Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 04, 2014 22:27 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

oj, kciuki za zdrówko potrzebne nieodmiennie... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw gru 04, 2014 23:36 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

żeby nie było za wesoło, Ania (opiekuje się kicią w szpitaliku) pisze:

Kotka jest bardzo słabiutka i widać, że bardzo źle się czuje Wyniki ma fatalne, do wyników dochodzi bardzo wysoki fosfor (nie pamiętam danych liczbowych) i leukocyty (60 tys. przy normie ok. 20 tys.). Kicia nie je. Bardzo źle jest w paszczy - stan zapalny, ropa. Cały czas się ślini Przy jej stanie zabieg w sedacji nie wchodzi w grę, bo by tego nie przeżyła. Brak apetytu ma też związek z tym wysokim fosforem. Jest płukana cały czas - jedyna pozytywna wieść jest taka, że sika bardzo dużo. Czyli nerki pracują. Dostaje leki i czekamy... Jest bardzo łagodna - daje przy sobie wszystko zrobić. Kontaktowa z niej kicia - cichutko pomiaukiwała do mnie, gdy sprzątałam w szpitalu. Generalnie jest bardzo biedna. Siedzi sobie, czasem zmienia pozycję, ale raczej się kuli.

Skarży się na złe samopoczucie, bidulka :( kurcze, z jeden strony dobrze, że w ogóle ją wyłuskaliśmy z tej budki, a z drugiej strony fatalnie, że tak późno :( bardzo proszę o kciuki, już pomogły, niech się magicznie wykażą!

i Srebereńko:

Sreberko jest po zabiegu oczyszczania paszczy i usunięcia zębów. Jest bardzo waleczne i bardzo nas nie lubi! Ale czuje się raczej dobrze i ładnie je i pije.

fotka srebrzaka dzień przed łapaniem:

Obrazek

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt gru 05, 2014 8:18 Re: Cment.Wola PILNIE DT dla chorej kici, cmentarnej weteran

Fleur pisze:
ariel pisze:Mam litrową szklaną ciemnozieloną butelkę po oleju.

fajnie! litrowa to optymalna chyba. możesz zarezerwować dla nas?

Już zarezerwowana (dzwoniłam do tża, żeby nie wyrzucił, sprzątając).
Mogę ją podrzucić na cmentarz w weekend.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt gru 05, 2014 12:27 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

Cieszę się z ekspresowego domku :1luvu: Wyniki takie sobie, ale być może od dłuższego czasu nerki pracowały na wyższych obrotach i będzie dobrze. Tzn. że da się jeszcze jakoś trochę zbić dietą, lekami i ciepłą podusią (bo na mrozie nerki szybciej by poszły) Bardzo się cieszę, że ma spokojną emeryturkę domową!

Trzymam kicuki za koteńki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt gru 05, 2014 14:17 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

Dr rekomenduje eutanazję. Jeszcze nie podjeliśmy decyzji, dziś ma do niej zajrzeć osoba, która ma duże doświadczenie w nerkowych kotach.
Kciukujmy, fluiduimy, módlmy się, wizualizujmy, co tam komu po drodze. Niech walczy. :ok:

ariel pisze:
Fleur pisze:
ariel pisze:Mam litrową szklaną ciemnozieloną butelkę po oleju.

fajnie! litrowa to optymalna chyba. możesz zarezerwować dla nas?

Już zarezerwowana (dzwoniłam do tża, żeby nie wyrzucił, sprzątając).
Mogę ją podrzucić na cmentarz w weekend.

dzięki! ja idę na cmentarz dzisiaj, jeszcze nie wiem co będzie w weekend, ale będę się odzywać! olej już zakupiony z kasy bazarkowej, 10 litrów :)

Fleur

Post » Pt gru 05, 2014 14:29 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

Fleur, o której będziesz na cmentarzu?

A przede wszystkim, jak ta koteczka funkcjonuje, tzn. czy ma apetyt, czy jest już obojętna na wszystko. Bo nawet przy tak złych wynikach nerkowych bardzo dużo zależy od samego, konkretnego kota.

ariel

Post » Pt gru 05, 2014 14:35 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

Kciuków prosimy!!!!!!
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt gru 05, 2014 16:48 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

Trzymamy z całych sił.
Opieka in spe i Banda Siedmiorga już poinfomowna i czekająca na nową koleżankę.

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Pt gru 05, 2014 16:53 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

kotydwa12 :kotek:

za kocinke :ok: :ok: :ok: walcz kiciu, dobre zycie Cie czeka... :ok: :ok:

(ariel, kicia siusia.. a to ponoc dobry znak... oby)

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pt gru 05, 2014 18:17 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

:placz:
byłam u niej, jest fatalnie, naprawdę :-( widać, że kicia bardzo cierpi. obaj lekarze zalecali eutanazję i wydaje się, że to najlepsze wyjście :-(
kita jest niemal nieprzytomna, nie reaguje na jedzenie, mordka leży zaparkowana na pielusze, taka pół uchylona. oczy szeroko otwarte, szkliste. jedyna reakcja, to próba pomiałkiwania, kiedy ją głaskałam po grzbiecie. ale to też tak ledwo-ledwo. jest jeszcze gorzej niż wtedy, jak razem z budą wynosiliśmy ją z cmentarza, mimo leków, kroplówek. ma też lekkie drgawki co jakiś czas.

wygląda, jakby była już jedną lub nawet dwoma łapkami za TM. Monika, "znawczyni" kotów nerkowochorych ma do niej lada moment zajrzeć i wtedy chyba zapadnie decyzja. a może do tej pory zdarzy się jakiś CUD?... już jeden się zdarzył - ma szansę na dom...

zapewne będzie trzeba się jednak pogodzić z tym, że jedyna pomoc, jaką jej możemy teraz zaoferować, to skrócenie cierpienia...

Fleur

Post » Pt gru 05, 2014 18:38 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

: ((((
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt gru 05, 2014 19:48 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

Szkoda koteczki :(

ariel

Post » Pt gru 05, 2014 20:16 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

nieodmiennie wierzę, że załapie...
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt gru 05, 2014 20:36 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

Może uda się kotusi. :ok: Ona jest taka przylepka , zawsze odprowadzała mnie prawie do końca alejki na mały cmentarz. Jedzeniem była mało zainteresowana, tylko głaskanie się liczyło. Bądźmy dobrej myśli, tym bardziej, że ma zapewniony domek.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt gru 05, 2014 20:38 Re: Cment.Wola KICIA, przykoscielna weteranka MA DOM!!!!!!!

już jej nie ma. sama odeszła.

Fleur

[poprzednia][następna]