Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2014 10:44 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

o to, to, to :D

znalazłam ten fragmencik po angielsku https://www.youtube.com/watch?v=P2neexKvlOM ale na stronach ze streamingiem jest całość po polsku i tam ten tekst brzmi lepiej :) za to szkocki akcent w angielskiej wersji wymiata :D
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt lis 28, 2014 11:01 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

kotelsonciorny pisze:
aannee99 pisze:Hahaha :ryk: :ryk:

Właśnie, co do choinki, to zastanawiam się kiedy będę z małą ubierała, rok temu ubierałyśmy 6 grudnia, taki prezent na Mikołajki, że choinkę już ubieramy, ale nie wiem czy to nie za wcześnie jednak biorąc pod uwagę, że choinka będzie żywa ;)

Ciekawe jak Tosia zareaguje na choinkę..obawiam się, że będzie psociła, Marcelek choinki nie ruszał ;)

Andrzejki 30 listopada,ale impreza jutro :piwa:

Żywej zazdroszczę :oops: myślisz że nie wytrzyma żywe drzewko? Nie znam się na tym kompletnie.

Impreza będzie tak czy siak :ryk: :piwa: :smokin:

My sztuczną mieliśmy co roku, ale.. rok temu zapragnęłam żywej, no to M. zabrał mnie do siebie do pracy i pozwolił wybrać najładniejszą :lol: W tym roku też sobie wybiorę :) Tylko czy faktycznie już 6 grudnia.. sama nie wiem ;) Nasza dość długo stała, sypała się oczywiście, ale było ok :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lis 28, 2014 11:16 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

aannee99 pisze:Ciekawe jak Tosia zareaguje na choinkę..obawiam się, że będzie psociła, Marcelek choinki nie ruszał ;)

Nie wiesz, jak zareaguje?
A ja wiem! O tak:
https://www.youtube.com/watch?v=nn2h3_aH3vo

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Pt lis 28, 2014 11:18 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Uwielbiam kota Simona :ryk: i tak, to jest reakcja do przewidzenia i stanowiąca realne zagrożenie :twisted:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pt lis 28, 2014 11:23 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

O nie, nie.. u nas tak nie będzie :ryk:
Obrazek

aannee99

Post » Pt lis 28, 2014 11:25 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

aannee99 pisze:O nie, nie.. u nas tak nie będzie :ryk:

Będzie, będzie :mrgreen:

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Pt lis 28, 2014 11:25 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

mi się marzy ta kuwetka z zooplusa z kotem Simona :ryk: ale jeszcze się nie przekonałam do kuwety w pokoju a w łazience się chyba nie zmieści. W sumie i tak muszę kupić krytą większą bo żwirek jest wszędzie.... mają dwie mniejsze, odkryte i żadna to robota...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt lis 28, 2014 11:27 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

jeśli chodzi o choinkę to poza tym, że ja nie jestem fanką, to Nuri poradziłby z nią sobie błyskawicznie. Mój kuśtykający tańczący Nuri z krzywo zrośniętą miednicą jest takim myśliwym że gdyby był kotem wychodzącym przynosiłby pewnie całe zające trzy razy większe od niego. Cóż, przez prawie rok poradził sobie całkiem sam na zimnych ulicach, zahartowany jest :D
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt lis 28, 2014 11:46 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Marcel choinki nie atakował :D A Tosia.. to się okaże dopiero, choć zdaje mi się, że będzie psociła :ryk:
Obrazek

aannee99

Post » Pt lis 28, 2014 12:23 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Dzień dobry! :)

Ja czekam z niecierpliwością na ubieranie choinki, bo to pierwsza choinka Marysi. Ale jest też ogromny smutek, bo święta kojarzą mi się przede wszystkim z Maciusiem, który to je uwielbiał. Uczestniczył zawsze we wszystkim, a kiedy w mieszkaniu pojawiała się choinka to był wniebowzięty! Jak rozkładałam gałązki to siadywał na przeciwko mnie po drugiej stronie choinki i też je łapkami rozkładał. To było cudowne, on był taki kochany. A Kitusia jak Kitusia - zawsze stonowana jak na damę przystało, więc trudno odgadnąć co czy się cieszy :) Ale na pewno :)
Ciekawe jak będzie teraz z Marysią :)

:201461 :201461 głaski dla koteczków :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lis 28, 2014 12:25 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

W zeszłym roku żaden z moich kotów nie interesował się choinką, pomimo, że na samym dole wisiały dzwoneczki.W tym roku choinki nie będzie, przy Tolusiu to niemożliwe.
Conchita miała chyba w zeszłym roku przecudnej urody żywą choinkę.A ma cztery kotki.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lis 28, 2014 12:42 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Ja w tym roku dam sobie spokój z choinka. W ubiegłym roku pod choinka przeleżała Pola. Udawała prezent czy co ?
Co chwila musiałam poprawiać łańcuch bo go ściągała.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lis 28, 2014 12:59 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

MamaMeli pisze:mi się marzy ta kuwetka z zooplusa z kotem Simona :ryk: ale jeszcze się nie przekonałam do kuwety w pokoju a w łazience się chyba nie zmieści. W sumie i tak muszę kupić krytą większą bo żwirek jest wszędzie.... mają dwie mniejsze, odkryte i żadna to robota...

Fajna jest ta kuweta z Simonem :D My mieliśmy zwykłą kuwetę, no i do szału doprowadzał mnie ten rozsypany żwir, a Marcel jak kopie, to... pełno go dookoła kuwety było. Dlatego kupiłam krytą kuwetę i jest znacznie lepiej, oczywiście żwir poza kuwetą jest, ale nie tak dużo :)

Ja kocham święta, od zawsze tak było, moja córcia tak samo, uwielbiamy ten magiczny czas, ubieranie choinki, to dla nas naprawdę coś przyjemnego, coś na co czekamy :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt lis 28, 2014 13:09 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

No tak ale jednak w pokoju ta kuweta to średnia dekoracja. A łazienkę mam mikro.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Pt lis 28, 2014 14:23 Re: Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

Jeśli chodzi o choinkę to ja nie mam złudzeń że Kiara się zainteresuje :roll: Dziś już sprzątałam ziemię z kwiatków bo ten diabeł nauczył się wskakiwać z półki na parapet... No i zbierałam potłuczoną doniczkę :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

[poprzednia][następna]