Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 04, 2014 19:11 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

dobrze działają takie gdzie jest dużo wolontariuszy i działają stowarzyszenia
w Sosnowcu jest nawet gabinet lekarski i jak trafi chory zwierzak to jest zbadany i leczony
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 04, 2014 19:14 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Wiem, znam weterynarz :)

Ja się wypowiadam wyłącznie o naszym regionie :)

Ostatnio usłyszałam w rozmowach w toku takie zdanie od pani psycholog - jeżeli to jest twoje hobby/zamiłowanie to jesteś w tym ekspertem, więc spraw żeby to stało się Twoją pracą. I tak myślę, czy Beata nie mogłaby założyć fundacji? Są fundacje jednoosobowe jak się okazuje na forum...
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw gru 04, 2014 19:20 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze:Wiem, znam weterynarz :)

Ja się wypowiadam wyłącznie o naszym regionie :)

Ostatnio usłyszałam w rozmowach w toku takie zdanie od pani psycholog - jeżeli to jest twoje hobby/zamiłowanie to jesteś w tym ekspertem, więc spraw żeby to stało się Twoją pracą. I tak myślę, czy Beata nie mogłaby założyć fundacji? Są fundacje jednoosobowe jak się okazuje na forum...

albo prowadzić takie mini schroniska
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw gru 04, 2014 20:00 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Miałaby wtedy jakiś status, oficjalny nr konta, nie wiem... nie znam się na tym.. ale może warto by było coś w ten klimat podziałać.

klaudiafj

Post » Czw gru 04, 2014 22:03 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Co do schronisk - są różne, do koszalińskiego, z tego co o nim słyszałam od iluś osób, kota bym nie dała. Dzięki czemu mam znów zajęty brodzik w łazience :roll:
A kotów każdy powinien mieć tyle, ile jest w stanie "obrobić" - zarówno finansowo, jak i ogólnie (zabawa, mizianie, zadbanie, itp). I nikt nie powinien naciskać na wzięcie np. 3-go, 4-go czy 10-go kota, bo tak wypada.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw gru 04, 2014 22:48 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

MB&Ofelia pisze:Co do schronisk - są różne, do koszalińskiego, z tego co o nim słyszałam od iluś osób, kota bym nie dała. Dzięki czemu mam znów zajęty brodzik w łazience :roll:
A kotów każdy powinien mieć tyle, ile jest w stanie "obrobić" - zarówno finansowo, jak i ogólnie (zabawa, mizianie, zadbanie, itp). I nikt nie powinien naciskać na wzięcie np. 3-go, 4-go czy 10-go kota, bo tak wypada.

przy dziesięciu to trzeba mieć duży dom, żeby mieć miejsce na 11 kuwet :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Czw gru 04, 2014 22:51 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw gru 04, 2014 22:52 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Cześć Dziewczynki :1luvu: :1luvu:
a Wy jeszcze nie śpicie ? :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw gru 04, 2014 23:10 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Też jestem zdania że lepiej zająć się dwoma kotami ale dobrze niż dziesięcioma na pół gwizdka.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw gru 04, 2014 23:12 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ewa L. pisze:Też jestem zdania że lepiej zająć się dwoma kotami ale dobrze niż dziesięcioma na pół gwizdka.

bo ma się dwie ręce do głaskania :201461 :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Czw gru 04, 2014 23:14 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Hej :) Ja nie śpię, jestem na 36 stronie, więc jeszcze mi trochę zostało - do 80ciu ;) Jedyne co mogę powiedzieć - toż to czysty kryminał :/ I widzę, że jeszcze posiedzę, nadrabiam wiedzę, już łapię się na tym nie nie mówię tego co myślę, bo nie wiadomo kto czyta heh :)

ps. piszą tam czy ktoś pisał do moderatorów - no ja pisałam :oops: bez odp.

ps.2 Jak idziemy gdzieś z kotami to każdy bierze po kocie i naprzód - a z większą ilością to i rąk brakuje. No ale jak ten trzeci mnie znajdzie to mu nie odmówię :)
Ostatnio edytowano Czw gru 04, 2014 23:15 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz

klaudiafj

Post » Czw gru 04, 2014 23:15 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Czytałam tamten wątek od początku, paranoja :strach:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw gru 04, 2014 23:20 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze:Hej :) Ja nie śpię, jestem na 36 stronie, więc jeszcze mi trochę zostało - do 80ciu ;) Jedyne co mogę powiedzieć - toż to czysty kryminał :/ I widzę, że jeszcze posiedzę, nadrabiam wiedzę, już łapię się na tym nie nie mówię tego co myślę, bo nie wiadomo kto czyta heh :)

ps. piszą tam czy ktoś pisał do moderatorów - no ja pisałam :oops: bez odp.

ps.2 Jak idziemy gdzieś z kotami to każdy bierze po kocie i naprzód - a z większą ilością to i rąk brakuje. No ale jak ten trzeci mnie znajdzie to mu nie odmówię :)

my z kotami nigdzie nie chodzimy, Elenka poza domem to chyba by na zawał zeszła :strach:

to nadal chcesz trzeciego? :wink:
tylko mu się zachowanie zmieniło i rozrabia :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Czw gru 04, 2014 23:35 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ja czasem chodzę do weta jak jest ładna pogoda to robimy kotom spacer okolicznościowy (oczywiście noszone są na rękach, bo to przecież samo nie pójdzie :evil: )lub zabieram czasem do mojej mamy w odwiedziny tj jak żył Maciuś to jechaliśmy do babci, on lubił wszelkie wycieczki samochodowe i odwiedziny :) Z Marysią jeszcze nie byliśmy u mojej mamy. Raz w aucie tak szalała ze strachu, że :strach: to był koszmar, ale na wigilie nie chciałabym zostawić moich kotów w domu :) Po wyjściu (obojętne czy dobrym czy złym czyt. dużo stresu, wet, auto) mają potem długo o czym myśleć i co przeżywać i się im nie nudzi. Hehe taki oto mój rzadki bo rzadki ale jednak plan na urozmaicenie kotom życia :ryk:

klaudiafj

Post » Pt gru 05, 2014 0:25 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ja byłam tylko raz z Zuzią u moich rodziców. To był koszmar bo zakamuflowała sie w łazience pod wanną i musieliśmy wszystko wyjmować aby ją wydobyć. Bałam się czy pod wanną nie ma dziury gdzie rury wchodzą do szachtu bo wtedy :strach: :strach: :strach: aż boję się pomyśleć co by się stało. Na szczęście posiedziała i wyszła ale powiedziałam że nigdy już z nią nie przyjdę.
Pola była kilkakrotnie. Jako młode kocię zabierałam ją zapakowaną w szeleczki.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

[poprzednia][następna]