Patmol pisze:
wyobrażacie sobie, że znajduję dom dla kota i mówię grzecznie na pa
( -muszę to poćwiczyc)
mam nadzieję, że będzie pani zwracała uwagę na odpowiednia ilość fosforu i wapna w diecie tego kota
należy pamiętać, ze trójfosporan wapna zwiększa ilość wapna w diecie, bo jest to rozdrobniony materiał kostny .
jakie algi i jaka krew zamierza pani dawać kotu ?i w jakach proporcjach?
Moim zdaniem powinnaś przeprowadzać prosty test. Delikwent przychodzi do Ciebie obejrzeć koty. Pokazujesz mu kota pijącego suszoną krew forumową rozrobioną w wodzie. Jak delikwent nie ucieknie z wrzaskiem, to znaczy, że dobrze rokuje
Wielu wetów pracuje lub wspólpracuje z producentami karm śmieciowych. Nawet niedawno na miau było info dot. szkolenia z kociej diety
viewtopic.php?f=50&t=165942 prowadzone przez wetkę z Puriny. Koniec świata chyba się zbliża, skoro za wysłuchanie przekazu reklamowego trzeba teraz płacić...
Na BF jest też gdzieś w wątku o RC podlinkowany wywiad do CEO RC czy kogoś na podobnie wysokim stanowisku. Wydźwięk artykułu jest mniej więcej taki, że nowy antyalergiczny RC to najbardziej przełomowy produkt na rynku, bo podstawowym źródłem białka są niealergizujące pióra... Mam nadzieję, że nic nie przekręciłam.
Biznes to biznes. Gorzej, że czasem ten biznes wyłącza nabywcom myślenie, a sprzedawcom empatię. Szczytem bezczelności jest sprzedawanie ekskluzywnych mielonych piór czy pazurów utytłanych w ryżu, kukurydzy czy ziemniakach za kilkadziesiąt złotych za kg i nalepką "karma weterynaryjna". Nie wiem, jak w przypadku karm psich, ale w przypadku kocich Whiskasy i inne takie mają czesto lepszy skład i suplementację niż RC.
Teraz wychodzi jak bardzo naciągam moje przekochane sąsiadki, które zajmują się futrami podczas naszej nieobecności. Mam nadzieję, że nie zajrzą do tamtego wątku, bo nie wypłacę się do końca życia, zwłaszcza że wyjeżdżamy na święta

EDIT: Najbardziej chciałabym zobaczyć przycinanie pazurków u moich futer. Obawiam się, że na taką okoliczność to ja powinnam mieć OC a nie ona...