Kaja odnaleziona, dziękuję wszystkim za pomoc!!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw gru 04, 2014 16:22 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Jutro mnie nie ma - wyjeżdżam poza miasto, potem wieczorem "obowiązkowe" służbowe spotkanie a podczas weeckendu nie wiadomo czy będę miała dostęp do internetu - proszę o dopisywanie w wydarzeniu postów z aktualnościami i udostępnianie i wydarzenia i zdjęcia-plakatu i dopisywanie odpowiedzi do komentarzy - ja ich niestety nie znam...!

Godzinę temu na wydarzeniu ukazał się taki komentarz:
AT pisze:zauważyłam ogłoszenia i już się rozglądam, niestety bez rezultatu. Radzę skontaktowac się z panem Tomkiem T z Wydz Gospo Komunalnej UM. Do niego ludzie zgłaszają psy do odlowienia.
po godzinie 18:00
EB pisze:Czy ona była widziana cały czas ze smyczą? Pewne jest że to ona się tak przemieszcza "? Płochliwe psy raczej chowają się i w nocy wychodzą..na pewno to ona ?
KH-J pisze:Witam, mieszkam na Wojska Pl. Jakby był ktoś chętny, to mogę jutro zabrać kogoś samochodem na poszukiwania. Ja będę się wybierać gdzieś koło południa, bo akurat mam wolne, a w ciągu dnia inaczej się obserwuje, wszystko widać itd. Też strasznie się martwię o sunię, najgorsze, że ona z tą raną lata, oby jej tam nic nie puściło Dawno miała tą sterylkę? Dodam, że dostaliśmy info do Nadziei na dom, jestem pewna, że inni wolontariusze z okolicy też się rozglądają.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw gru 04, 2014 22:01 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Będziemy pisać i podrzucać :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 05, 2014 8:58 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Nic nowego ? :(
Nie wiesz, Alienor, czy Gabi ma możliwość śledzić te wpisy na fb?

A, i tez się martwię ta smyczą. Gabi pisała, że tak uciekła, ale czy cały czas ją ma? To psa może gdzieś zastopować niebezpiecznie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 05, 2014 9:03 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Widzę na wydarzeniu, że już nie ma smyczy a także ubranka :(
Ale to znaczy, że jest widywana.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 05, 2014 9:10 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Za chwilę wyjeżdżam....
Edytowałam treść główną wydarzenia, wkleiłam aktualną trasę z wczoraj i przedwczoraj.
Czy mogę prosić o wklejanie na FB i tutaj naszych rozmów z dogomanii - część osób wie o poszukiwaniach tylko z FB, część jest tylko na dogo!

Myślę, że gdyby Gabi miała czas i nie szukałaby suni cały czas w terenie mogłaby zobaczyć wpisy na FB ale nie ma jak się odezwać - pośredniczymy my - ja bez zalogowania widzę wszystko z komentarzami włącznie.

Przypomnę najważniejsze linki :
Wydarzenie :arrow: https://www.facebook.com/events/3661773 ... 1245617303
Zdjęcie-plakat - wersja widoczna bez zalogowania na FB - :arrow: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt gru 05, 2014 9:22 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Dziś Gabi będzie chodziła w okolicy tego Mcdonalda gdzie ją wczoraj widzieli (ale niestety im uciekła) - dołączę ok. 16ej jeśli do tego czasu nie będzie złapana.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt gru 05, 2014 10:55 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

ja też widzę wydarzenie , tylko co mi z tego.. :(
Poszłabym szukać...

Obrazek

morelowa

Post » Pt gru 05, 2014 23:14 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Najnowsze posty z dogo:
19:10
AgusiaP pisze:Niestety z dzisiejszych poszukiwań nic...
Nie widziałyśmy Kajuni i nie było żadnego sygnału, żeby ktoś ja dzisiaj widział.
Rozmawiałam tylko z babeczka ( może uda nam sie jutro z nią spotkać ) ze wczoraj jej syn widział Kajunie na działkach na przeciwko Reala.
Tam podobno sa karmicielki kotów i właśnie tam syn tej pani ja widział, jak jadła to jedzonko.
21:42
AgusiaP pisze:W. to jest chyba dalej przy 11 listopada w każdym razie Real jest przy Katowickiej 1 a to jest po drugiej stronie ulicy.
Będziemy tam na ciebie czekać o 9tej na parkingu Reala.
Jeśli kogoś będzie miał czas żeby z nami jej poszukać tam zrobimy zbiórkę a jeśli pózniej bedziemy pod telefonami.
kto chętny to na parkingu o 9
21:56
Malgoska pisze:dziewczyny próbowałyście zobaczyć na planie jaki ona zatacza krąg?
i w którym miejscu ona uciekła?
AgusiaP pisze:Uciekła z ulicy Wojska Polskiego i ten krąg na początku był bardzo duży, teraz po ostatnich sygnałach i po tym jak wczoraj widziałyśmy ja koło McDonalda ten krąg sie zawęża, ale z drugiej strony nie wiemy, czy wszystkie sygnały dotyczą Kajuni i czy to ze nikt dzisiaj nie dzwonił nie oznacza tego, ze była gdzieś dalej.
Mysza2 pisze:Oczywiście, że tak. Po najczęściej pojawiających się wiadomościach ten krąg teraz zawęziłysmy.
Sunia porusza się ostatnio w rejonie ograniczonym nastepującymi ulicami:
Al. Zagłębia Dąbrowskiego, Tysiąclecia, Katowicka, Przemysłowa.
Ulice na których najczęściej była widywana są w tym kręgu właśnie.
Te ulice to: Kruczkowskiego, Piłsudskiego, Morcinka, 11 Listopada.

Niestety Piłsudskiego i 11 Listopada to bardzo ruchliwe ulice, a ona je przekracza

23:04
Mysza2 pisze:Jeśli komuś pasuje rozpoczęcie poszukiwań Kai później to też bardzo prosimy.
Dobrze byłoby, żeby te osoby, które będą chciały pomóc się z nami telefonicznie skontaktowały jutro.
Wtedy możemy się jakoś podzielić ulicami. Nie ma sensu, żeby kilka osób chodziło w tym samym miejscu.
Nie znamy się więc nawet nie wiemy mijając kogoś, że też szuka Kajuni.
Wejście na działki koło Reala na których widziana była Kaja jest przy 11 listopada na lewo od kościoła..
Kaja nie reaguje na swoje imię
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob gru 06, 2014 8:14 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Biedna sunia :placz:
Biedna Gabi...

Obrazek

morelowa

Post » Sob gru 06, 2014 14:08 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Byłyśmy, szukałyśmy (osobno) - Kaję widziała i Gabi i Beasia. Niestety o ile mi wiadomo jak dotąd nie udało się jej złapać. Po 3h łażenia po osiedlach DG nogi mi do uszu wchodzą :mrgreen: .

Alienor

Post » Sob gru 06, 2014 23:45 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

sunia pojawia się w mojej okolicy. Mieszkam blisko Reala,
dzisiaj nie było mnie cały dzień w domu, ale jutro postaram się rozejrzeć. Macie może jakieś ulotki ze zdjęciem suni? Porozdawałabym okolicznym psiarzom.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie gru 07, 2014 1:23 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Dwa dni temu udostępniałam na FB takie zdjęcie-plakacik i napisałam tak::
Oprócz dopisywania komentarzy i udostępniania wydarzenia zapraszam do rozpowszechniania także tego: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

W tej chwili zdanie na temat fartuszka posterylkowego już nie jest aktualne.
Zadałam na FB pytanie o ulotki - ja odpowiedzi nie znam :(

Wydarzenie - https://www.facebook.com/events/3661773 ... /?source=1
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie gru 07, 2014 11:08 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Sunia złapana! :D
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie gru 07, 2014 11:10 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Weszła do klatki i Gabi jedzie już z nią do domu. Gabi dziękuje wszystkim, którzy pomagali czynem i radą w poszukiwaniach Kai - na szczęście uwieńczonych sukcesem :D .

Alienor

Post » Nie gru 07, 2014 11:29 Re: Dąbrowa Górnicza. Pomocy!!!Zaginęła wylękniona sunia

Oj, jak cudownie!! :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]