morelowo-migdałowa jesień

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 05, 2014 16:43 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

trzeba se było szukać mieszkania z balkonem :mrgreen:

Cały czas mam karmnik na balkonie bo mam szeroką na 30 cm balustradę i coś powinno stać. Ale tam sypię codziennie rano, a w karmidle samo leci .
Zrobię zdjecie - bo mi Dorta kazała - jak warunki atmosferycznoświetlne pozwolą.

Takie karmidełka dla sikorków/wróbelków i innych małych to se można uczepić do ściany przy oknie. Na zewnątrz :mrgreen: . A jak kto sprytny to nawet na pochyłym parapecie postawi. Nie ma powodu, żeby wieszać przy szybie :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 05, 2014 19:49 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

morelowa pisze:trzeba se było szukać mieszkania z balkonem :mrgreen:

Cały czas mam karmnik na balkonie bo mam szeroką na 30 cm balustradę i coś powinno stać. Ale tam sypię codziennie rano, a w karmidle samo leci .
Zrobię zdjecie - bo mi Dorta kazała - jak warunki atmosferycznoświetlne pozwolą.

Takie karmidełka dla sikorków/wróbelków i innych małych to se można uczepić do ściany przy oknie. Na zewnątrz :mrgreen: . A jak kto sprytny to nawet na pochyłym parapecie postawi. Nie ma powodu, żeby wieszać przy szybie :lol:

Fajnie wszystko fajnie :ok:
Ale czy to by było u mnie dla ptaków bezpiecznie , jak tyle kotów w domu :mrgreen:
Moje by sie pozabijały o szybe a i ptaki pewnie by na zawał padły :strach:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt gru 05, 2014 20:04 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

Ale jednak wiele kotów traktuje takie przedstawienie przez szybę jak teatrzyk dla kotów
Niektóre wprawdzie próbują szybę drapać, ale.. to głównie doznanie akustyczne jest ciekawe :twisted:
No, nie wiem, zalezy jakie koty. Sporo ludzi dokarmia ptaszory, ale fakt, miejsce musi być słabo dostępne dla ptakojadów.

U mnie czasem chodzą ptaszki po podłodze balkonu, nieraz blisko drzwi, kotu oczy wychodzą ale póki nie skoczy na szybę to spoko - ptak udaje, że nie widzi.
Tyle, że kotów u mnie mało i jakies takie słabo łowne.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 06, 2014 14:17 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

Nie zrobię zdjecia bo mi się nie chce.
Jest ciemno i mokro.
Wróble się lejom koło karmidła :strach: Tam jest za mały dostęp. A już myślałam, ze się go boją - jak wczoraj wieszałam to mi ze 2 razy sie z ręki wysmykło i walnęło, zapomniałam oddrapać naklejki i rano patrzyły zezem. Nawet do karmnika obok podchodziły / podlatywały średnio jakoś 8O . Więc zdjęłam z prowizorycznej gałązki i postawiłam na balustradzie, przyciskając z boku skrzynką.
Sikorki się wykazały odwagom i determinacjom. Próbowały dziobać pojemnik :roll:
A teraz panuje większa lub mniejsza awantura, zrzucają na podłogę.. Migdał jest niespokojny :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 06, 2014 20:27 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

:mrgreen:
I od razu weselej ! zawsze się przyda taki Mikołaj - mógłby wpaść do nas. Ale chyba jest po robocie... :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 06, 2014 20:40 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

No wiesz jakieś wariaty pędzą na czerwono na rowerach , ja na nich 8O a to Mikołajki :mrgreen:

lidka02

Post » Sob gru 06, 2014 21:15 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

Bo w Strzelnie wesoło jest :ok:

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 06, 2014 21:18 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

morelowa pisze:Bo w Strzelnie wesoło jest :ok:

Jo jo :strach:

lidka02

Post » Nie gru 07, 2014 8:33 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

Ciepło. Jak na grudzień.. ok.+5. Ale wisi taka mgła, że się można zagubić , na dodatek jest .. brudna.

Chciałam zrobić zdjecie kłębiącym się wróblom i pochodnym, ale przez firankę się nie dało - wyszła sama firanka w zbliżeniu :mrgreen: Na balkonie już oczywiście syf.

Gorzej, że Migdał coś się krztusił czy kichał w nocy.. Jednorazowo, ale wczoraj też kichnął - tak , że musiałam podłogę ścierać . 8O

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 07, 2014 11:11 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

Kaja złapana :piwa:
Za zdrowie Migdałka :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie gru 07, 2014 11:30 Re: morelowo-migdałowo. Mały pies się zagubił..str59

I moje :oops:

Ale najważniejsza wiadomość o Kaji!!! :1luvu:

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 07, 2014 12:12 Re: morelowo-migdałowo. Złapana!!!! mała sunia ze str 59.

zmieniłam u siebie tytuł dot. Kaji.

Ptaszory wyjadły już połowę zawartości karmidła. Żal mi było sikorek, bo jakoś im trudno było się przepchnąć przez bandę burasków pierzastych i powiesiłam kulkę-smakulkę :lol: No, to teraz wszyscy się kłębią :roll:
Nie mogę patrzeć na ten mokry bajzel ..

Obrazek

morelowa

Post » Pon gru 08, 2014 8:18 Re: morelowo-migdałowo. Złapana!!!! mała sunia ze str 59.

nie jestem za sprytna z tym wieszaniem :oops:
pomyśle

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon gru 08, 2014 10:02 Re: morelowo-migdałowo. Złapana!!!! mała sunia ze str 59.

Wiesz, wiertarka = dziura w ścianie za oknem , w dziurze gwóźdź lepiej kołek, choć ptaszki leciutkie; karmidełko z zoo+ lub skądś :mrgreen:
Przed szybą koty... :mrgreen:

Powiesiłam kolejna kulkę tłustą na gałęzi zachodzącej nad balkon. Poprzednią się zajmują wróble oczywiście, więc sikorki znowu się nie mogły dopchać :roll:
Dziś w nocy ma być już mróz.
Jestem trochę chora i nie chcę sprzątać choć odrobinę balkonu, a przydałoby mu się - to balkon z pełną balustradą więc nic nie spada, a i na tym szerokim 'parapecie' naciapane. W skrzynkach jakieś resztki chryzantem mokrych, ale nie usuwam, bo ptaszki sobie grzebią w ziemi. A moje doznania estetyczne.. cóż.. :lol:

Z wątku czarnych z rudą babą
DT, może chociaż TDT? Naprawdę wiem, przed świętami... trudno jest ale tam coraz gorzej :(

viewtopic.php?f=1&t=158213&start=735

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]