pojawił się co prawda pod koniec łapanki w towarzystwie Miłej Pani, która czasem przynosi serca cmentarniakom. niestety, nie zsynchronizowaliśmy się i straciliśmy Filcaka z oczu.
będziemy nadal próbować.

prosimy o kciuki nadal.

Fleur

Post » Wto gru 23, 2014 15:15 Re: Cm.Wolski FELEK w DS!!!!! BAZAREKlink str. 25)

alysia pisze:Wszystkim sympatykom wolszczakow, darczyncom, karmicielom, opiekunom , osobom znanym na watku i tym anonimowym, ktorym nie jest obojetny los wolskich cmentarniakow, zdrowych i spokojnych Swiat Bozego Narodzenia, dobroci danej i otrzymanej , wszelkiej pomyslnosci w Nowym Roku . Oby ten Nowy Rok byl dla Was i dla wolskich kociambrow laskawy i dobry... :s5: :s5: :s5: :s5:

to ja podziękuję serdecznie w imieniu karmicieli - DZIĘ-KU-JE-MY ;)

i ode mnie - pięknych świąt dla wszystkich sympatyków, wspieraczy i podczytywaczy :s1: :rudolf:

Fleur

Post » Pt gru 26, 2014 1:22 Re: cmentarniaki wolskie życzą wesołych świąt"!!!!! :)

chciałam z radością poinformować, że wyniki badania krwi Felka są bardzo dobre. można przypuszczać, że nic mu nie dolega - oczywiście poza tym, że jest nosicielem FeLV...

chciałam też zaprosić na bazarek dwóch zjawiskowo pięknych, kocich wisiorów, które będą w sam raz nie tylko na sylwestra. koniec licytacji o godzinie 20:30, dzisiaj. darczyńcą i selekcjonerem fantów jest pewien tajemniczy wujek ;)

http://i1363.photobucket.com/albums/r71 ... a69592.jpg

http://g04.a.alicdn.com/kf/HTB1dTKRGFXX ... 5cb3ec2dc1

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=166614
edit: bazarek zakończony, więc dla porządku i szybkości ładowania strony zamieniłam zdjęcia na linki :ok:
Ostatnio edytowano Pt gru 26, 2014 22:07 przez Fleur, łącznie edytowano 1 raz

Fleur

Post » Pt gru 26, 2014 20:56 Re: bazarek, cudownosci !! str. 26... (do 26.12) :-)))

powyższy bazarek już zakończony, dziękuję :) natomiast jeszcze do 11:00 można licytować retro piękności na bazarku biżuterii z duszą:

viewtopic.php?f=20&t=166605

m.in.

http://i1363.photobucket.com/albums/r71 ... 7769fb.jpg

http://i1363.photobucket.com/albums/r71 ... 962109.jpg

http://i1363.photobucket.com/albums/r71 ... 33741a.jpg

http://i1363.photobucket.com/albums/r71 ... 068462.jpg

dziś na cmentarzu spotkałam się z p. Grażyną, która dzielnie w mrozie taszczyła catering :ok: p. Bożena też trwała na pogotowiu i wsparciu. Kotów było dość dużo, marzły biedakom łapki. Dołożyłam im 2 litry ciepłej wody i mielonych serduszek, nie wzgardziły. Jeśli ktoś odpisze ;-) pod moim postem, to przekażę Wam jeszcze wiadomość cmentarnego sreberka do Waszych kotów :twisted: :lol:
Ostatnio edytowano Pon gru 29, 2014 21:25 przez Fleur, łącznie edytowano 1 raz

Fleur

Post » Pt gru 26, 2014 22:05 Re: cmentarniaki Mumin i Amoroso niespotykana LOVE, str.26

:ok: :ok: super wiesci o Felku! tak trzymaj.. :ok: :ok:

alysia

Post » Pt gru 26, 2014 23:39 Re: cm.wolski Mumin i Amoroso niespotykana, wielka LOVE, st

zdjęcie dzisiejsze. Srebrzak zapytuje Wasze koty, jak odnajdują świąteczną choinkę? :twisted:

Obrazek

Fleur

[poprzednia][następna]