Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2014 18:17 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:[
I mądra, tak bardzo mądra.
Obdarzona ogromną inteligencją emocjonalną.
Rozumiała wszystko, co się mówiło i odczuwało. Można było się z nią porozumieć lepiej niż z niejednym człowiekiem. Ona także potrafiła przekazać wszystko, czego oczekiwała i co czuła.
Wyjątkowa, wspaniała istotka.

Obrazek

Zwierzęta są kochane, ja staram się nie wspominać zbyt często Tych co odeszły, bo wyć się chce.

Czasami jak jestem bardzo chora i stoi kosa nade mną, to tylko żal mi kotów i myślę, że to motywacja do walki o życie, bo jaki los bym im zgotowała, gdyby mnie zabrakło? To tylko tak teoretycznie. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt lis 28, 2014 18:24 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Anna61 pisze:Zwierzęta są kochane, ja staram się nie wspominać zbyt często Tych co odeszły, bo wyć się chce.

Czasami jak jestem bardzo chora i stoi kosa nade mną, to tylko żal mi kotów i myślę, że to motywacja do walki o życie, bo jaki los bym im zgotowała, gdyby mnie zabrakło? To tylko tak teoretycznie. :wink:

Ja też staram się nie myśleć, ale gdy czasem zdarzy się gorszy dzień, to wtedy wszystkie złe wspomnienia człowieka dopadają i przeżywa się wszystko znowu, kolejny raz.

Co do motywowania się opieką nad kotami, to mnie nawet udało się kiedyś zapobiec utracie przytomności podczas zabiegu w szpitalu, myśleniem, że koty muszą mieć kuwety posprzątane nazajutrz, więc nie wolno mi zemdleć :smiech3:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie lis 30, 2014 12:35 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Dzisiejszy - szary i prawie zimowy - dzień, Tysia i Czaruś spędzają dokładnie tak, jak to niezwykle prawdziwie opisał Stephen King w opowiadaniu "Wielki kierowca":

"Ale muszę mieć pewność i nie chcę, żeby mnie złapano — powiedziała do Fritzy'ego, który już wstał i właśnie się przeciągał, szykując do kolejnego wyczerpującego dnia, kiedy będzie musiał się wylegiwać i pojadać z miseczki."
:smiech3:

mb

Post » Nie lis 30, 2014 12:49 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Biedne kotki mają tak wyczerpujące zajęcia :ryk: :ryk:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lis 30, 2014 12:55 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

I odpowiedzialne :lol:

mb

Post » Nie lis 30, 2014 13:17 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:I odpowiedzialne :lol:

Bardzo :lol:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lis 30, 2014 13:33 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Tylko pozazdrościć. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie lis 30, 2014 14:28 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Ja im nie zazdroszczę, bo ja dzisiaj podobnie się przemęczam :lol:

mb

Post » Pon gru 01, 2014 12:46 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Właśnie minęło równo 2 lata od chwili, gdy przywiozłam Tysię do domu :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Pon gru 01, 2014 20:48 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Chyba w tym roku będzie mroźna zima.
Czaruś już zwiększył spożycie kalorii, aby się do niej przygotować :smiech3:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Pon gru 01, 2014 21:00 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

jaki on piękny, spokojny, ,
taki był mój Kacperek, niestety już nie żyje, 2 lata minęły we wrześniu, :(
tęsknię za każdym tak samo, ale najbardziej za Zorro, szukam go w nocy na poduszce, zaraz będzie 2 miesiące - 10-tego :cry:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pon gru 01, 2014 21:16 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Czaruś tak spokojnie wygląda, gdy jest rozespany.
Normalnie, to roznosi mieszkanie :smiech3:

Mnie też na razie nie udało się pogodzić się ze śmiercią Kropci.

mb

Post » Pon gru 01, 2014 22:52 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Czaruś tak spokojnie wygląda, gdy jest rozespany.
Normalnie, to roznosi mieszkanie :smiech3:

Czyżby szczęśliwy był? :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon gru 01, 2014 23:45 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Wygląda na raczej zadowolonego :)))

mb

Post » Wto gru 02, 2014 0:08 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mb pisze:Wygląda na raczej zadowolonego :)))

Trudno nie zauważyć. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]