Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego ludzia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 17, 2014 12:10 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Wow, fajowe! :D
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro gru 17, 2014 17:48 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Wygląda fajnie. Ciekawe czy ten mój leń Dekas ruszy tyłek do takiej zabawki. Jak na razie wszystko go szybko nudzi :/ Tylko je i tyje.
OKI, a Twoje ogoniaste bawią się tym? Znaczy te dorosłe, bo młodzież to wiadomo.

Inezka-Pinezka

Od: Sob sie 09, 2014 19:25

Post » Śro gru 17, 2014 22:08 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Inezka-Pinezka pisze:Wygląda fajnie. Ciekawe czy ten mój leń Dekas ruszy tyłek do takiej zabawki. Jak na razie wszystko go szybko nudzi :/ Tylko je i tyje.
OKI, a Twoje ogoniaste bawią się tym? Znaczy te dorosłe, bo młodzież to wiadomo.

Nawet Taćka się zainteresowała* :twisted:

*zainteresowała to bardzo dobre określenie w jej wypadku :roll:

Laki ma kardiologiczne pozwoleństwo na tankowanie do pełna :ok:
Czyli tyle, co do tej pory :twisted: (choć ostatnich parę dni ciut zmniejszyłam, bo znów zaczął kasłać)
Serce ma jednak niezłe - to co jest nie tak, to wynik głównie permanentnego odwodnienia i większego obciążenia.
Trochę powiększone, tam coś pogrubione, coś tam się nie relaksuje jak powinno ;)
Ale przepływy w porządku i inne takie też, więc można kotka nawadniać, ile wlezie.
Można by lać nawet i 200 ml dziennie, gdyby miał albuminy w normie :roll:
Ale ma ich zdecydowanie za mało, więc tylko 150 - serce wytrzyma.
A to najważniejsze, bo na tej dawce on całkiem dobrze funkcjonuje :)
Dostaliśmy Benefortin na spróbowanie, z zaleceniem zmniejszenia dawki lub odstawienia, jeśli mu nastrój za bardzo spadnie.
W styczniu telefon, w lutym kontrola.
Mamy sprawdzać białkomocz... jakbyśmy nie sprawdzali :twisted:
Jutro będę rozmawiać z doktorem od hematologii - może ktoś wreszcie wymyśli, co zrobić z tymi leukocytami :roll:

Pan doktor sugerował również coś na apetyt :smiech3: ale mam dziś świadków na to, że chyba niekoniecznie :mrgreen:
Kolega sympatyczny bowiem był dziś w gościach i w pierwszej kolejności odwiedził wszystkie michy :twisted:
A jak wrócił do domu, to odwiedził swoje michy :twisted: Też wszystkie :twisted:
Czyli najpierw pochrupał Applawsa, potem zażądał dostępu do renala :twisted:
Na dzisiejszej wizycie zresztą ustalono, że dla tego kotka jest to całkiem właściwy sposób odżywiania 8O
Wreszcie ktoś się ze mną zgodził w temacie żywienia kotka :20145
Cóż, że tylko jednego :mrgreen:

Laki i tak poszalał w tym miesiącu wyjątkowo świątecznie :strach:
USG u Marcińskiego + wypasione badania w IDEXXie + dzisiejsza wizyta = jedyne 505 zeta :201448
A tu chcą mnie jeszcze zbankrutować dając mu coś na apetyt :201416
Niedoczekanie :twisted:
Ciekawe, czemu nikt nie wierzy, że ja go naprawdę karmię i że on naprawdę sporo je :20147

Ale zadowolona jestem, bo przynajmniej wiem, co w kotku siedzi i się nie będę trzęsła nad każdą kroplówką i przy każdym kaszlnięciu.
No i wiem też, że w środku kotka się ładnie poprawiło, więc, bądź co bądź, idziemy w dobrym kierunku :roll:
No dobra, to i tak ślepa uliczka, ale przynajmniej nie idziemy w złym kierunku ;)
Przestaną mi też wreszcie wszyscy truć, że mam kotka enzymami faszerować, bo "na pewno ma chorą trzustkę" :evil:
Jak ja mówię, że ma zdrową, to przecież wiem, co mówię, nie? :evil:

A przy okazji to Ciotki mogą opowiedzieć, jak się biedny, chudy, ślepy kotek zachowuje w gościach :smokin:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro gru 17, 2014 22:10 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Kotek wygląda jakby miesiąc nie jadł i tak się zachowuje :lol: . Jak na ślepego ma całkiem dobry radar, pozwiedzał legowiska, michy i kuwety. Z mich i kuwety skorzystał :lol: . Poocierał się o nogi i meble. Gospodarzy zignorował :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro gru 17, 2014 22:16 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Prawda, jaki fajny kotek? :lol:
Tylko wygląda głupio ;)
Ale luzik totalny :ryk:
U ojca wyżarł przecież wyżlą karmę :roll:
W zasadzie to mogłam mu wziąć te friskiesy... :lol:

A przy okazji to ja bardzo lubię ten moment u nowych doktorów...
- Co kotku dolega?
- To ja może pokażę kotka... :twisted:
:lol:

OKI

Post » Czw gru 18, 2014 12:41 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Uff... uzupełniłam rozliczenia ;)
Wielkie podziękowania dla ZuzCat za kolejny przelew :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I nieustające podziękowania dla Szalonego Kota na regularne wpłaty Kulokotowe :201494
Aczkolwiek wolałabym, żeby zajęła się Kulokotem mniej wirtualnie :twisted:
Tym bardziej, że Kulokot chyba wie, kto ją karmi, bo Szalony Kot to jedyna osoba poza mną, której Kulokot pozwala się głaskać 8O
Tym bardziej sugerowałabym skończenie z tą fikcją :mrgreen:

OKI

Post » Czw gru 18, 2014 20:31 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Po długiej i bardzo miłej rozmowie z drem Gajewskim z Vetcardii pchnęłam mu dziś wyniki badań kotka Lakiego :twisted:
Specjalizuje się w hematologii i cytologii. Doktor, nie kotek Laki - choć Laki też na swój sposób :mrgreen: )
Zobaczymy, może coś wymyśli z tymi leukocytami :roll: I całą resztą :?
Jakby ktoś wymyślił sposób na pozbycie się tego cholerstwa, znaczy dziesiątek tysięcy leukocytów, to kotku z pewnością by się poprawiło :roll:
W najgorszym wypadku liczę na to, że zasugeruje, gdzie szukać przyczyny tego stanu.
Wszyscy, jak do tej pory, weci się upierają, że same zatoki nie dałyby takiej leukocytozy :?
Tylko nie wiadomo jak i gdzie szukać, skoro brak chętnych do znieczulenia kotka :twisted:
A wszelkiej maści biopsje, rinoskopie i inne szatańskie wynalazki robi się co najmniej pod głupim jasiem...
Poprawka - do wczoraj brak było chętnych :mrgreen:
Co w razie potrzeby otwiera nam nowe możliwości ;)
Aczkolwiek wolałabym, żeby taka potrzeba nie zaszła, a jeśli już, to żeby było wiadomo, gdzie i czego szukać :?

Dla chętnych i ambitnych tu są wszystkie wyniki :mrgreen:

OKI

Post » Czw gru 18, 2014 20:40 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

To ja pokażę kotka ... to co kotku nie dolega? :lol:
Fajny gamoń, ale wygląda faktycznie nieszczególnie :P . Dobrze, ze są jakieś tropy diagnostyczne :wink:

alix76

Post » Czw gru 18, 2014 20:45 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

No nie. Na razie tropów nie ma, na razie jest hematolog - może wpadnie na jakiś trop :twisted:
Już dawno myślałam, żeby go skonsultować pod tym kątem, tylko nie było takiego specjalisty pod ręką ;)
Dopiero przy zapisywaniu się do kardiologa dopatrzyłam się na stronie, że właśnie u nich jest.
Przy poprzedniej wizycie nie mieli jeszcze strony :twisted:
Prawdopodobnie zostaniemy zaproszeni na osobiste pobranie krwi na rozmaz po zapoznaniu się z dokumentacją.
Zresztą porządnego rozmazu dawno nie miał.

Ale dawno już nie słyszałam przez telefon, żeby się komuś tak oczka świeciły :ryk:

OKI

Post » Czw gru 18, 2014 20:48 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

No wiesz, taki przypadek to nie byle co :lol:

alix76

Post » Czw gru 18, 2014 20:54 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

On się buja od 30 do 68 tysi leukocytów :twisted:
68 tys. to miał po tygodniu leczenia ropnia linco i miejscowo gentą :twisted:
Po wyleczeniu ropnia spadły uprzejmie do 48 tysi :roll:
Na bogato chłopak rządzi...
Albo ma jakieś swoje własne normy :201461

Jutro jeszcze spróbuję siuśki pobrać - jak szaleć to szaleć :201447

OKI

Post » Czw gru 18, 2014 21:20 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

A żeby nie było za słodko, to gdzieś posiałam kwit ze sterylki Gracji :?
I im dłużej go szukam, tym bardziej jestem pewna, że go wetknęłam w teczkę z badaniami Alfika :roll:
Bo jej też jakoś nie mogę jakoś znaleźć :?
Badania Alfika wszystkie mam w kompie, ale po kwit Gracji musiałabym skoczyć na Bemowo do lecznicy :roll:
Szlag by to... :x :x :x

OKI

Post » Czw gru 18, 2014 21:22 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

Diabeł ogonem nakrył?

alix76

Post » Czw gru 18, 2014 21:35 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

No było i wcięło :?
Albo gdzieś dobrze schowałam :201435
Bo kartkę A4 złożoną na 4 to mogłabym posiać, ale całą teczkę raczej trudno :?

OKI

Post » Czw gru 18, 2014 21:48 Re: Biedronecki są w kropecki :) Goście, goście... s.24

OKI pisze:I nieustające podziękowania dla Szalonego Kota na regularne wpłaty Kulokotowe :201494
Aczkolwiek wolałabym, żeby zajęła się Kulokotem mniej wirtualnie :twisted:
Tym bardziej, że Kulokot chyba wie, kto ją karmi, bo Szalony Kot to jedyna osoba poza mną, której Kulokot pozwala się głaskać 8O
Tym bardziej sugerowałabym skończenie z tą fikcją :mrgreen:

Mój kotek <3

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]